BASF A/S

BASF og CTIBiotech udvikler den første rekonstruktion af menneskehud med 3D-bioprintteknologi

Del
Den nyudviklede 3D-hud vil fremadrettet være med til at forbedre forskning og test af aktive hudpleje-produkter med fokus på antiinflammatoriske egenskaber.

Et forskningssamarbejde mellem BASF og CTIBiotech har nået en milepæl. Forskningsgruppen kan nu annoncere den første 3D-bioprinterede hud, som indeholder en specifik celletype fra immunsystemet. Den 3D-printede hud skaber helt nye muligheder for udvikling og test af aktive stoffer i hudplejeprodukter.

Brugen af CTIBiotechs 3D-bioprintteknologi gør det muligt for BASFs forskere at øge deres portefølje af 3D-bioprintede hudmodeller. Teknologien kan blive et stærkt fundament for hudplejeforskere, der ønsker at undersøge makrofagers funktion på fuldt rekonstrueret hud. Makrofager er en af immunsystemets celletyper, der hele tiden overvåger hudens mikro-miljø for indikationer på cellestress, vævsskade eller infektion. Makrofager er vigtige for at lukke sår og for at regenerere vævet.

”Sammenlignet med de nuværende metoder, vil den nyudviklede 3D-bioprintede hud gøre det muligt at analysere mere i tråd med menneskets fysiologi og makrofagernes immunrolle”, forklarer Dr. Sébastien Cadau, specialist i 3D-vævsteknik i BASF Lyon, Frankrig. ”Sådan kan teknologien hjælpe os med at accelerere udviklingen af innovative og yderst pålidelige ingredienser til hudplejeprodukter. Vores forståelse af en immunkompetent 3D-hud ligger til grund for at udvikle og teste avancerede kosmetiske bioaktive ingredienser til hudplejeapplikationer.”

Samarbejdet mellem BASF og CTIBiotech startede tilbage i 2011. I 2015 begyndte forskningsarbejdet til 3D-vævsmodellerne med det formål at teste og udvikle bioaktive ingredienser til hudplejeapplikationer. I 2018 stod gruppen klar med annonceringen af de første resultater: Eksperterne demonstrerede både ex vivo-produktion af fysiologisk talg i en langvarig kultur af en 3D-model af en talgkirtel og reguleringen af talg-produktionen ved hjælp af aktive ingredienser.

Om CTIBIOTECH – Cell Therapy Research Institute

CTIBiotech udvikler og producerer modeller af humant væv og celler til biomedicinsk, farmaceutisk og dermatologisk forskning og udvikling. CTIBiotech samarbejder med offentlige og private organisationer for at udvikle innovative løsninger til effektivitet og sikkerhedstest af aktive ingredienser, dermatologi, lægemiddelkandidater, celleterapier og medicinsk udstyr. Læs mere på www.ctibiotech.com

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om BASF A/S

BASF A/S
BASF A/S
Kalvebod Brygge 45, 2.
1560 København V

+45 32 66 07 00http://www.basf.dk

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. De omkring 122.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til succes for vore kunder, som man finder i næsten alle brancher og i næsten alle lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Industrial Solutions, Surface Technologies, Nutrition & Care og Agricultural Solutions. I 2018 opnåede BASF en omsætning på omkring 63 milliarder euro. BASF’s aktier handles på børserne i Frankfurt (BAS), London (BFA) og Zürich (AN). Yderligere oplysninger om BASF findes på www.basf.dk

Følg pressemeddelelser fra BASF A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BASF A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye