VIA University College

Befolkningsvækst i Horsens fører til ekstra studiepladser

Del

Flere og flere vil bo i Horsens-området. Det øger antallet af børn i kommunens skoler og daginstitutioner, og konsekvensen kan være mangel på pædagoger. Derfor har VIA University College fået tildelt 12 ekstra studiepladser på pædagoguddannelsen, så der fra i år optages i alt 140 nye pædagogstuderende.

”Der er tale om en ret stor stigning, som vi naturligvis er glade for og bakker op om. Vi tilbyder en uddannelse af høj kvalitet og et godt studiemiljø, så vi forventer også at have ansøgere nok til de ekstra studiepladser,” siger Jens Norup Simonsen, uddannelsesleder for VIA Pædagoguddannelsen i Horsens.

Det er Uddannelses- og forskningsministeriet, der beslutter, hvor mange studiepladser der tildeles de videregående uddannelser. Her ser man bl.a. på fremskrivning af befolkningstal, som for Horsens vedkommende altså stiger – en stigning, der forventes at fortsætte.

Borgmester glad for flere pædagoger

Borgmester i Horsens, Peter Sørensen, som også er bestyrelsesformand for VIA, glæder sig over de ekstra studiepladser.

”Vi har et rigtigt godt uddannelsesmiljø i Horsens, og snart har vi første spadestik på det nye campus i midtbyen. Derudover er jeg som borgmester naturligvis glad for, at vi får uddannet flere pædagoger, som forhåbentligt ønsker at blive og arbejde i Horsens og resten af Østjylland efter endt uddannelse,” siger Peter Sørensen.

Han tilføjer, at veluddannede pædagoger er afgørende for, at Horsens kan tilbyde gode forhold for kommunens borgere, herunder tilflyttere og børnefamilier.

Sidste år optog VIA 128 nye pædagogstuderende. I alt havde 367 søgt ind på uddannelsen. Årets ansøgningsfrist igennem kvote 1 er den 5. juli.

For yderligere information, kontakt:

Jens Norup Simonsen, uddannelsesleder, VIA Pædagoguddannelsen, Horsens
Mobil: 87 55 36 60, email: jns@via.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum