Lolland Kommune

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner

Del

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

Formand for Børne- og Skoleudvalget i Lolland Kommune Kasper Roug siger: 

”Først og fremmest er det vigtigt at rydde den misforståelse af vejen, at det skulle være økonomien, vi lægger til grund, når vi i Lolland Kommune skrider til så voldsomme indgreb som at anbefale tvangsadoption. Intet kunne være mere forkert”, siger Kasper Roug, og forklarer videre: 

"Sparekataloget, som DR – og Karin Nødgaard – henviser til, var et bruttokatalog med alle mulige spareforslag på børne- og skoleområde til brug for budgetforhandlingerne. Det betyder, at der er politisk opbakning til nogle forslag, mens andre forslag falder. Og lige præcis forslaget om at spare penge gennem tvangsadoptioner blev ikke til noget, netop fordi vi vil lægge barnets tarv til grund for en tvangsadoption." 

Den misforståelse var Lolland Kommune allerede ude og korrigere med pressemeddelelse samme dag som DR’s artikel blev bragt, den 19. december. Kasper Roug er derfor ærgerlig over, at misforståelsen alligevel får lov til at gå igen den 20. december i et § 20-spørgsmål til børne- og socialministeren. 

”Det er ærgerligt, at misforståelser skal have lov til at stå i vejen for drøftelsen af et i øvrigt rigtig vigtigt spørgsmål, og det er dobbelt ærgerligt, når det burde være undgået.”

”Da vi den 19. december udsendte vores pressemeddelelse, som korrigerede DR’s artikel, var jeg opmærksom på, at den netop også blev sendt til Karin Nødgaard. Jeg havde selvfølgelig ønsket, at Karin Nødgaard havde valgt at tage hensyn til denne, inden hun ulejligede ministeren med et hypotetisk spørgsmål”, siger Kasper Roug, som forudser, at der bliver travlt i ministerierne, hvis de nu også skal til at bruge ressourcer på at forholde sig til alle de hel- og halvfærdige forslag, som aldrig bliver til noget ude i kommunerne.

Link til Lolland Kommunes tidligere udsendte pressemeddelelse, §-20 spørgsmål og DR's artikel ses herunder.

Nøgleord

Kontakter

Kasper RougFormand for Børne- og Skoleudvalget

20 25 97 05

Links

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

SOSU-elev i Lolland Kommune er blandt Danmarks bedste2.4.2019 06:05:00 CESTPressemeddelelse

Ikke alene går Simone Hansen op i sin uddannelse som social- og sundhedsassistent med liv og sjæl. Hun er også mere end almindeligt dygtig til sit fag. Det har hun vist i sine praktikperioder i Lolland Kommune, og det blev slået fast med syvtommersøm, da hun og hendes makker fra SOSU-skolen i Nykøbing Falster sidste år vandt Regionsmesterskabet i Skills for social- og sundhedsassistentelever. Nu er turen kommet til DM i Skills, der løber af stablen i Arena Næstved 4.-6. april, hvor Lolland Kommune er med for at heppe.

Folkesundhedskonsulenter fra hele landet kommer til Lolland27.3.2019 06:05:00 CETPressemeddelelse

WHO’s nationale netværk Sund By Netværket har inviteret deres 53 medlemskommuner til netværksdage 3.-4. april i Factory Lodge i Holeby. Her skal de fordybe sig i den nyeste viden om unges trivsel ud fra temaet ”Vores unge – vores fremtid!”. I løbet af de to dage vil der blive holdt en række oplæg om emnet, og deltagerne får mulighed for at udveksle erfaringer og gode ideer. Som eksempel på et lokalt, succesfuldt sundhedsinitiativ for unge skal de blandt andre møde Lolland-Falster Brandvæsens brandkadetter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum