Dansk Metal

Beskæftigelsen i industrien fortsætter optur

Del

Dagens tal for lønmodtagerbeskæftigelsen fra Danmarks Statistik bekræfter, at der er positiv vækst i Danmark – ikke mindst i industrien.

Lønmodtagerbeskæftigelsen i industrien er nu steget med 6.369 personer det seneste år. Alene fra april til maj i år steg beskæftigelsen for lønmodtagere i industrien med 532 personer, hvilket er tiende måned i træk med fremgang.

”Dagens tal stemmer fint overens med de tendenser, vi mærker blandt vores medlemmer i Metal. Mange af vores tillidsrepræsentanter arbejder på virksomheder, der forventer at ansætte flere medarbejdere i løbet af det kommende år. Og vi har en meget lav ledighed blandt medlemmerne, så det er logik for perlehøns, at der må sættes ind for at uddanne flere faglærte, så industrien ikke havner i en situation, hvor der simpelthen ikke er kvalificeret arbejdskraft at få”, siger Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal.

De seneste ledighedstal blandt Dansk Metals medlemmer viser, at der i juni måned var 2,9 procent ledige. Det er den laveste ledighed siden slutningen af 2008.

”Fremgangen i beskæftigelsen er endnu et klart tegn på, at danske industrivirksomheder har en høj produktivitet. De danske industrivirksomheder er især dygtige til at sælge deres produkter til en højere pris end deres konkurrenter i udlandet, og vi ser en klar tendens til, at de danske virksomheder, der over en årrække har flyttet produktion ud af landet, nu trækker produktionen hjem igen”, siger Thomas Søby.

Siden starten af 2016 er industriens beskæftigelse steget med 2.825 personer, og siden industriens beskæftigelse nåede bunden i slutningen af 2013, er beskæftigelsen steget med 11.341 personer.

Sammenligner man udviklingen med andre lande, ligger den danske industriproduktion på linje med industriproduktionen i Tyskland og væsentligt højere end i Sverige og Finland. I Danmark og Tyskland er industriproduktionen tilbage på niveauet før finanskrisen, mens industriproduktionen i Sverige og Finland ligger hhv. ca. 20 og 25 pct. under niveauet før krisen.

For at se Danmarks Statistiks beskæftigelsestal klik her

Yderligere oplysninger og kommentarer:

Thomas Søby, cheføkonom i Dansk Metal, telefon 30831071

Jens Dissing Munk, pressechef i Dansk Metal, telefon 30178874

Information om Dansk Metal

Dansk Metal
Dansk Metal
Molestien 7
2450 København SV

33 63 20 00https://www.danskmetal.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum