TEKNIQ Installationsbranchen

Behov for bedre dialog med kommunen om flygtninge

Del

Kun 16 pct. af installationsvirksomhederne er blevet kontaktet af deres jobcenter for at ansætte flygtninge.

De danske vvs- og elinstallationsvirksomheder vil gerne ansætte flygtninge. Ifølge en ny medlemsundersøgelse fra TEKNIQ Installatørernes Organisation har seks procent af virksomhederne (svarende til 168 virksomheder) inden for det seneste år ansat en eller flere flygtninge i enten virksomhedspraktik, en løntilskudsordning eller i ordinær ansættelse.

Men samtidig viser undersøgelsen, at kun 16 procent af TEKNIQs medlemsvirksomheder er blevet kontaktet af deres respektive kommuner med henblik på at ansætte flygtninge.

”Installationsbranchen er mere end parat til at løfte sin del af den vigtige opgave, når det gælder om at integrere flygtninge på det danske arbejdsmarked. Men skal det lykkes, er det afgørende, at det sker i samspil med kommuner og jobcentre. Der er tale om specialiseret arbejde, som kræver, at både de faglige og sproglige kompetencer er i orden hos flygtningen. Og denne del af opgaven kan virksomhederne ikke løse alene,” siger Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ.

Ifølge TEKNIQs medlemsundersøgelse er det ikke økonomi, men derimod sprog og faglige kompetencer, som er de største barrierer, når der skal skabes plads til flygtninge i specialiserede fag med høje faglige krav.

At ikke flere virksomheder er blevet kontaktet, kan ifølge Tina Voldby være en stor del af forklaringen på, at der generelt ikke er flere danske virksomheder, som har slået dørene op for de flygtninge, der i disse år ankommer til landet med et forståeligt behov for i højere grad at blive integreret på jobmarkedet.

”Vi opfordrer derfor til, at kommunerne og især jobcentrene i højere grad indgår i dialog med virksomhederne. Kun på den måde kan vi i endnu højere grad være med til at løfte den både vigtige og relevante opgave med at byde flygtningene velkomne på det danske arbejdsmarked,” siger Tina Voldby.

For yderligere information kontakt underdirektør Tina Voldby på mobil 20 12 82 83.

TEKNIQ repræsenterer ca. 2800 tekniske installationsvirksomheder. Installationsbranchen beskæftiger 42.000 medarbejdere og har en årlig omsætning på 47 milliarder kroner. Medlemsvirksomhederne beskæftiger sig med tekniske installationer, primært indenfor det autoriserede område. 

Nøgleord

Information om TEKNIQ Installationsbranchen

TEKNIQ Installationsbranchen
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Installationsbranchen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Installationsbranchen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum