Det Kongelige Teater

Balletskolens første studenter

20.6.2017 10:51 | Det Kongelige Teater

Del

Når syv ballerinaer på fredag bliver studenter, er det et historisk øjeblik for Det Kongelige Teaters Balletskole.

På fredag bliver syv elver fra Det Kongelige Teaters Balletskole for første gang i skolens 246 år gamle historie studenter. Det skere som en del af teatrets nye aspirant-uddannelse. I august 2014 indførte Det Kongelige Teater en ny tre-årig uddannelse i samarbejde med Falkonergården Gymnasium og HF, der skulle sikre unge, ny-udklækkede dansere en gymnasial uddannelse. På fredag springer de ud som studenter.

Emma Riis-Kofoed bestod aspirantuddannelsen for lidt over en uge siden og fik i går sin studenterhue på: "Udover den faglige viden i de enkelte fag, har uddannelsen lært os at reflektere på et højere niveau. Det nyder vi også gavn af som dansere," fortæller hun. "Og så er det rigtig rart at have gennemført uddannelsen, så vi ikke selv skal tage ansvar for det senere i vores karriere”.

Siden 1771 har det Det Kongelige Teaters balletskole haft til huse i selve teaterbygningen på Kongens Nytorv. Foruden at blive uddannet til dansere, får de helt unge elever en eksamen, der svarer til Folkeskolens. I de sidste tre år, er de elever, der er fortsat i det såkaldte Aspirantprogram efter 9. klasse også kommet på Team-Danmark ordningen på Falkonergården. Foruden 20 timers balletundervisning om ugen har de modtaget en boglig undervisning, der på fredag resulterer i en HF-eksamen og syv flotte studenterhuer. Det har hidtil været op til den enkelte danser at tage sin egen gymnasiale uddannelse, efter han eller hun var optaget i kompagniet. Aspirantuddannelsen svarer nu til uddannelsen fra andre førende balletkompagnier som Paris, Hamborg og London.

”Vi har fulgt vores drøm om at uddanne elitedansere med en HF-uddannelse,” fortæller balletskolens forstander Thomas Lund. ”Team-Danmark ordningen på Falkonergården er nu en fast del af uddannelsen her på teatret. Derfor skriver vi i dag dansk ballethistorie. ”

Dimissionen på Falkonergården finder sted på Fredag kl. 10, og studenterne kører derefter traditionen tro af sted i studentervogn. Tre af dem er fra Jylland og har siden 7. klasse boet på Det Kongelige Teaters Balletskoles kollegium på Kongen Nytorv. Balletskolen ser derfor frem til for første gang i sin lange historie at få besøg af en studentervogn. Det Kongelige teater ønsker studenterne Benedicte Boier, Anna Westerholm, Sarah Olivia Klitgaard Knudsen, Lea Sindberg Lyager, Karoline Gammelgaard Jensen, Laura Husted Christensen og Emma-Riis Kofoed stort tillykke.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Et overflødighedshorn af opera sunget af de bedste solister26.7.2017 08:00pressemeddelelse

Den Kongelige Opera inviterer for 12. år i træk til gratis opera under åben himmel med Det Kongelige Teaters operastjerner i naturskønne omgivelser. Hermed løftes sløret for programmet til dette års udgave af Opera i det fri, der både byder på uddrag fra Rigoletto og La Traviata, som vises på Det Kgl. Teater i den kommende sæson. Men der er også smagsprøver fra Farinelli, Don Juan og meget andet.Det hele bliver sunget af nogle af Danmarks bedste sangere fra Det Kongelige Operaensemble. Publikum kan glæde sig til at opleve sopranen Gisela Stille, tenoren Jens Christian Tvilum, bassen Morten Staugaard og Mezzosopranen Johanne Bock. Alle sat i scene af konferencieren Lars Halby.Med den smukke musik og de grønne omgivelser er det et arrangement, der henvender sig til hele familien, store som små. Så pak picnic-kurven og kridt danseskoene med Magdelone fra Carl Nielsens Maskarade, lad dig forføre af den kvindekære hertug fra Verdis Rigoletto, udbring en skål sammen med det elskende par fra

Store oplevelser i alle priskategorier på Det Kgl. Teater4.7.2017 15:09pressemeddelelse

Fortællingerne om, at det indebærer en større økonomisk udskrivning at komme i Det Kgl. Teater og at det kun er de store klassikere, der luftes på scenerne, er nogle af de mest hyppige vandrehistorier, når talen falder på hele Danmarks teater - Det Kgl. Teater. Men man behøver ikke nødvendigvis at grave dybt i pengepungen for at komme i Det Kgl. Teater. Og store klassikere kommer ganske rigtigt under kærlig behandling, men moderne dans, sang, musik og ny dramatik er lige så regelmæssige gæster på scenerne. Derfor har vi sammensat en række anbefalinger til oplevelser i sæsonen 2017/18, der tilgodeser, at ikke alle har de samme behov og ønsker til de kunstneriske udfoldelser. Kommunikationschef Magnus Restofte forklarer: ”Vi hører ofte, at det er dyrt at tage i Det Kongelige Teater. Det kan det godt være - men det behøver det ikke at være. Med vores sæsonkort, der åbner op for 6 super gode forestillinger til kun lidt over 100 kr. stykket, så er vi et teater de fleste har råd til at besøg

Opera i det fri for hele familien14.6.2017 10:03pressemeddelelse

Det Kongelige Teater byder velkommen til Opera i det fri 2017. Det Kongelige Teater er hele Danmarks teater, og med Opera i det fri kan man for 12. år i træk møde og høre solister fra Den Kongelige Operas ensemble ude i sommerlandet, hvor de synger højdepunkter fra nogle af de mest berømte operaer. Fire kongelige operasangere, en pianist og en konferencier binder hele koncerten sammen og lige meget om du er en garvet operaentusiast eller helt ny i genren, bliver det en rørende smuk oplevelse i hyggelige omgivelser. Kridt danseskoene med Magdelone fra Carl Nielsens Maskarade, lad dig forføre af den kvindekære hertug fra Verdis Rigoletto, udbring en skål sammen med det elskende par fra La traviata, nyd den musikalske forening af jazz og opera med Porgy og Bess eller tag valsetrin sammen med en glad enke.Pak madkurven og tag hele familien i hånden. Måske bliver det de yngstes første kig ind i operaens eventyrlige verden og for de lidt ældre bliver det et genhør med nogle af de mest elsked

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum