Det Kongelige Teater

Balletten kommer til byen

Del

Den Kongelige Ballet indtager syv jyske byer med to af de største balletklassikere og en tornado af danse-aktiviteter for både børn og voksne.

Tre lastbiler og en lang række busser transporterer 102 dansere, instruktører, teknikere og balletbørn fra Det Kongelige Teater til Aarhus, Randers, Herning, Esbjerg, Holstebro, Aalborg og Vejle. På hver af de syv scener danser 46 kongelige balletdansere og syv balletbørn to af ballethistoriens allerstørste klassikere eventyrfortællingen Sylfiden fra 1836 af August Bournonville og det halsbrækkende svære mesterværk Tema og variationer fra 1947 af George Balanchine.

Som noget helt nyt strækker balletten sig i år langt ud over scenekanten. Fra den 18. januar til den 4. februar vil de syv byer blive fyldt med danseaktiviteter. Danserne inviterer bl.a. publikum til at se deres opvarmning på scenen over en kop dampende varm kaffe, mens Nikolaj Hübbe instruerer og fortæller. Publikum bliver også selv budt op til dans, når Den Kongelige Ballet afholder Tangosalon. For de ordknappe er der mulighed for at lære kunsten at mime af karakterdanser Morten Eggert. Der vil desuden blive afholdt skoleworkshops, hvor eleverne på egen krop oplever ballettens magiske verden. Herudover vil der være mulighed for at sætte sig godt til rette i det røde sæde, og nyde Svanesøen i udvalgte biografer og meget andet.

Forestillingen Sylfiden & Tema og variationer spiller her:
22. januar - Musikhuset Aarhus
24. januar – Værket, Randers
26. januar – MCH Herning Kongrescenter
29. januar – Musikhuset Esbjerg
31. januar – Musikteatret Holstebro
 2. februar – Aalborg Kongres & Kultur Center
 4. februar – Vejle Musikteater

Du kan læse mere om forestillingen på Det Kongelige Teaters hjemmeside: www.kglteater.dk 

Tak til Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde – OJD, der ved en særlig fondsdonation har muliggjort opsætningen af Sylfiden

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum