Det Kongelige Teater

Balletskolens første studenter

Del
Når syv ballerinaer på fredag bliver studenter, er det et historisk øjeblik for Det Kongelige Teaters Balletskole.

På fredag bliver syv elver fra Det Kongelige Teaters Balletskole for første gang i skolens 246 år gamle historie studenter. Det skere som en del af teatrets nye aspirant-uddannelse. I august 2014 indførte Det Kongelige Teater en ny tre-årig uddannelse i samarbejde med Falkonergården Gymnasium og HF, der skulle sikre unge, ny-udklækkede dansere en gymnasial uddannelse. På fredag springer de ud som studenter.

Emma Riis-Kofoed bestod aspirantuddannelsen for lidt over en uge siden og fik i går sin studenterhue på: "Udover den faglige viden i de enkelte fag, har uddannelsen lært os at reflektere på et højere niveau. Det nyder vi også gavn af som dansere," fortæller hun. "Og så er det rigtig rart at have gennemført uddannelsen, så vi ikke selv skal tage ansvar for det senere i vores karriere”.

Siden 1771 har det Det Kongelige Teaters balletskole haft til huse i selve teaterbygningen på Kongens Nytorv. Foruden at blive uddannet til dansere, får de helt unge elever en eksamen, der svarer til Folkeskolens. I de sidste tre år, er de elever, der er fortsat i det såkaldte Aspirantprogram efter 9. klasse også kommet på Team-Danmark ordningen på Falkonergården. Foruden 20 timers balletundervisning om ugen har de modtaget en boglig undervisning, der på fredag resulterer i en HF-eksamen og syv flotte studenterhuer. Det har hidtil været op til den enkelte danser at tage sin egen gymnasiale uddannelse, efter han eller hun var optaget i kompagniet. Aspirantuddannelsen svarer nu til uddannelsen fra andre førende balletkompagnier som Paris, Hamborg og London.

”Vi har fulgt vores drøm om at uddanne elitedansere med en HF-uddannelse,” fortæller balletskolens forstander Thomas Lund. ”Team-Danmark ordningen på Falkonergården er nu en fast del af uddannelsen her på teatret. Derfor skriver vi i dag dansk ballethistorie. ”

Dimissionen på Falkonergården finder sted på Fredag kl. 10, og studenterne kører derefter traditionen tro af sted i studentervogn. Tre af dem er fra Jylland og har siden 7. klasse boet på Det Kongelige Teaters Balletskoles kollegium på Kongen Nytorv. Balletskolen ser derfor frem til for første gang i sin lange historie at få besøg af en studentervogn. Det Kongelige teater ønsker studenterne Benedicte Boier, Anna Westerholm, Sarah Olivia Klitgaard Knudsen, Lea Sindberg Lyager, Karoline Gammelgaard Jensen, Laura Husted Christensen og Emma-Riis Kofoed stort tillykke.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye