Ingeniørforeningen, IDA

Begrænset stigning i optaget på ingeniøruddannelserne kan blive dyrt

Del

Små stigninger i optaget på ingeniøruddannelserne, vækker både glæde og bekymring i Ingeniørforeningen

Samlet set er optaget på de videregående uddannelser faldet med 2 pct, og i lyset af det er det glædeligt, at der trods alt er små stigninger på ingeniøruddannelserne og de naturvidenskabelige uddannelser.

Det mener formanden for, IDA Thomas Damkjær Petersen, der dog gerne havde set, at flere unge var kommet ind på ingeniøruddannelserne.

”Det er godt at se, at der fortsat er en stigning i optaget på de tekniske, naturvidenskabelige og it- uddannelserne, ikke mindst når der er et samlet fald. En analyse fra Danmarks teknologiske alliance Engineer the future, forudser en massiv mangel på 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater allerede i 2025, så jeg er dog langt fra sikker på, at den begrænsede stigning vil være nok til at imødekomme erhvervslivets behov for ingeniørarbejdskraft i fremtiden,” siger han.

På grund af de massive stigninger i søgningen til ingeniørstudierne får nogle ansøgere i dag afslag, men de bør ikke være ensbetydende med, at de ikke kan komme til at læse til ingeniør.

”Med en så stor efterspørgsel nytter det principielt ikke noget, hvis vi som samfund afviser unge, der har lyst til og mod på, at læse til ingeniører. Derfor håber jeg, at de afviste vil søge ind på en af de andre retninger, der minder om deres førstevalg,” siger Thomas Damkjær Petersen.

Hos Kirkholm Maskiningeniører, der leverer specialiseret rådgivning og intelligente løsninger inden for mekanikfeltet, bliver årets optagelsestal også modtaget med blandede følelser.

”De seneste år har vi set en noget større stigning i antallet af optagne på ingeniørstudierne, og det er ingen hemmelighed, at vi gerne havde set, at det var ligesådan i år. Analyser viser, at vi har brug for flere kvalificerede ingeniører i fremtiden, så det er vigtigt, at vi imødekommer ingeniørmanglen. Der er heldigvis stadig mange, der kommer ind i år, så jeg er optimistisk - og som virksomhed vil vi fortsætte med at gøre vores for at skærpe interessen for vores fag,” forklarer Nicolai Tolstrup, direktør i Kirkholm Maskiningeniører A/S, der har mere end 60 medarbejdere fordelt i tre afdelinger i henholdsvis Skanderborg, Hørsholm og Fredericia.

Kontakter

Thomas Damkjær Petersen, formand for IDA Tlf. 56 57 43 48 / 21 70 87 84
Nicolai Tolstrup, direktør i Kirkholm Maskiningeniører A/S, Tlf. 29 72 94 30

Ulrik Frandsen, journalist IDA Tlf. 23 65 09 69

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum