Bedste boligsalg i 13 år

Del

Salget af huse, lejligheder og sommerhuse i september er det højeste siden 2006. Sommerhusene ’shiner’ og flere projektsalg hjælper lejlighederne

NÆSTEN SOM I DE ’GODE GAMLE DAGE’ – FØR FINANSKRISEN:

Der er forårsfornemmelser på boligmarkedet lige nu selv om kalenderen siger efterår.

Ejendomsmæglerkæden Home har lige haft den bedste september i 13 år.

Home-mæglerne solgte i september 1.308 boliger, og det er det bedste salg i en september måned siden helt tilbage i 2006. Samtidig er det den næstbedste salgsmåned i år kun overgået af juli med en enkelt handel.

Salget i september ligger således også 12 % over samme måned sidste år.

”Boligsalget anno 2019 bliver ved med at overraske på den gode måde. Økonomisk optimisme blandt danskerne, stigende friværdier, gode beskæftigelsesmuligheder og meget lav rente er med til at give bolighandlen medvind, og det ser ud til, at der også vil være mange bolighandler det næste halve års tid, hvilket kan betyde, at 2019 bliver nyt rekordår for boligsalget efter finanskrisen,” siger Henrik Hauthorn Jensen, boligmarkedsanalytiker i Home.

Det er et solidt salg af alle boligtyper, der trækker læsset, men huse og rækkehuse fylder som vanligt mest i salgsstatistikken med over 60 % af handlerne i september, oplyser Home.

Dog er salget af fritidshuse i september årets bedste bortset fra juli.

”Det er lidt atypisk. Juli plejer at være lidt stille, fordi mange sommerhuse er lejet ud, og mange er på ferie. I stedet er det forsommeren, der plejer at sætte salgsrekorder, mens salget normalt aftager lidt i september. Men danskernes glubende appetit på sommerhuse overtrumfer altså de normale sæsonudsving,” siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

Salget af lejligheder er i gang med en opretning, ser det ud til.

I september solgte Home-mæglerne 305 lejligheder, og det er årets næstbedste salg kun overgået af maj.

En vigtig faktor bag fremgangen er, at salget af nye projektlejligheder er i bedring. September bød således på flest salg af projektlejligheder i 2019.

”En af årsagerne til stigningen i salget er, at vi har en række projekter til salg, som står færdige inden udgangen af 2020, og som dermed ikke bliver berørt af den kommende skatteændring, der kan betyde højere ejendomsværdiskat,” forklarer ejendomsmægler Lone Bøegh Henriksen, indehaver af home Sydhavnen og Projektsalg.

Hun peger derudover på, at priserne på projektlejlighederne over de seneste måneder er blevet trimmet til de skærpede kreditkrav, som køberne mødes af, hvilket har gjort det muligt for flere at købe.

”Der har været en periode, hvor der er blevet opsparet et behov, og det er nogle af de købere, der er kommet ud af busken nu,” vurderer Lone Bøegh Henriksen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Lone Bøegh Henriksen - mail: lobh@home.dk - tlf 20 19 77 88
Henrik Hauthorn Jensen - mail: hehj@home.dk - tlf 2043 3514

Billeder

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har godt 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-13 butikker
• home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking ultimo 2018.
** ultimo 2019.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum