Edition-S

Bára Gísladóttir modtager Gladsaxe Musikpris 2022

Del

Hvert år uddeler Gladsaxe Kommune en pris til en ung, udøvende musiker, som har manifesteret et betydeligt talent. I 2022 går prisen til den danskbaserede islandske komponist og kontrabassist Bára Gísladóttir.

Bára Gísladóttir. Foto: Gabrielle Motola
Bára Gísladóttir. Foto: Gabrielle Motola

”Bára Gísladóttir er både udøvende kontrabassist og komponist, og det er i sin egenskab af komponist, at hun modtager prisen. Hun er en spændende, kompromisløs og meget talentfuld komponist, som vækker opmærksomhed både i Danmark og internationalt med sit mørke, detaljerige og nordiske univers,” skriver bedømmelsesudvalget i sin motivation for at tildele Bára Gísladóttir Gladsaxe Musikpris. 

Musikprisen består af et rejselegat på 50.000 kroner og en koncert som solist med Copenhagen Phil. I Bára Gísladóttirs tilfælde er hun selv både solist og komponist, når hun går på scenen til musikpriskoncerten med et nyt orkesterværk, Hringla, skrevet til Copenhagen Phil.

Komponisten fortæller om værket: ”Hringla er et værk for orkester, forstærket solo kontrabas og live elektronik. Ordet ”hringla” (både substantiv og verbum) kan oversættes til rangle, men ofte bruges det også til at antyde en vis ubeslutsomhed i den konstante forandring af noget. Lydmæssigt refererer ordet ofte til den raslende lyd af metal. Alle disse fortolkninger indgår som hovedelementer i værket.”

Bára Gísladóttirs værker er ofte kendetegnet ved en dyb og koncentreret ro, som giver musikken en næsten meditativ karakter. Som udøvende kontrabassist har Gísladóttir opført flere af sine værker selv. Kontrabassen besidder med sine lange strenge et rigt spektrum af overtoner, som ofte spiller en vigtig rolle i Gísladóttirs kompositioner, og instrumentet er et naturligt omdrejningspunkt i en række af hendes værker. 

Musikpriskoncerten afholdes den 26. februar 2022.  

Om Bára Gísladóttir
Bára Gísladóttir (f. 1989) er uddannet ved Islands Kunstakademi, Conservatorio di musica “Giuseppe Verdi” di Milano og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun debuterede som komponist i 2019. Hendes værker er blevet opført af bl.a. DR Symfoniorkestret, DR Vokalensemblet, Islands Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester, Frankfurt Radiosymfoniorkester, Ensemble InterContemporain, Riot Ensemble og Ensemble Adapter. Som udøvende kunstner har hun udgivet en række albums, senest soloalbummet HĪBER (2020) med egne kompositioner og Caeli (2021) i samarbejde med Skúli Sverrison. 

Bára Gísladóttir har modtaget Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Talentpris, en Grapevine Music Award og Léonie Sonnings Talentpris for sit arbejde som komponist. 

Om Gladsaxe Musikpris
Gladsaxe Musikpris er grundlagt i 1966. Prismodtageren udvælges af et bedømmelsesudvalg bestående af Operachefen på Det Kgl. Teater, Rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Chefen for P2-Musik, Musikchef for Copenhagen Phil samt tre medlemmer fra Gladsaxe Byråd.

Tidligere modtagere af prisen inkluderer blandt andre Gunvor Sihm (2018) Lise Davidsen (2016) Jakob Kullberg (2011) og Andreas Brantelid (2007).

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bára Gísladóttir. Foto: Gabrielle Motola
Bára Gísladóttir. Foto: Gabrielle Motola
Download

Links

Information om Edition-S

Edition-S
Edition-S
Worsaaesvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

33 13 54 45https://edition-s.dk

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

Komponisten Birgitte Alsted fylder 80 år den 15. juni14.6.2022 07:18:12 CEST | Pressemeddelelse

"Birgitte Alsted har en unik stemme i dansk musikliv: organisk og overraskende på samme tid, dramatisk og ekspressiv, uanset om lydene er frembragt ved computer eller akustisk. Alsted har igennem hele sin karriere frygtløst kastet sig ind i kollektive, interdisciplinære og improvisatoriske samarbejder, og hun har været pioner i at kombinere alle disse arbejdsmåder." Sådan lød ordene, da Birgitte Alsted i 2017 modtog det prestigefulde Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat. Den 15. juni fylder hun 80 år.

Dansk premiere på Simon Steen-Andersen: Walk the Walk10.6.2022 14:12:41 CEST | Pressemeddelelse

"En lydteaterforestilling, en filmoptagelse uden kameraer, en danseforestilling uden dans, en spadseretur i en drøm og en lecture om den franske videnskabsmand og opfinder Étienne-Jules Marey (1830-1904), pionér inden for bevægelsesstudier, kinematografi, kardiologi og aerodynamik…" Sådan beskriver den danske komponist Simon Steen-Andersen værket Walk the Walk, som opføres for første gang i Danmark med forestillinger på Takkelloftet i Operaen i København den 17. og 18. juni.

Allan Gravgaard Madsens Concerto Grosso uropføres af amerikansk stjernekvartet og Aarhus Symfoniorkester5.5.2022 12:04:37 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag den 19. maj 2022 uropfører JACK Quartet og Aarhus Symfoniorkester Allan Gravgaard Madsens 'Concerto Grosso', et værk som rummer både det episke, det romantiske og en hel del overraskelser. Bag kompositionen ligger et finmasket net af talsystemer, opfindsomme benspænd, musikhistoriske hilsner og personlige fortællinger – Allan Gravgaard Madsens egne, såvel som de fire stjernesolisters.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum