Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juni 2021

Del

I juni 2021 var der 2.847.000 personer i job. Det er 25.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,9 procent. Ser man på den private sektor er der kommet 23.000 lønmodtagere siden maj måned. I samme periode er der kommet 2.000 flere offentligt ansatte.

Sammenlignet med februar sidste år, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 46.000 højere, svarende til 1,6 procent. Dermed sætter juni rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

- Siden januar har vi i Danmark haft uafbrudt fremgang i antallet af beskæftigede. Antallet af beskæftigede i juni måned er ligefrem det højeste registrerede nogensinde. Det er selvsagt enormt positivt, og demonstrerer med al tydelighed, at Danmark er godt på vej ud af krisen. Det er ikke sket af sig selv, men skyldes blandt andet, at regeringen har ført en ansvarlig økonomisk politik.

- Regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker, herunder lønkompensation, og ført en ekspansiv økonomisk politik. Det har holdt hånden under lønmodtagere, selvstændige og virksomheder i en utroligt svær tid, og har sikret, at danske virksomheder har klaret sig markant bedre og hurtigere gennem krisen end nogen kunne have forestillet sig.

- Lige nu er der så godt gang i hjulene, at visse brancher begynder at mangle hænder. Det er vigtigt, at danske virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for. Derfor har regeringen blandt andet stort fokus på opkvalificering og omskoling af ledige.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Links

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Indkaldelse til pressemøde om Regeringens udspil ’’Danmark Kan Mere I’’7.9.2021 13:24:49 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsesministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet indkalder til pressemøde i Beskæftigelsesministeriet om Regeringens udspil ”Danmark Kan Mere 1” i morgen onsdag den 8. september kl. 12.00. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye deltager. Bemærk Der kræves tilmelding. For tilmelding sendes en mail til pbc@bm.dk senest den 8. september kl. 11.00. Tilmeldte journalister har adgang til Beskæftigelsesministeriet fra klokken 11.00 og skal bære pressekort synligt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juli 202131.8.2021 08:11:58 CEST | Pressemeddelelse

Ledigheden ligger på 108.600 fuldtidspersoner i juli 2021, og er dermed faldet med 500 fuldtidspersoner siden juni 2021. Det svarer til, at 3,8 procent af arbejdsstyrken er ledige, og det er det laveste niveau siden COVID-19 krisens start i marts 2020. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er fantastisk, at vi igen ser et fald i ledigheden. Det er endnu et positivt tegn på, at vi fortsat er godt på vej ud af krisen. Det understreger, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen. Det skal vi glæde os over. - Der er nu brancher, hvor der er begyndt at være mangel på arbejdskraft. Det skal vi udnytte til at få flere ledige i arbejde. Virksomhederne skal selvfølgelig kunne få de medarbejdere, som de efterspørger. Derfor er det også særdeles vigtigt for regeringen, at vi hele tiden kigger på, hvordan vi kan understøtte det. Og derfor har jeg netop indkaldt arbejdsmarke

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum