Det Kongelige Teater

Ballettens højdespringer bliver solodanser

Del

Jonathan Chmelensky blev lørdag aften udnævnt til solodanser ved premieren på Svanesøen

Jonathan Chmelensky kan springe som ingen anden i Den Kongelige Ballet. Han startede ellers sin karriere i København i 2007 med at tage timer sammen med børnene på Det Kongelige Teaters Balletskole. Året inden var han blevet opdaget på Cuba og inviteret til København. Men selvom Chmelensky kunne springe, var hans teknik endnu ikke stærk nok til, at han kunne føle sig sikker i kompagniet. Meget har ændret sig, siden Chmelensky trænede blandt balletbørnene. Lørdag aften blev han udnævnt til solodanser –den højeste titel en danser kan nå i Den Kongelige Ballet.

Balletmester Nikolaj Hübbe begrunder udnævnelsen: ”Jonathan er en prins, en mandsdanser, der igennem de sidste mange år har bevist sit store værd og sin enorme appetit og passion for alle former for dans. Han besidder kunstnerisk ydmyghed og tæft, nysgerrighed og ikke mindst en kæmpe hengivenhed overfor selve institutionen Den Kongelige Ballet. Han er kollegial, smuk, myreflittig, og så kan han ovenikøbet danse, så det står efter!”

Chmelensky har i denne sæson danset hovedpartierne som Sukkerfeens kaveler i Nøddeknækkeren, herre i Tjajkovskij pas de deux, Bernhard i Raymonda, Rødt par i Silk & Knife2 og for første gang lørdag aften -en af ballettens helt store herreroller- Prins Siegfried i Svanesøen. Han kan senere på året ses i Liam Scarletts helt nye ballet Spar Dame, der har premiere den 14. april. 

Om Jonathan Chmelensky

Født: 1988

Nationalitet: Fransk

Uddannelse: Paris Conservatoire (CNSM) og Escuela Nacional Cubana de Ballet

Karriere: Indtrådt i Den Kongelige Ballet i 07/08 sæsonen som  korpsdanser. Udnævnt til solist i februar 2013. Blev udnævnt til solodanser den 10. februar 2018.

Om Den Kongelige Ballet:

Den Kongelige Ballet er en del af Det Kongelige Teater og et af verdens mest anerkendte balletkompagnier. Kompagniet bestående af ca. 80 dansere, hvoraf ca. 60 er korpsdansere og 20 solister eller solodansere. Udover danskere består kompagniet af dansere fra USA, England, Frankrig, Belgien, Polen, Østrig, Spanien, Canada, Brasilien, Korea, Kasakhstan, Ungarn og Monaco.

Fra den 1. – 9. juni afholder Den Kongelige Ballet Balletfestival og præsenterer det bedste fra ballettens verden: Napoli med tilhørende italiensk folkefest; Svanesøen med efterfølgende fællesspisning; Bournonville Aften til fejring af det danske balletikon; Galla med fem internationale verdensstjerner, som danser sig gennem ballettens historie; Nye toner, hvor der skabes nye balletter til aktuelle pop- og rocknumre – og meget mere.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25Pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum