VIA University College

Bedstemødre, zombier og VVS mænd er klar til fernisering i Viborg!

Del

For kun anden gang i The Animation Workshops historie kan tegneserieuddannelsen Graphic Storytelling afholde dimission. Det sker d. 7. juni 2019 med en stor fernisering på Viborg Gl. Museum, hvor tegneserier og illustrationer om alt fra bedstemødre, zombier og VVS-mænd er klar til fernisering.

Officiel invitation til Graphic Storytelling Graduation 2019
Officiel invitation til Graphic Storytelling Graduation 2019

Illustrationer til bøger og ikke mindst tegneserier er noget af det, som det nye kuld af professionsbachelorer i Graphic Storytelling fra The Animation Workshop/VIA University College har brugt de sidste fire år på at specialisere sig inden for. Snart er de studerendes bachelorprojekter færdige og klar til at møde verden, når de udstilles på Viborg Gl. Museum fra d. 7.-9. juni 2019.

Ung uddannelse med stor succes

Selvom Graphic Storytelling uddannelsen er en ung uddannelse på bare seks år, kan uddannelsen allerede prale med, at deres studerende og dimittender har stor succes. ”Vi er utrolig glade og stolte over, hvor godt det går for vores nuværende og tidligere studerende”, fortæller en begejstret faglig leder af Graphic Storytelling, Peter Dyring-Olsen. ”Rigtig mange af vores studerende påbegynder en lovende freelancekarriere allerede mens de går på studiet, og på denne årgang har flere af de studerende allerede job eller etableret egne firmaer, inden de dimitterer”.

Langt de fleste dimittender fra Graphic Storytelling starter en freelancekarriere. Uddannelsen sigter mod at ruste dimittenderne til at være stærke entreprenører. Det betyder, at de studerende på Graphic Storytelling bl.a. undervises i at starte egen virksomhed samt at sælge deres kompetencer til egne kunder. ”Og det går rigtig godt”, siger Peter Dyring-Olsen smilende og nævner flere eksempler, som bl.a. dimittenden Sofie Louise Dam, der blev nomineret til Kulturministeriets Illustratorpris 2019 for sine illustrationer til Kim Fupz Aarkesons bog ”Stur Stur Nummer”. ”Ja, og senest er antologien ”Get Naked”, som er skrevet af den internationalt anerkendte forfatter Steve Seagle og illustreret af Graphic Storytellings studerende og dimittender, blevet nomineret til tegneserieverdenens svar på Oscar-priserne – ”The Eisner Award”. Så også udlandet kigger nysgerrigt på vores uddannelse i Viborg”, fortæller Peter Dyring-Olsen

Graphic Storytelling får udenlandsk ros

Netop eksperter fra udlandet roser Graphic Storytelling-uddannelsen i Viborg. Cecil Castellucci, der bl.a. er kendt for sit arbejde som forfatter på bøger inden for Star Wars-universet og tegneserier for Disney og DC Comics, siger følgende om Graphic Storytelling: ”Kreative laboratorier som Graphic Storytelling kan ikke tages for givet. Det er en ære at være bare en lillebitte del af den kunstneriske udvikling som foregår dér, dag efter dag, i de fire år, uddannelsen varer. I et hus, der er sindbilledet på mit personlige motto, ”All Art All the Time””.

Graphic Storytelling og The Animation Workshop/VIA University College glæder sig til at byde presse, lokale og udenlandske gæster velkommen til afgangsfernisering i Viborg.

Nøgleord

Kontakter

Communication Officer, Anne Mette Bakkegaard, The Animation Workshop, anmb@via.dk, 87 55 49 10

Billeder

Officiel invitation til Graphic Storytelling Graduation 2019
Officiel invitation til Graphic Storytelling Graduation 2019
Download
Keyimage for Graphic Storyteling Graduation 2019
Keyimage for Graphic Storyteling Graduation 2019
Download

Links

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

FAKTA

  • D. 7. juni 2019 dimitterer 20 studerende fra tegneserieuddannelsen Graphic Storytelling. Alle er velkomne til Afgangsfernisering på Viborg Gl. Museum, Hjultorvet 4, 8800 Viborg kl. 17.30-19.00 Derudover har udstillingen åbent d. 8.+9. juni fra 13.00-17.00.
  • Graphic Storytelling er etableret i 2013 og er en fireårig professionsbacheloruddannelse på The Animation Workshop/VIA University College.
  • Graphis Storytelling optager 20 elever hvert andet år (ulige år) på Danmarks eneste tegneserieuddannelse.
  • Læs mere om Graphis Storytelling her: https://animationworkshop.via.dk/en/programs-and-courses/graphic-storytelling

Læs mere om The Animation Workshop på www.animationworkshop.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum