Danva

Beredskab sikrer danskernes vand og spildevand

Del

Vandsektoren kan berolige danskerne med, at drikkevand og spildevand også bliver håndteret i den særlige, alvorlige situation, Danmark er havnet i. Beredskabet i vandselskaberne har været under opbygning, siden smitten med coronavirus blev konstateret i Kina.

Det er afgørende for et højt niveau af hygiejne, at der konstant er adgang til rent drikkevand til blandt andet at vaske hænder i. Desuden er det ikke mindst altafgørende, at spildevandet, der kan være stærkt sygdomsfremkaldende, bliver håndteret forsvarligt.

”Vandselskaberne har planer for, hvordan de skal sørge for vand til danskerne. Der er derfor ingen grund til at bekymre sig for, at der opstår en mangelsituation i forhold til drikkevand, ligesom vi også kan love, at spildevandet, der kan være til fare for mennesker og miljø, bliver behandlet, så det ikke gør skade,” siger direktør i DANVA, Carl-Emil Larsen.

Da udbruddet af coronavirus blev kendt i Kina for halvanden måned siden, indsamlede DANVA data om virussen og delte erfaringer fra internationale samarbejdspartnere med vandselskaberne, så de kunne forberede sig på udviklingen. Dette er sket i tæt samarbejde med Miljø- og fødevareministeriet samt Sundhedsstyrelsen.  

”Det er afgørende for renseanlæg, at de har et overblik over situationen, så de kan minimere en eventuel risiko for både omgivelser og deres egne medarbejdere,” siger Carl-Emil Larsen.

Sammen med KL og Danske Vandværker har DANVA til brug for Rigspolitiet og myndigheder udarbejdet en vurdering af muligheden for en stabil drift af vandværker og renseanlæg.

”De kommunale beredskaber vil nu i samarbejde med vandselskaber sikre, at vi både på kort og længere sigt kan håndtere danskernes drikkevand og spildevand,” siger Carl-Emil Larsen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danva

Danva
Danva
Godthåbsvej 83
8660 Skanderborg

7021 0055http://www.danva.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danva

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danva

Politiske krav kan nedbringe antallet af overløb4.6.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Vandsektorens brancheorganisation, DANVA, opfordrer politikerne på Christiansborg til at afveje ønsker om effektiviseringer overfor skærpede krav til bl.a. regnvandsbetingede overløb. Hvis politikerne stiller skærpede krav til overløb med deraf følgende investeringsbehov, vil den nuværende udformning af sektorens økonomiske regulering resultere i en udhuling af vandselskabernes økonomi. Hvis der stilles skærpede krav, vil der være behov for øgede investeringer, hvilket igen vil resultere i højere vandpriser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum