Det Kongelige Teater

Ballettens højdespringer bliver solodanser

Del

Jonathan Chmelensky blev lørdag aften udnævnt til solodanser ved premieren på Svanesøen

Jonathan Chmelensky kan springe som ingen anden i Den Kongelige Ballet. Han startede ellers sin karriere i København i 2007 med at tage timer sammen med børnene på Det Kongelige Teaters Balletskole. Året inden var han blevet opdaget på Cuba og inviteret til København. Men selvom Chmelensky kunne springe, var hans teknik endnu ikke stærk nok til, at han kunne føle sig sikker i kompagniet. Meget har ændret sig, siden Chmelensky trænede blandt balletbørnene. Lørdag aften blev han udnævnt til solodanser –den højeste titel en danser kan nå i Den Kongelige Ballet.

Balletmester Nikolaj Hübbe begrunder udnævnelsen: ”Jonathan er en prins, en mandsdanser, der igennem de sidste mange år har bevist sit store værd og sin enorme appetit og passion for alle former for dans. Han besidder kunstnerisk ydmyghed og tæft, nysgerrighed og ikke mindst en kæmpe hengivenhed overfor selve institutionen Den Kongelige Ballet. Han er kollegial, smuk, myreflittig, og så kan han ovenikøbet danse, så det står efter!”

Chmelensky har i denne sæson danset hovedpartierne som Sukkerfeens kaveler i Nøddeknækkeren, herre i Tjajkovskij pas de deux, Bernhard i Raymonda, Rødt par i Silk & Knife2 og for første gang lørdag aften -en af ballettens helt store herreroller- Prins Siegfried i Svanesøen. Han kan senere på året ses i Liam Scarletts helt nye ballet Spar Dame, der har premiere den 14. april. 

Om Jonathan Chmelensky

Født: 1988

Nationalitet: Fransk

Uddannelse: Paris Conservatoire (CNSM) og Escuela Nacional Cubana de Ballet

Karriere: Indtrådt i Den Kongelige Ballet i 07/08 sæsonen som  korpsdanser. Udnævnt til solist i februar 2013. Blev udnævnt til solodanser den 10. februar 2018.

Om Den Kongelige Ballet:

Den Kongelige Ballet er en del af Det Kongelige Teater og et af verdens mest anerkendte balletkompagnier. Kompagniet bestående af ca. 80 dansere, hvoraf ca. 60 er korpsdansere og 20 solister eller solodansere. Udover danskere består kompagniet af dansere fra USA, England, Frankrig, Belgien, Polen, Østrig, Spanien, Canada, Brasilien, Korea, Kasakhstan, Ungarn og Monaco.

Fra den 1. – 9. juni afholder Den Kongelige Ballet Balletfestival og præsenterer det bedste fra ballettens verden: Napoli med tilhørende italiensk folkefest; Svanesøen med efterfølgende fællesspisning; Bournonville Aften til fejring af det danske balletikon; Galla med fem internationale verdensstjerner, som danser sig gennem ballettens historie; Nye toner, hvor der skabes nye balletter til aktuelle pop- og rocknumre – og meget mere.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Dobbelt guld og en sølvmedalje for Balletfestivalen: Have Kommunikation og Det Kongelige Teater modtager fornem international hæder17.8.2018 11:14pressemeddelelse

Vinderne af de eftertragtede Stevie Awards, også kendt som The International Business Awards, er netop blevet offentliggjort. Have Kommunikation har sammen med Det Kongelige Teater vundet tre priser – alle sammen for den stort anlagte Balletfestival 2018, der fandt sted i juni, og som i månederne op til fik alt fra bryggeriarbejdere til superligaspillere til at danse ballet.

Programmet til Opera i det fri 20181.8.2018 08:00pressemeddelelse

Opera i det fri er et gratis tilbud til alle danskere og en mulighed for at opleve nogle af de største operaklassikere sunget af nogle af Danmarks bedste sangere i uformelle omgivelser. Fra den 10.-19. august kommer Opera i det fri rundt til seks danske destinationer. Det drejer sig om Brønderselv, Viborg, Esbjerg, Herning, Tranekær og slutteligt Bernstorff Slot i Gentofte. Det musikalske program består dels af uddrag fra den kommende sæsons forestillinger på Operaen, nogle af de store publikumsfavoritter og en smagsprøve på moderne opera. Her kan du læse, hvad du kan opleve på Opera i det fri 2018: Drot og Marsk af Peter A. Heise Ranes sang: Jens Christian Tvilum Figaros bryllup af Wolfgang Amadeus Mozart Via, resti, servita: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, Johanne Bock Hai già vinta la causa: David Kempster Crudel! Perché finora: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, David Kempster Eugen Onegin af Pjotr Tjajkovskij Kuda, kuda: Jens Christian Tvilum Porgy og Bess af George Gershwin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum