Det Kongelige Teater

Bernard-Henri Lévy besøger Skuespilhuset med nyt one man show

Del

Op til det europæiske valg går den kendte franske filosof og aktivist til kamp mod EU-modstandere med forestillingen ”Looking for Europe”

Hen over to måneder får 20 europæiske byer besøg af Bernard-Henri Lévy, der advarer mod en kommende europæisk katastrofe. I Danmark optræder han på scenen i Skuespilhuset 28. april.

- En bølge af populisme skyller for tiden hen over Europa med alarmerende konsekvenser for det europæiske valg i 2019, siger Bernard-Henri Lévy - BHL i folkemunde - i sit nye, intellektuelle one-man show ”Looking For Europe”.

Han kan ikke bare sidde stille og se til, mens Europa langsomt smuldrer, så han rejser ud for at tegne situationen således op:

- Europa med sine love, demokratier, og ideer; tilflugtsstedet, der siden oplysningstiden har fungeret som et hjem for det frie individ og som rollemodel for undertrykte over hele verden, har tilsyneladende mistet mælet, og er blevet drænet for energi. Europa sidder med hænderne dækkende for ansigtet med truslen om at miste sin fremtid hængende over hovedet. Jeg hverken kan eller vil sidde stille, mens katastrofen indtræffer.

I forestillingen er scenen sat på et hotelværelse i Sarajevo. Her fremfører Bernard-Henri Lévy sine holdninger om Europa, der i hans optik bliver angrebet indefra af falske profeter, som berusede af vrede, føler at de igen har fået taletid.

Forestillingen er med danske overtekster.

I samarbejde med La Règle du Jeu, Quartier Libre og Det Franske Institut i København.

Medvirkende:
Bernard-Henri Lévy

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Hits og skjulte perler på Opera i det fri 201930.7.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Opera i det fri 2019 er sommerens store begivenhed i det danske sommerland både for den, der ønsker at stifte bekendtskab med opera for første gang og den rutinerede operagænger, der kender sine klassikere ind og ud. Publikum vil blive præsenteret for en skøn blanding af både hits og skjulte perler, der synges af nogle Danmarks bedste operasangere. De tager både lystige og alvorlige emner under behandling i et repertoire blandet af italiensk, tysk, østrigsk, fransk, amerikansk og dansk musik. Der er smagsprøver fra Den Kongelige Operas kommende sæson, herunder genhør med Rossinis elskede klassiker Barberen i Sevilla, der var et hit ved premieren i Martin Lyngbos stumfilmsinspirerede opsætning. Bizets Carmen præsenteres i en ny storslået moderne og energisk udgave med cool dans, Richard Strauss’ moderne klassiker Ariadne på Naxos iscenesættes af en af vore tids mest interessante kvindelige instruktører, og vores billedskønne Mozart-opsætning af Così fan tutte kommer på turné efter premi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum