Teknologisk Institut

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder

Del

Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.

Teknologisk Institut sætter nu ekstra turbo på at assistere dansk erhvervsliv i at udvikle bedre og grønnere produkter og services for at sikre virksomhedernes konkurrencekraft og modstandsdygtighed. Instituttet kaster sig over i alt 19 indsatsområder, muliggjort gennem indgåelse af en resultatkontrakt mellem Instituttet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Indsatsområderne spænder over en række teknologier bl.a. indenfor energi, digitalisering, automatisering, nye fremstillingsteknologier, bæredygtighed indenfor byggeriet, klima-og miljøeffektivt landbrug og bæredygtige fødevarer.

Nye følgegrupper
Teknologisk Instituts formål er at tilgængeliggøre den nyeste forskning og udvikling for dansk erhvervsliv, for såvel små som store virksomheder. Fokus er at gøre de relevante teknologier praktisk anvendelige til bedre, mere rentable eller mere miljørigtige produkter.

- For at tage afsæt i virksomhedernes behov og i områder, hvor der er huller i markedet, nedsætter vi en række følgegrupper, Advisory Boards, for de 19 indsatsområder, der får til opgave at følge og løbende påvirke aktiviteterne. Disse Advisory Boards kommer til at bestå af ledelserne fra virksomheder i de relevante brancher samt personer i øvrigt, der har indsigt i teknologi, behov og marked, siger Instituttets administrerende direktør, Juan Farré.

Advisory Boards skal medvirke til at sikre aktiviteternes teknologiske og forretningsmæssige relevans for målgruppen. De skal være ambassadører for praktisk anvendelighed og nytte af resultaterne samt inspirere og rådgive om, hvordan de bedst muligt kan formidles til virksomhederne.

- Danmark står overfor en stor udfordring i forhold til at komme videre, under og efter Corona-pandemien. En af løsningerne er at fastholde og forbedre Danmarks og de danske virksomheders grønne førerposition, siger Juan Farré.  

Bæredygtige fødevarer
Et af indsatsområderne er Bæredygtige Fødevarer. Danmarks fødevareproduktion skal transformeres til klimaneutralitet, jf. målsætningen om 70 procent reduktion af klimagasser i 2030. Her kan dansk fødevareproduktion med sit stærke udgangspunkt blive storeksportør af klimaneutrale, sunde fødevarer og af klimavenlig fødevareteknologi.

- Den danske fødevareklynge er verdens tredjestørste og én af de største bidragydere til Danmarks eksport. Her har Teknologisk Institut påtaget sig en stor opgave med at understøtte den danske fødevareindustri til en produktion med markant lavere udledning af CO2, samtidig med, at den opretholder positionen som verdensførende. Vi skal udvikle nye løsninger med dokumenteret effekt, som skal ud og virke så hurtigt som muligt, siger direktør Lars Hinrichsen, Teknologisk Institut.

Lars Hinrichsen påpeger, at fødevareerhvervet – landbrug, forarbejdning og distribution - her under Corona-krisen har vist sin værdi og styrke for det danske samfund ved stort set at være i gang på fuldt blus under hele nedlukningen. Både som stabil og pålidelig fødevareforsyning til danskerne, men erhvervet har også vedligeholdt den vigtige forsyning til eksportmarkederne og på nogle områder ligefrem øget eksporten.

Mange af de teknologiske services, der skal arbejdes med i de næste fire år, skal hjælpe de danske virksomheder med mere energieffektiv og ressource-effektiv produktion. Samtidig skal de nye teknologier gøre virksomhedernes produkter mere konkurrencedygtige på det internationale marked.

Læs mere om den nu bevilgede resultatkontrakt for Teknologisk Institut ud fra beskrivelserne på Bedre Innovation via dette link:

Bedre Innovation

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut via chefkonsulent Niels Tradsfeldt, Kommunikation, mobil 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

 

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum