Det Kongelige Teater

Balletten kommer til byen

Del

Den Kongelige Ballet indtager syv jyske byer med to af de største balletklassikere og en tornado af danse-aktiviteter for både børn og voksne.

Tre lastbiler og en lang række busser transporterer 102 dansere, instruktører, teknikere og balletbørn fra Det Kongelige Teater til Aarhus, Randers, Herning, Esbjerg, Holstebro, Aalborg og Vejle. På hver af de syv scener danser 46 kongelige balletdansere og syv balletbørn to af ballethistoriens allerstørste klassikere eventyrfortællingen Sylfiden fra 1836 af August Bournonville og det halsbrækkende svære mesterværk Tema og variationer fra 1947 af George Balanchine.

Som noget helt nyt strækker balletten sig i år langt ud over scenekanten. Fra den 18. januar til den 4. februar vil de syv byer blive fyldt med danseaktiviteter. Danserne inviterer bl.a. publikum til at se deres opvarmning på scenen over en kop dampende varm kaffe, mens Nikolaj Hübbe instruerer og fortæller. Publikum bliver også selv budt op til dans, når Den Kongelige Ballet afholder Tangosalon. For de ordknappe er der mulighed for at lære kunsten at mime af karakterdanser Morten Eggert. Der vil desuden blive afholdt skoleworkshops, hvor eleverne på egen krop oplever ballettens magiske verden. Herudover vil der være mulighed for at sætte sig godt til rette i det røde sæde, og nyde Svanesøen i udvalgte biografer og meget andet.

Forestillingen Sylfiden & Tema og variationer spiller her:
22. januar - Musikhuset Aarhus
24. januar – Værket, Randers
26. januar – MCH Herning Kongrescenter
29. januar – Musikhuset Esbjerg
31. januar – Musikteatret Holstebro
 2. februar – Aalborg Kongres & Kultur Center
 4. februar – Vejle Musikteater

Du kan læse mere om forestillingen på Det Kongelige Teaters hjemmeside: www.kglteater.dk 

Tak til Annie & Otto Johs. Detlefs’ Fonde – OJD, der ved en særlig fondsdonation har muliggjort opsætningen af Sylfiden

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum