Boligkontoret Danmark

Bedre byggeri med totalrådgivning – Boligkontoret Danmark indgår rammeaftale

Del

Efter det seneste års erfaringer med rammeaftalen for bygherrerådgivning har Boligkontoret Danmark nu taget næste skridt og indgår en rammeaftale om totalrådgivning med COWI, P+P arkitekter, Rørbæk & Møller Arkitekter, Sweco, RUM, tnt arkitekter, Pålsson arkitekter, Domus arkitekter og AI Arkitekter & Ingeniører.

Adm. direktør fra Boligkontoret Danmark Michael Demsitz og adm. direktør Nicolai Overgaard fra Rørbæk og Møller Arkitekter trykker hånd efter underskrift af den ene af delaftalerne for det vestlige Danmark. 
Foto: Rikke Bremsøe Kristjansen, Boligkontoret Danmark
Adm. direktør fra Boligkontoret Danmark Michael Demsitz og adm. direktør Nicolai Overgaard fra Rørbæk og Møller Arkitekter trykker hånd efter underskrift af den ene af delaftalerne for det vestlige Danmark. Foto: Rikke Bremsøe Kristjansen, Boligkontoret Danmark

”I Boligkontoret Danmark bygger vi videre på erfaringerne fra sidste års rammeaftale om bygherrerådgivning og indgår nu en rammeaftale med kvalificerede parter i både det østlige og vestlige Danmark om totalrådgivning. Med de mange byggeprojekter og renoveringer, vi fortsat står over for, kan vi med denne rammeaftale skabe et solidt udgangspunkt for at komme mere trygt igennem byggeprocesserne til gavn for nuværende såvel som kommende beboere i den almene sektor,” siger administrerende direktør i Boligkontoret Danmark Michael Demsitz.

Rammeaftalen for totalrådgivning er baseret på samme model, som den rammeaftale Boligkontoret Danmark indgik sidste år: en todelt rammeaftale, der dækker det østlige Danmark (Sjælland og øerne) og det vestlige Danmark (Fyn og Jylland). Samtidig har rammeaftalen en dybde, så den kan rumme både små og store bygge- og renoveringssager med høj og lav kompleksitet blandt de mere end 50 boligorganisationer, som Boligkontoret Danmark administrerer.

”Dybden i rammeaftalens indhold betyder, at vi kan tilpasse den til en stor mængde af vores bygge- og renoveringssager. Vi kan drosle den ned til at indgå i en vinduesudskiftning eller skalere den op til at dække en stor helhedsplan støttet af Landsbyggefonden,” siger byggechef i Boligkontoret Danmark Torben Hangaard.

Advokatfirmaet Pind og Partnere har bistået Boligkontoret Danmark med tilrettelæggelsen af rammeudbuddet.

De vindende virksomheder er følgende:

Vest


• COWI A/S i samarbejde med Arkitema A/S
• Konsortiet P+P Arkitekter A/S, TNT Arkitekter A/S og H+ Arkitekter A/S i samarbejde med NIRAS A/S, Dansk Energi Management A/S samt Terra Nova Landskabsarkitekter ApS
• Rum Arkitekter A/S i samarbejde med Domus Arkitekter A/S, LABLAND architects ApS, Moe A/S samt Danakon A/S
• Rørbæk & Møller Arkitekter A/S i samarbejde med WSP Danmark A/S, ZENI Arkitekter A/S Frandense og Søndergaard K/S, OPLAND Landskabsarkitekter ApS samt Harrebek Arkitekter A/S
• Sweco Danmark A/S

Øst


• AI Arkitekter & Ingeniører A/S
• Domus Arkitekter A/S i samarbejde Rum Arkitekter A/S, Danakorn A/S, Moe A/S og Schul Landskabsarkitekter A/S
• Pålsson A/S i samarbejde med ATRA Arkitekter A/S, Holmsgaard A/S, LYTT Architecture A/S og Rubow arkitekter A/S
• Konsortiet TNT Arkitekter A/S og H+ Arkitekter A/S i samarbejde med Dansk Energi Management A/S, AFRY ApS, Thing Brandt Landskab ApS samt Kullegaard A/S
• Sweco Danmark A/S


De vindende firmaer er udvalgt på baggrund af en kombination af pris og kompetencer, og kendskab til både nybyggeri og renovering i den almene sektor har været et krav.
”Vi har i forbindelse med rammeudbuddet oplevet en tæt konkurrence med mange kompetente firmaer, som har kunne prækvalificeres, og de har grundlæggende afleveret nogle flotte tilbud,” siger projektchef i Boligkontoret Danmark Heine Krarup Møller og fortsætter: ”Det er positivt at se i en tid, hvor rådgiverne har så travlt, som de har.”

For at anvende rammeaftalen vil virksomhederne indgå i minikonkurrencer for at vinde kontrakten på den enkelte totalrådgivningsopgave. Den vindende rådgivningsvirksomhed vil herefter indgå en kontrakt på to år, med mulighed for yderligere to års forlængelse til en samlet varighed på fire år.

Byggesager for over 6 milliarder

Med en hidtidig vækst i antallet af byggesager giver en rammeaftale for totalrådgivning god mening i Boligkontoret Danmark, der i 2021 havde igangværende byggesager med en anlægssum for i alt 6,6 mia. kroner, hvilket var 28 procent højere end både 2019 og 2020.
Boligkontoret Danmark administrerer i dag over 50 boligselskaber landet over.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Adm. direktør fra Boligkontoret Danmark Michael Demsitz og adm. direktør Nicolai Overgaard fra Rørbæk og Møller Arkitekter trykker hånd efter underskrift af den ene af delaftalerne for det vestlige Danmark. 
Foto: Rikke Bremsøe Kristjansen, Boligkontoret Danmark
Adm. direktør fra Boligkontoret Danmark Michael Demsitz og adm. direktør Nicolai Overgaard fra Rørbæk og Møller Arkitekter trykker hånd efter underskrift af den ene af delaftalerne for det vestlige Danmark. Foto: Rikke Bremsøe Kristjansen, Boligkontoret Danmark
Download

Links

Information om Boligkontoret Danmark

Boligkontoret Danmark
Boligkontoret Danmark
Havneholmen 21
1561 København V

http://www.bdk.dk


Boligkontoret Danmark er en af landets største almene boligadministrationer, er non-profit og virker som administrator og konsulent for almene boligforeninger og boligselskaber fordelt over det meste af Danmark.

Boligkontoret Danmark administrerer godt 31.000 lejeboliger for 60 boligselskaber samt ældre- og plejeboliger for 14 kommuner/regioner og yder derudover IT-drift for boligselskaber med godt 25.000 boliger.

Hovedkontoret er beliggende på Havneholmen i København V, og derudover er der syv afdelingskontorer fordelt i landet.

Følg pressemeddelelser fra Boligkontoret Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligkontoret Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum