home a/s

Barometer: Danskerne er blevet mere lune på boligkøb

Del

Pil op: 16 % af danskerne har planer om boligkøb de næste seks måneder mod 13 % de seneste to kvartaler. Nordjyderne er lidt tilbageholdende med planer om boligkøb – se regions-tendenser herunder

HOME KØBERBAROMETER: Her på kanten af den kolde tid - og det der traditionelt er lavsæson på boligmarkedet - er der flere danskere end tidligere i år, der siger, de har planer om at købe bolig i løbet af de næste seks måneder. Det viser en ny udgave af Home Køberbarometer.

  • 16 % af danskerne mod ca. 13 % de to foregående kvartaler i år svarer i en repræsentativ spørgeundersøgelse med over 2.000 besvarelser, som er udarbejdet af analyseinstituttet YouGov for Home, at de har planer om at købe bolig i løbet af det næste halve år.

”Målingen tyder på, at vi måske vil se et mere aktivt boligmarked end normalt de kommende måneder. Barometeret peger umiddelbart mod en lun vinter for bolighandlen,” siger relationschef i Home Mads Ellegaard.

Han understreger dog, at man skal være varsom med at tolke for hårdt på en enkelt måling.
”Men vi kan konstatere, at købsinteressen har pil op, og det hænger måske sammen med, at vi stadig har lave renter og et opsving i dansk økonomi med stigende beskæftigelse til følge, og de kommende målinger må vise, om det er en blivende tendens, at flere vil købe bolig,” siger Mads Ellegaard.

home Køberbarometer for oktober 2017 viser:
(Tallene i parentes angiver resultat for juli-målingen.*)

  • 7% (6 %) har planer om køb af villa/rækkehus i løbet af de næste 6 mdr.
  • 6 % (5 %) overvejer køb af lejlighed.
  • 3 % (2 %) overvejer køb af fritidsbolig.
  • 2 % 1 %) svarer anden type bolig (fx andelsbolig)
  • Barometeret er steget 3 %-point i forhold til for tre måneder siden
  • I fire øvrige regioner er interessen ensartet. Nordjyderne viser mindst interesse for boligkøb

Kilde: YouGov for Home
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 2.032 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år i uge 40, 2017.

Han henviser i øvrigt til Homes fremvisningsindeks, som udsendes i samarbejde med Danske Bank, der med stigning de seneste tre måneder i streg også viser større interesse for boligkøb.

”Der har været mange købere på trapperne i både huse og lejligheder til salg, og det understøtter den stigning, som køberbarometeret viser, da fremvisningerne giver et godt fingerpeg om, at vi kan forvente flere bolighandler de næste par måneder,” forklarer Mads Ellegaard.

Den stigende interesse for boligkøb kommer samtidig med, at udbuddet traditionelt er faldende de kommende måneder, fordi efteråret og vinteren er måneder, hvor der typisk kommer færre nye boliger til salg, mens foråret og forsommeren er lig med mange nyheder til salg.
”Indikationerne fra boligkøberne kunne tyde på, at der vil være en stor interesse for de boliger, der kommer til salg de kommende måneder,” siger Mads Ellegaard.

REGIONERNE
Ser vi på købsinteressen i regionerne, ligger den ret ensartet omkring 15-16 %, som svarer, at de har planer om at købe bolig i løbet af de næste 6 måneder. Dog er der lidt færre i Region Nordjylland, 13 %, med boligkøbsplaner, viser Home Køberbarometer for oktober.*

”I de tidligere målinger har nordjyderne også været lidt mindre opsatte på boligkøb end gennemsnittet. Det skyldes nok, at det nordjyske boligmarked - bortset fra Aalborg - endnu ikke har set helt det samme løft som mange andre steder i landet. Men når det er sagt, er der i Region Nordjylland også en stigning i planerne om boligkøb fra 2. til 3. kvartal,” slår Mads Ellegaard fra Home fast.

Det er dog især i Region Sjælland, at der er en markant stigning i interessen for boligkøb fra målingen sidst i juni til nu. Og det også i Region Sjælland, at flest har planer om at købe sommerhus, viser home Køberbarometer ved udgangen af 3. kvartal.

Hovedstadens boligmarked påvirker i høj grad sjællænderne. På grund af de høje priser på huse og lejligheder i København og omegn ser vi flere boligkøbere, der søger ud på Sjælland, og det betyder flere handler i de sjællandske kommuner, siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

I Region Syddanmark er de mest opsatte på køb af hus/rækkehus – hele 9 % mod landsgennemsnittet på 7 %. Til gengæld kun er 3 % i Region Syddanmark, der er interesseret i en lejlighed mod landsgennemsnittet på 7 %.

Ifølge home er det ikke alle, der svarer i undersøgelsen, at de har boligplaner, der ender med at købe bolig det næste halve år.

Undersøgelsen kan anses som en pejling af danskernes interesse for boligkøb, men besvarelserne giver intet indblik i, hvor seriøse og fremskredne planerne er og dækker altså over boligplaner i forskellige stadier.

* Landstallet er mest sikkert, mens den statistiske usikkerhed vokser på regionsplan.

* Note: Nogle danskere overvejer køb af mere end én bolig, ligesom tallene er afrundede, hvorfor tallet summerer til 18 % / over 100 %


METODEBESKRIVELSE:


Interviewperiode & dataindsamlingsmetode:
Undersøgelsen er gennemført i 29. sep-3 .okt. 2017 via internettet med udgangspunkt i YouGov Panelet.

Målgruppe:
Undersøgelsen er gennemført blandt danskere i alderen 18+ år.
Der er udsendt invitationer via e-mail til personer, der opfylder disse krav i YouGov Panelet. 
Data er indsamlet så det udgør et repræsentativt udsnit af den danske befolkning med udgangspunkt i målgruppen.

Vejning af data og materialets sammensætning:
Data er vejet på dimensionerne køn, alder og geografi på baggrund af et ideal fra Danmarks Statistik, 
således at resultaterne er repræsentative for befolkningen i relation til ovenstående målgruppe.

Offentliggørelse – af resultater:
Ved enhver offentliggørelse af undersøgelsens resultater skal YouGov og Home angives tydeligt som kilde.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum