Edition-S

Bára Gísladóttir og Martin Stauning nominerede til Carl Prisen 2022

Del

Carl Prisen har løftet sløret for de nominerede komponister til årets prisuddeling, og Edition·S er det stolte forlag bag udgivelser i to kategorier for klassisk musik.

Bára Gísladóttir (Foto: Juliette Rowland)  /  Martin Stauning (Foto: Caroline Bittencourt)
Bára Gísladóttir (Foto: Juliette Rowland)  /  Martin Stauning (Foto: Caroline Bittencourt)

Bára Gísladóttir er nomineret i kategorien 'Årets klassiske komponist - lille ensemble' med værket Animals of your pasture, og i kategorien 'Årets klassiske komponist - stort ensemle' er Martin Stauning nomineret med Concerto for Harp and Orchestra.

Bára GísladóttirAnimals of your pasture blev uropført af RIOT ensemble på den belgiske festival for ny musik, TRANSIT, i oktober 2021. Værket blev efterfølgende opført på Huddersfield Contemporary Music Festival, hvor en begejstret anmelder beskrev værket som "elementært, evigt og ukueligt."

Bára Gísladóttir skriver selv om værket:
"Animals of your pasture udspringer af en forestilling om alle mulige slags dyr, der lever sammen i en flok, der fungerer som sin egen organisme. Værket leger med ideen om at følge denne flok fra forskellige vinkler og perspektiver (ultranær, supertotal, i fokus, ude af fokus, fragmenteret, slow motion, fast forward, gennem forskellige filtre osv.) Det koncept er vævet sammen med en tanke om vildt kaos, som får lov at forblive vildt kaos, uden at nogen parter træder ind og tager kontrol. Uden forsøg på at strukturere eller systematisere noget, som bare er." 

For nylig blev Animals of your pasture præsenteret i BBC3's New Music Show. Lyt til udsendelsen og hør hele værket her >>

Martin StauningConcerto for Harp and Orchestra blev bestilt og uropført af DR Symfoniorkestret med Zachary Hatcher som solist.

I forbindelse med uropførelsen udtalte solisten: ”Jeg har spillet musik af Martin en gang tidligere, og han er en helt særlig komponist. Det er som om, hans musik formår at udtrykke hver følelse eller stemning utrolig pr
æcist. Der er en fantastisk kraft, og samtidig en meget klar intention, i alt hvad han skriver.”

I et interview med magasinet KLASSISK fortalte Martin Stauning om nogle af sine tanker bag værket: "Strengene er i virkeligheden nogle tremmer, som harpenisten er fanget bag. Han er lukket inde - helt fysisk. Til sidst i koncerten sidder han bogstavelig talt og flår i strengene og kan bare ikke komme ud!"

Concerto for Harp and Orchestra blev uropført i DR Koncerthuset i maj 2021. Se hele opførelsen her >>
Værket bliver udgivet som en digital EP på Dacapo i løbet af sommeren 2022.


Carl Prisen uddeles af Carl Prisen 2022 uddeles den 13. juni. Se de nominerede komponister og sangskrivere i samtlige kategorier her >>

Kontakter

Billeder

Bára Gísladóttir (Foto: Juliette Rowland)  /  Martin Stauning (Foto: Caroline Bittencourt)
Bára Gísladóttir (Foto: Juliette Rowland)  /  Martin Stauning (Foto: Caroline Bittencourt)
Download

Links

Information om Edition-S

Edition-S
Edition-S
Worsaaesvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

33 13 54 45https://edition-s.dk

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

Allan Gravgaard Madsens Concerto Grosso uropføres af amerikansk stjernekvartet og Aarhus Symfoniorkester5.5.2022 12:04:37 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 19. maj 2022 uropfører JACK Quartet og Aarhus Symfoniorkester Allan Gravgaard Madsens 'Concerto Grosso', et værk som rummer både det episke, det romantiske og en hel del overraskelser. Bag kompositionen ligger et finmasket net af talsystemer, opfindsomme benspænd, musikhistoriske hilsner og personlige fortællinger – Allan Gravgaard Madsens egne, såvel som de fire stjernesolisters.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum