TEKNIQ Arbejdsgiverne

Beskæftigelsen når nye højder i installationsbranchen

Del

I 2019 steg det gennemsnitlige antal beskæftigede i installationsbranchen til godt 48.000. Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne glæder man sig over, at branchen fortsat kan vækste og øge beskæftigelsen.

Kilde: Danmarks Statistik
Kilde: Danmarks Statistik

Der blev sat ny beskæftigelsesrekord i installationsbranchen i 2019. Nye tal viser, at det gennemsnitlige antal beskæftigede landede på lige over 48.000, hvilket er en stigning på 2,1 i forhold til 2018, som ellers havde rekorden. Og det er sjette år i træk, at beskæftigelsen i branchen vokser.

”Det er positivt, at virksomhederne har kunnet fortsætte udviklingen i omsætningen og dermed også har kunnet øge den samlede beskæftigelse mere end de 1,5 procent, vi skønnede i vores seneste markedsanalyse,” siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Det er især elbranchen, der trækker gennemsnittet op. Her er beskæftigelsen steget med hele 3,4 procent i forhold til året før, mens vvs-branchen har oplevet et meget beskedent fald i beskæftigelsen.

”Udviklingen viser, at virksomhederne har formået at håndtere de tiltagende udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det har man blandt andet gjort ved i stigende grad at ansætte eksempelvis flere ufaglærte, lærlinge, udenlandsk arbejdskraft og flere medarbejdere med højere faglige, tekniske kompetenceprofiler. Samtidig har man især i elvirksomhederne været i stand til at trække nogle af de folk, der ellers havde forladt branchen, tilbage igen,” siger Tina Voldby og fortsætter:

”2019 ser altså ud til at have været et godt år for installationsbranchen. Men vi forventer, at 2020 vil byde på en mere afdæmpet vækst og lidt tyndere ordrebøger,” siger Tina Voldby.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil.: 20 12 82 83

Billeder

Kilde: Danmarks Statistik
Kilde: Danmarks Statistik
Download
Kilde: Danmarks Statistik
Kilde: Danmarks Statistik
Download
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum