Aabenraa Kommune

Befrielse markeres med nye tiltag 4. maj i Frøslevlejren

Del

I år kan vi fejre 77-året for Danmarks befrielse, og det markeres traditionen tro 4. maj i Frøslevlejren med frihedsbudskab, kransenedlæggelse og mindeandagt, men der er også nye tiltag for publikum.

- De seneste to år har vi måtte nøjes med at livestreame arrangementet på Aabenraa Kommunes Facebookside på grund af corona. Derfor glæder vi os i år til igen at samles i Frøslevlejren. Erfaringerne med livestream har været, at danskere i hele landet har deltaget online. Den erfaring betyder, at vi fortsætter med at livestreame arrangementet, så endnu flere kan være med. Vi håber dog også, at rigtig mange vil komme og være gæster i lejren, siger Aabenraa Kommunes borgmester, Jan Riber Jakobsen, der også er formand for Den Selvejende Institution Frøslevlejrens bestyrelse.

Som noget særligt ved dette års 4. maj-arrangement har lejrens museer og udstillinger i fællesskab lagt et udvidet program. Gæster kan med fordel komme tidligere og få noget ekstra ud af besøget i Frøslevlejren allerede fra klokken 16. Alle interesserede er velkomne, og det er gratis at deltage.

Nationalmuseet i Frøslevlejren giver gratis rundvisningen ”Fra port til port”, hvor gæsterne kan følge fangernes vej igennem lejren. Den starter ved Barak H6 klokken 16.00, 17.00, 18.00 og 19.00.

Beredskabsforbundet fortæller om borgerberedskabet og forbundet i Syddanmark i Barak H1.

FN Museet fortæller om de fredsbevarende styrkers aktiviteter rundt om i verden i Barak 46.

Amnesty International sætter fokus på deres daglige arbejde og udstiller blandt andet Jens Galschøits flygtninge-skulpturere i Barak W6.

Hjemmeværnsmuseet præsenterer Hær-, Flyve- og Marinehjemmeværnet og har blandt andet besøg af en hundefører med en af de hunde, der hjælper politiet. Det sker ved Barak H2.

Frøslevlejrens Efterskole sørger for aftensmad mellem klokken 17.00 og 19.00 til 70 kroner pr. person. Klokken 19.00 viser eleverne et uddrag af deres forestilling i Barak K14.

Program 4. maj 2022, Lejrvejen 105, Padborg. 

Kl. 16.00: Rundvisninger og mulighed for at gå på opdagelse i hele Frøslevlejren og blive klogere på udstillerne og deres aktiviteter.

Kl. 20.15: Formanden for D.s.i. Frøslevlejren, borgmester Jan Riber Jakobsen byder velkommen.

Kl. 20.26 :Der lægges blomster og kranse ved mindestenen omgivet af faner og fakler, hvorefter der blæses ”Last Post”.

Kl. 20.34: Frihedsbudskabet fra BBC den 4. maj 1945 lyder over højtalere ud over lejren. Dannebrog hejses, og vi synger: ”Altid frejdig, når du går”.

Kl. 20.40: Mindeandagt efterfulgt af fællessang ”En lærke letted”.

Kl. 20.50: Kaffebord og fællessang i W7 under ledelse af Frøslevlejrens Efterskole. Pris 50,00 kr. pr. person.

Kontakter

Kulturkonsulent, Pernille Knudsen, tlf.: 73 76 71 84; e-mail: pknu@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum