Egedal Kommune

Bedre normeringer i Egedal

Del

Der er flere voksentimer pr. barn i både vuggestuer og børnehaver i Egedals kommunale dagtilbud. Det viser den seneste normeringsopgørelse fra Danmarks Statistik.

Forbedrede normeringer i Egedals kommunale dagtilbud. Foto: Colourbox
Forbedrede normeringer i Egedals kommunale dagtilbud. Foto: Colourbox

Nyeste tal fra Danmarks Statistik viser forbedrede normeringer i Egedals kommunale dagtilbud. Den målrettede indsats, der ligger bag tallene, betyder, at medarbejderne har endnu bedre mulighed for at sikre børnene nærvær, tryghed og trivsel.

Normeringerne i Egedal

Danmarks Statistik offentliggjorde i september opgørelsen over kommunernes normeringer for 2021.

Opgørelsen viser, at Egedals kommunale dagtilbud i 2021 i gennemsnit havde en normering på 2,8 børn pr. voksen i vuggestue og 5,7 børn pr. voksen i børnehave. Det placerer Egedal over landsgennemsnittet for vuggestuer, som ligger på 2,9 og 5,7 børn pr. voksen for henholdsvis vuggestuer og børnehaver.

Resultatet i Egedal Kommune er en forbedring fra 2020, hvor normeringen i gennemsnit over året var henholdsvis 2,9 og 5,8 børn pr. voksen.

- Jeg er naturligvis glad for, at normeringer er på rette vej, og at vi kan se, at indsatsen har gjort en positiv forskel for både børn og medarbejdere i kommunens dagtilbud. Vi har målrettet prioriteret området siden 2018, og vil fortsat arbejde for kvaliteten i dagtilbuddene, siger formand for Familieudvalget, Lasse Nørreskov.

Nærvær og tid til faglighed for børn og voksne

Egedal Kommune glædes over, at den målrettede indsats betyder, at der bl.a. er endnu bedre muligheder for at lave voksenunderstøttende aktiviteter og opdele børnene i mindre grupper. Ligesom den forbedrede normering styrker medarbejdernes muligheder for at arbejde med børnenes trivsel og udvikling gennem stimulerende læringsmiljøer, hvor legen er i fokus, og hvor børnene oplever nærvær og tryghed.

Sikring af minimumsnormeringer

Der er løbende tilført midler til styrkede normeringer i Egedal. Både fra den nationale pulje til minimumsnormeringer, men også siden der med Budgetaftale 2018 blev prioriteret et varigt løft til bedre normeringer på dagtilbudsområdet. Midlerne har samlet set sikret, at Egedal fra 2020 og igen i 2021 lever op til det nuværende lovkrav om minimumsnormeringer, som træder endeligt i kraft fra 2024.

Særligt Egedal-tillæg

Egedal Kommune oplever på lige fod med omegnskommunerne udfordringer med at rekruttere pædagogisk personale.

Egedal Kommune har med Budget 2022-25 vedtaget at afsætte 3,2 mio. kr. til rekruttering og fastholdelse gennem et særligt Egedal-tillæg. Sammen med gode normeringer styrker midlerne Egedals muligheder for at tiltrække flere dygtige pædagoger i bl.a. dagtilbud.

- Vi står ligesom alle andre kommuner i en situation, hvor det er svært at rekruttere, og vi har forhåbninger om, at den særlige indsats, som gøres på området for at rekruttere og fastholde pædagoger vil give positive resultater, siger Lasse Nørreskov.

Kontakter

Billeder

Forbedrede normeringer i Egedals kommunale dagtilbud. Foto: Colourbox
Forbedrede normeringer i Egedals kommunale dagtilbud. Foto: Colourbox
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum