Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsen når nye højder for personer med handicap

Del

Beskæftigelsen for personer med handicap ligger på det højeste niveau siden 2008. Ny analyse fra VIVE viser, at knap 61 pct. er i beskæftigelse.

Der er kommet markant flere personer med et handicap ind på arbejdsmarkedet. Fra 2020 til 2021 er andelen af beskæftigede blandt personer med handicap steget fra 55,3 pct. til 60,8 pct. I 2008 var andelen 51,4 pct.

Op mod 80 pct. af de beskæftigede med handicap har et ordinært job.

Rapporten viser også, at andelen af beskæftigede personer med et handicap er steget mere end andelen for personer uden et handicap. Ifølge rapporten et der tale om det mindste beskæftigelsesgab siden 2008.

Næsten hver fjerde i befolkningen i alderen 16-64 år angiver i 2021, at de har et handicap.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Det er fantastisk at se, at langt flere personer med handicap har fået foden inden for på det danske arbejdsmarked. Flere både kan og vil være en del af arbejdsfælleskabet. Det er godt for den enkelte, og det er godt for samfundet.

- Beskæftigelsen er rekordhøj i disse år, og det er glædeligt, at det i høj grad også er kommet personer med handicap til gavn. Det viser også noget om rummeligheden på vores arbejdsmarked, og vi kan godt være stolte, når det lykkes flere på kanten af arbejdsmarkedet at komme i beskæftigelse.

 - Men der er fortsat mere at tage fat på. Der er flere personer med handicap, som gerne vil bidrage. De skal have chancen nu. Vi skal udnytte de gode tider med et brandvarmt arbejdsmarked og mangel på hænder.

Læs hele rapporten her.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 202230.9.2022 08:38:33 CEST | Pressemeddelelse

I august 2022 var der 77.277 ledige. Det er 1.150 færre end måneden før. Det lille fald ændrer ikke ved, at ledigheden fortsat er nede på 2,7 pct. af arbejdsstyrken. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Ledigheden i Danmark er fortsat nede på et meget lavt niveau. Det er virkelig glædeligt for os alle sammen – ikke mindst for de historisk mange danskere på kanten af arbejdsmarkedet, der er kommet med i arbejdsfællesskabet. Og det bekræfter mig i, at regeringen har ført en slagkraftig og ansvarlig økonomisk politik, som vores arbejdsmarked og samfund i den grad har nydt godt af. - Det er svært at komme udenom, at den positive udvikling på arbejdsmarkedet også har bidraget til, at vi mangler arbejdskraft – og det kommer vi også til i årene fremover. Det er noget regeringen tager meget alvorligt, og som vi allerede har handlet på. For eksempel har vi afskaffet modregning i social pension som følge af partners arbejdsindtægt ligesom vi for nylig har landet en bred politisk aft

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for juli 202223.9.2022 08:07:39 CEST | Pressemeddelelse

I juli 2022 var der 2.952.700 personer i job. Det er 5.000 færre end måneden før svarende til et fald på 0,2 procent. Efter 17 måneder med stigninger falder beskæftigelsen nu. Ser man på den private sektor, er der i juli et uændret antal lønmodtagere siden juni måned. I samme periode er der 5.000 færre offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Beskæftigelsen herhjemme følger fortsat en fin udvikling. Selvom der ikke er sket en stigning siden juni, så har vi set stigning i beskæftigelsestallene 17 måneder i træk. Siden januar 2021 er lønmodtagerbeskæftigelsen sågar steget med omtrent 190.000. Det bekræfter mig blot igen i, at regeringen har ført en ansvarlig og klog økonomisk politik, som vi fortsat høster frugterne af. - Selvom det går så godt med beskæftigelsen herhjemme, så mærker alle konsekvensen af de stigende forbrugerpriser. Det er noget, der påvirker alle danske hjem og virksomheder. Det er regeringen meget opmærksomme på, og vi har allerede sat en r

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum