Gladsaxe Kommune

Ben McPherran vinder Bæredygtighedsprisen 2020

Del

Ben McPherran får prisen, fordi han to år i træk har fået unge ishockeydrenge og -piger til at samle skrald. Det har styrket fællesskabet og skabt en mere grøn bevidsthed hos de unge.

Borgmester Trine Græse og Ben McFerran ved prisoverrækkelsen i Skøjtehallen i Gladsaxe mandag aften.
Borgmester Trine Græse og Ben McFerran ved prisoverrækkelsen i Skøjtehallen i Gladsaxe mandag aften.

Ben McPherran er borger i Gladsaxe og ishockeyfar – og så brænder han for bæredygtighed. Mandag aften fik han overrakt Gladsaxes første Bæredygtighedspris i Gladsaxe Skøjtehal. Ben får prisen, fordi han to år i træk har fået Gladsaxes U15 og U17 ishockeydrenge og -piger til at samle skrald.

- Bens initiativ bidrager til et stærkere fællesskab og trivsel blandt de unge og giver dem en oplevelse af at være sammen om at gøre noget, der rækker ud over dem selv. Samtidig er det også en måde at inddrage børn og unge helt konkret, som en vigtig vej til et endnu mere bæredygtigt lokalsamfund. Noget, vi fra Gladsaxe Kommunes side ønsker at fremme sammen med jer, stærke lokale kræfter i de kommende år, sagde borgmester Trine Græse blandt andet, da hun overrakte bæredygtighedsprisen til Ben McPherran.

Vores børn vil det her
Ud over en check på 10.000 kr. fik Ben McPherran overrakt en lokaldesignet bæredygtig statuette og en verdensmålsnål. Statuetten er fremstillet i samarbejde med Carlshuse, der er Gladsaxe Kommunes aktivitetshus for psykisk sårbare.

Og det var en meget glad Ben McPherran, der tog imod prisen og statuetten:

- Prisen og pengene er en flot anerkendelse fra Gladsaxe Kommune og en belønning til dem, som tager ansvar for vores miljø. Det sender en klar besked til de unge om, at det er den vej, vi vil gå sammen. Rene områder drejer sig ikke kun om affald. Rene områder er basis for hele vores fornemmelse af kommunal tryghed. Klubberne i Gladsaxe har ubegrænset potentiale, når de har besluttet sig for at gøre noget. Og vores børn vil det her -  de vil tage ansvar for miljøet, og de vil arbejde sammen for en bedre og mere ren verden. Derfor er jeg superstolt over, at jeg nu kan give 10.000 kr. til en klub, som har støttet initiativerne for miljøets skyld, sagde Ben McPherran ved prisoverrækkelsen.

Første gang prisen uddeles
Det er første gang, at bæredygtighedsprisen uddeles, og målet med prisen er netop at sætte fokus på lokale initiativer, der fremmer en mere bæredygtig udvikling og inspirere andre gladsaxeborgere til handling.

​Det sker som led i Gladsaxes arbejde for en mere bæredygtig udvikling med sigte på FNs Verdensmål, som sætter fokus på om både social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Som den første kommune i Danmark har Gladsaxe Kommune derfor indarbejdet verdensmålene i sin overordnede strategi, Gladsaxestrategien.

De øvrige to nominerede til prisen var den bæredygtige IT-virksomhed 3stepIT og reparationscaféen Repair Café – Gladsaxe

Læs mere om bæredygtighedsprisen

Læs mere om tilblivelsen af statuetten

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Trine Græse via kommunikationschef Ulla Baden, mobil 22 76 56 22 eller mail ulla.baden@gladsaxe.dk

Billeder

Borgmester Trine Græse og Ben McFerran ved prisoverrækkelsen i Skøjtehallen i Gladsaxe mandag aften.
Borgmester Trine Græse og Ben McFerran ved prisoverrækkelsen i Skøjtehallen i Gladsaxe mandag aften.
Download

Information om Gladsaxe Kommune

Gladsaxe Kommune
Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

39 57 50 00http://gladsaxe.dk

Følg pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gladsaxe Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum