Styrelsen for Patientsikkerhed

Barn på ti måneder smittet med mæslinger

Del

Et barn på ti måneder er smittet med mæslinger. Styrelsen for Patientsikkerhed har udsendt information til de institutioner, hvor barnet har opholdt sig.

Et barn på ti måneder fra Slagelseområdet er konstateret smittet med mæslinger.

Barnet har opholdt sig i en vuggestue og dagpleje, hvor der kan være andre børn, der heller ikke er vaccineret. Styrelsen for Patientsikkerhed har sikret, at forældre til børn i de pågældende institutioner er blevet informeret om smitterisiko og om muligheder for behandling.

”Styrelsen for Patientsikkerhed foretager altid smitteopsporing ved mæslingetilfælde og sikrer information og rådgivning for at undgå, at flere smittes,” siger Bente Møller, overlæge og sektionsleder i Styrelsen for Patientsikkerhed. ”Både vuggestuen og den pågældende dagplejer har allerede informeret forældrene om, at der har været mæslingesmitte og videregivet vores information om, hvordan de skal forholde sig. Har man børn i institution, og har man ikke modtaget information om mæslinger, behøver man altså ikke være bekymret”.

Tilfældet giver ikke anledning til, at Sundhedsstyrelsen ændrer sine anbefalinger om vaccination tidligere end 15-månedersalderen, hvor MFR-vaccinen gives i det danske børnevaccinationsprogram. Dette skyldes, at mæslinger på trods af de seneste enkelte tilfælde er en meget sjælden sygdom i Danmark, og at risikoen for at blive smittet generelt er lille.

Mæslinger er en meget smitsom sygdom, som både kan ramme børn og voksne, og i sjældne tilfælde kan sygdommen give alvorlige komplikationer såsom mellemørebetændelse, lungebetændelse eller hjernebetændelse.

Har man symptomer på mæslinger, og er man ikke vaccineret eller har haft sygdommen, skal man ringe til sin læge. Man skal ikke møde op uanmeldt, da mæslinger er meget smitsomt, og man dermed risikerer at smitte andre i venteværelset.

Læs mere om MFR-vaccinen hos Sundhedsstyrelsen.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information, kontakt venligst Styrelsen for Patientsikkerheds pressevagt:

72 22 86 88
presse@stps.dk

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum