ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Begrav nu Boligjobordningen helt

Del

I de kommende uger skal politikerne forhandle næste års finanslov hjem. Regeringen har foreslået kun at droppe den midlertidige udvidelse af boligjobordningen fra sidste år, hvor fradragene for håndværks- og serviceydelser blev sat op. Men ordningen skal afskaffes helt, mener ITD. Den skaber en unødvendig efterspørgsel på arbejdskraft i byggebranchen, mens andre brancher mangler hænder.

Der er mangel på chauffører i transportbranchen, og problemet forventes kun at blive større i fremtiden. Næsten halvdelen af lastbilchaufførerne er over 50 år, mange er på vej på pension og ungdomsårgangene bliver mindre.

Det kan medføre alvorlig mangel på nye hænder til at overtage rattet i lastbilerne de kommende år. En mangel, som vil skabe ringe i vandet og påvirke stort set alle brancher, hvis der ikke sættes ind.

Derfor er politikerne nødt til at se på alle tiltag, som kan være med til at afhjælpe problemet. Og en fjernelse af boligjobordningen med næste års finanslov er et godt sted at starte.

- Jeg er godt klar over, at en afskaffelse af boligjobordningen ikke løser alle vores problemer med chaufførmangel, men vi er nødt til at se på store som små tiltag for at sikre os, at der er chauffører nok i fremtiden. En afskaffelse af Boligjobordningen vil være hjælpsomt, og det er også anbefalingen fra de økonomiske vismænd. Det er derfor mit håb, at partierne tager skridtet fuldt ud og afskaffer ordningen helt, når finansloven for 2022 skal forhandles på plads, udtaler Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

I stedet for at fortsætte Boligjobordningen, bør man prioritere en langsigtet indsats for at sikre Danmark arbejdskraft, og det kræver politisk handling.

-Vi har selv givet nogle bud på, hvordan man kan fastholde seniorer i branchen og få de unge til at interessere sig for vores fag, men vi har også brug for, at politikerne ser bredt på, hvordan vi skaffer mere arbejdskraft. Herunder hvordan vi kan fastholde medarbejdere på arbejdsmarkedet i længere tid, hvordan unge vejledes i erhvervsvalg på skolerne og hvordan vi motiverer ledige til at skifte til transportbranchen, afslutter Carina Christensen. 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Lyren 1
6330 Padborg

7467 1233http://itd.dk/

ITD er en privat brancheorganisation for de professionelle transport- og logistikvirksomheder. Vi rådgiver og skaber netværk for vores 700 medlemsvirksomheder. Vi varetager transport- og logistikbranchens interesser politisk nationalt og internationalt. Vi giver samtidig medlemsvirksomhederne målrettede værktøjer, som gør en positiv forskel i den travle transportørs hverdag.

Følg pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum