Region Hovedstaden

Behandling af patienter med spiseforstyrrelser styrkes

Del

Der etableres fire nye intensive sengepladser til patienter med livstruende spiseforstyrrelser. Derudover opnormeres 10 retspsykiatriske senge til intensive senge.

Partierne i regionsrådet har indgået en budgetaftale for 2016. Aftalen betyder blandt andet en styrkelse af flere specialiserede tilbud i psykiatrien med sengepladser og opnormering.

- Det er glædeligt, at vi har fundet plads i den nye budgetaftale til at vedtage en række forbedringer indenfor psykiatrien. Med øget fokus på retspsykiatrien, flere sengepladser til patienter med spiseforstyrrelser og en længe ventet psykiatrisk speciallæge på Bornholm, har vi givet psykiatrien et godt løft, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Retspsykiatri og spiseforstyrrelser

Psykiatrisk Center Sct. Hans får fra 2016 11 mio. kroner årligt til at opnormere 10 pladser til retspsykiatriske patienter, og sikrer dem dermed et bedre og mere målrettet tilbud. Samtidig skaber det tryghed hos de øvrige patienter i psykiatrien.

Der er også enighed om at styrke behandlingen af patienter med spiseforstyrrelse. Derfor oprettes fire nye intensive senge på Psykiatrisk Center Ballerup. Den årlige bevilling er på otte millioner kroner og skal sikre, at flere svært syge patienter får adgang til at få intensiv behandling.

Derudover er der bevilget 0,9 mio. kroner til at etablere en ekstra psykiatrisk deltids speciallægepraksis på Bornholm.

Omprioriteringer i psykiatrien

For at bidrage til finansieringen vil der blandt andet blive gennemført besparelser på administrationen, og et femdøgns-afsnit for neuro-rehabilitering omdannes til et ambulant tilbud. Det betyder så samtidig, at psykiateren kommer ud til patienten på den neurologiske afdeling, ud i hjemmet eller i kommunens tilbud, fremfor at patienten skal indlæggelse på en psykiatrisk afdeling.

”En række svært syge mennesker har behov for viden og behandling fra både det somatiske og psykiatriske område. Deres sygdomme ligger i grænselandet. Derfor lægger vi op til en tætter koordinering mellem somatikken og psykiatrien. Det er vigtigt, at det er patientens situation, der styrer indsatsen, siger regionrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Psykiatriudvalget skal i 2016 fremlægge en treårig plan for den igangværende omstilling i psykiatrien med henblik på at udbygge og udvikle den ambulante kapacitet, styrke fagligheden, nedbringe brugen af tvang og sikre en effektiv anvendelse af ressourcerne.

 

Yderligere informationer:

Socialdemokraterne: Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, via Region Hovedstadens pressetjeneste, tlf. 70 20 95 88
Venstre: Martin Geertsen, mobil 20 10 42 42
Det Konservative Folkeparti: Karsten Skawbo-Jensen, mobil 51 31 69 36
Dansk Folkeparti: Henrik Thorup, mobil 40 40 81 88
Det Radikale Venstre: Charlotte Fischer, mobil 31 25 96 55
Socialistisk Folkeparti: Lise Müller, mobil 28 96 40 30
Liberal Alliance: Niels Høiby, mobil 40 46 35 32

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp Andersen og Martin Geertsen: Vi skal hegne midlerne til Hovedstaden ind23.5.2018 15:06pressemeddelelse

Hovedstaden er hele Danmarks hoveddør og det er derfor i hele landets interesse, at vi har en hovedstad i vækst. Den opgave risikerer at miste tilstrækkeligt med fokus og midler, hvis den ændring af erhvervsfremme systemet, som ligger på bordet lige nu, bliver til virkelighed, lyder det i en fælles udmelding fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og næstformand i Region Hovedstaden, Martin Geertsen (V).

Sammen om at få flere unge til at blive faglærte25.4.2018 11:00pressemeddelelse

Af parterne bag Faglært til vækst: Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand, John Schmidt Andersen (V), borgmester for Frederikssunds Kommune, Steen Christiansen (S), formand for KKR Hovedstaden og borgmester i Albertslund Kommune, Lars Gaardhøj (S), formand for Erhvervs-, Vækst og Forskningsudvalget, Ole Heinager, direktør for NEXT Uddannelse, René Van Laer, direktør for Handelsskolen København, Anette Kjær Sørensen, afdelingschef for Hovedstadens Rekrutteringsservice, Morten Emborg, konst. direktør for Technical Education Copenhagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum