Bedre indeklima på kontoret giver øgede medarbejderpræstationer
Energirenoveringer af kontorbyggerier kan ikke kun nedsænke fremtidige udgifter til opvarmning. Det forbedrede indeklima efter renovering kan også gøre medarbejderne mere tilfredse og derved mere produktive. Det viser ny undersøgelse fra Teknologisk Institut.
- Resultaterne understreger behovet for at medtage medarbejdernes præstation i beregningerne, når en kontorbygning skal energioptimeres til moderne standard. Et er, at man sparer penge på udgifterne til energi. Men vigtigere er den øgede rentabilitet, som øget medarbejdertilfredshed og derved øget produktivitet. Her bekræfter resultaterne, at energirenovering kan betale sig – både for arbejdsgiverne, men også udlejerne af kontorbyggerier, siger projektlederen, civilingeniør Kasper Furu Nielsen, Teknologisk Institut.
Skal medtages i business-casen
Formålet med undersøgelsen var at vise hvorfor indeklima skal medtages i business-casen, og ikke blot besparelsen på energi, hvor udgiften ofte kun udgør ca. fem procent, mens ca. 80 procent af de samlede udgifter går til medarbejderlønninger.
I undersøgelsen har man gennemført laboratorieforsøg i Energy Flex Office på Teknologisk Institut og over en periode på seks måneder moniteret indeklimaet i to kontorbygninger med typisk indretning svarende til renoveringsstanden –en ældre bygning samt en nyrenoveret bygning. Her har man sammenholdt temperatur, CO2 koncentration i luften samt niveauet af støj med dels medarbejdernes præstationer og deres oplevelse af indeklimaet.
Præstationen stiger
Både via målinger af konkret indeklimakvalitet og løbede spørgeskemaundersøgelser af medarbejdernes oplevelse af indeklimaet, viser, at jo bedre indeklimaet opleves af medarbejderne, jo mere stiger præstationen.
- Budskabet er, at indeklima skal tænkes med i business-casen, så fremtidens kontorbygninger er mere rentable og leverer bedre komfort. Gevinsterne kan både komme ejere og lejere til gode, og det skal italesættes når beslutninger omkring indeklimaet foretages, siger civilingeniør Kasper Furu Nielsen, Teknologisk Institut.
Undersøgelsen er lavet af Teknologisk Institut i samarbejde med DTU og DEAS og med støtte fra ELFORSK.
Nøgleord
Kontakter
Konsulent, civilingeniør Kasper Furu Nielsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 1938, mail: knie@teknologisk.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Ny rapport afslører barrierer for bæredygtig vandhåndtering i fødevareindustrien31.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut offentliggør i dag en omfattende rapport om vandhåndtering i den danske fødevareindustri. Rapporten afslører både betydelige barrierer og muligheder for innovative løsninger i industriens arbejde med bæredygtig vandteknologi.
Robotter og automation i 2025: Her er tendenserne27.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
I en tid præget af høj usikkerhed og hastig teknologisk udvikling søger mange virksomheder mod automatisering som en vej til øget robusthed og konkurrencekraft. En ny rapport fra Odense Robotics og Teknologisk Institut præsenterer de vigtigste teknologiske tendenser, der vil præge robotteknologi og automatisering i 2025 og frem. - Sidste år var et banebrydende år for innovation, især med den voksende indflydelse fra kunstig intelligens (AI), herunder maskinlæring, generativ AI og fysisk AI inden for robotteknologi. I 2025 og frem vil udviklingen inden for intelligente og adaptive systemer fortsætte og skabe nye muligheder for producenter og andre brancher, siger Søren Elmer Kristensen, CEO for Odense Robotics, Danmarks nationale robot- og droneklynge, og fortsætter: - Interoperabilitet og enkelhed vil også være nøgleparadigmer, da innovatører stræber efter at skabe enkle løsninger ved at sammenkoble systemer. Endelig står sikkerhed højt på dagsordenen, fordi digital robusthed i stigend
Ny europæisk standard skal hjælpe virksomheder med at reducere metalforbruget22.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danmark har ledet udviklingen af en ny europæisk standard, der kan hjælpe virksomheder med at mindske metalforbruget med op til 15 procent. Med metoden kan virksomheder måle såkaldte restspændinger i metalstrukturer, hvilket kan give både økonomiske og miljømæssige fordele.
Mikroalger på rumrejse: Kan astronauter dyrke protein i vægtløs tilstand?21.1.2025 09:41:45 CET | Pressemeddelelse
Til april sender Teknologisk Institut mikroalger på rumrejse for at undersøge, om de kan dyrkes under vægtløse forhold og kosmisk stråling. Lykkes det, kan astronauter i fremtiden dyrke protein i rummet.
Varmepumper kan gøre den energitunge industri mindre klimabelastende20.1.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nu skal Europas tunge industri kunne skifte til varmepumper. Nyt stort EU-projekt skal udvikle og demonstrere praktiske løsninger, som kan fremme overgangen fra fossil energi til grøn strøm.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum