Det Kongelige Teater

Balletdanser Emma Riis-Kofoed tildeles talentpris

Del

Den 18-årige balletaspirant Emma Riis-Kofoed modtog i dag Roagerfondens talentpris på 50.000 kroner

Roagerfonden uddeler hver sæson en talentpris på 50.000 kr. til et spirende talent inden for Det Kongelige Teaters mure, som har gjort sig særligt bemærket. Prisen uddeles skiftevis til en sanger, danser eller musiker og i år gik prisen til den 18-årige balletaspirant Emma Riis-Kofoed.

Balletmester Nikolaj Hübbe har peget på Emma Riis-Kofoed som modtager af denne sæsons pris og siger om tildelingen:

”Emma Riis Kofoed er et meget stort talent, der til trods for sin unge alder har en utrolig sleben og raffineret teknik samt en forfinet musikalitet. Hendes hårde arbejde er et klart udtryk for hendes enorme dedikation og passion for dansen. Hun er nysgerrig på sin kunstart, og derfor er hun også altid i udvikling. Emmas talent rummer i det hele taget så mange af de facetter, der skal til for at blive professionel danser, at valget af hende er helt evident”, fortæller Nikolaj Hübbe.

Emma Riis-Kofoed startede på Det Kongelige Teaters Balletskole i 2. klasse og kan til sommer kalde sig en af Balletskolens første studenter. Balletforstander Thomas Lund fortæller, at Emmas talent og store potentiale har været åbenlyst fra start, og at hun fra første trin har forstået og formået at folde dét ud på bedste vis.

John Audun Roager, som lægger navn og formue til talentprisen, var i mange år balletrepetitør hos Den Kongelige Ballet og elskede teateret og dets liv. Prisen uddeles derfor for skiftevis at hylde talenter ved Det Kongelige Operakor, Kappellet og Balletten.

Om Emma Riis-Kofoed, aspirant
Født:
1998
Nationalitet: Dansk
Uddannelse: Startede på Det Kongelige Teaters Balletskole i 2. klasse og er i dag 3.års aspirant.

I indeværende sæson har Emma blandt andet danset med i opsætningerne af Svanesøen og Alice i Eventyrland.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum