Salling Group

Balanceboards solgt i Bilka er sikre

Del

Tests udført på et akkrediteret laboratorium finder ingen alvorlige fejl ved balanceboards solgt i Bilka. Der er dermed ingen alvorlige risici forbundet med at oplade og anvende sit balanceboard, som det ellers fejlagtigt fremgår af mediedækningen

På baggrund af testkriterier fastlagt af landets øverste myndighed på området, Arbejdstilsynet, har Dansk Supermarked Group fået udført tests af balanceboards på et uafhængigt, akkrediteret testlaboratorium. De første testresultater har været forelagt Arbejdstilsynet, der på baggrund af testrapporter konkluderer, at der ikke er alvorlige fejl ved opladeren, som kræver tilbagetrækning eller lignende af boards, solgt i Bilka eller andre af Dansk Supermarked Groups butikker.

Netop opladere til balanceboards har været kritiseret for manglende sikkerhed, men testene fastslår altså, at dette ikke gælder for opladere solgt af Dansk Supermarked Group. Tidligere i april gennemførte Arbejdstilsynet tilbagetrækning og salgsstop af en række balanceboards solgt i Danmark. Ingen af Dansk Supermarked Groups produkter var omfattet heraf.

- Dansk Supermarked Group har ligesom myndighederne som førsteprioritet at varetage forbrugernes sikkerhed, og vi indstillede derfor som de første i Danmark i februar alt salg af balanceboards, mens de danske myndigheder testede sikkerheden og fastlagde lovgivningen på området. Arbejdstilsynet har været underrettet om alle vores testresultater, og myndighederne har ikke fundet grundlag for at kalde produkter tilbage fra forbrugerne. Vi fortsætter denne dialog og vil fremlægge alle testresultater for Arbejdstilsynet, før vi genoptager salget af balanceboards, siger kvalitetschef Carina Jensen, Dansk Supermarked Group.

Fejlagtig kritik rejses på Tv
DR1-udsendelsen Kontant forventes torsdag d. 21. april 2016 at rejse tvivl om sikkerheden ved brug af balanceboards købt i Bilka. Af foromtale til udsendelsen fremgår det, at man potentielt kan få stød, når man bruger opladeren til sit balanceboard. Angiveligt baserer Kontant sin konklusion på tests udført af en ikke-akkrediteret testenhed tilbage i februar og med henvisning til, at der i udlandet har forekommet hændelser, hvor balanceboards dels er brudt i brand og dels har kunnet give stød.

Det er problematisk, at Kontant angiveligt baserer sin kritik af balanceboards på et så spinkelt grundlag. Dels har de danske myndigheder først i april fastlagt, hvilke regler der gælder for balanceboards og dermed, hvilke testkriterier disse boards skal leve op til. Dels finder selvsamme myndigheder ikke alvorlige fejl ved boards solgt af Dansk Supermarked Group ud fra de tests, der er udført af et akkrediteret testlaboratorium.

Utrygge kunder kan fortsat returnere deres boards
Dansk Supermarked Group har på intet tidspunkt modtaget reklamationer fra sine kunder på grund af brandfare, risiko for stød eller lignende, og myndighederne har indtil videre heller ikke modtaget henvendelser på lignende fejl på boards solgt i Danmark.

Alligevel har Dansk Supermarked Group siden januar tilbudt kunder, der er utrygge ved at bruge deres balanceboards, at de kunne returnere deres board og få pengene retur. Dette er fortsat gældende, og dækker boards købt hos Bilka, Bilka.dk, føtex, føtex.dk eller på Wupti.com.

- Det vigtigste for os er, at vores kunder føler sig trygge, sikre og taget hånd om. På trods af, at hverken vi eller myndighederne har fundet alvorlige sikkerhedsmæssige fejl på produkterne, tilbyder vi vores kunder at returnere deres board, siger Carina Jensen, kvalitetschef i Dansk Supermarked Group.

Dansk Supermarked Group opfordrer alle kunder, som har spørgsmål til deres balanceboards om at henvende sig Kundeservice i den butik eller kæde, hvor boardet er købt.

Se mere på https://dansksupermarked.com/contact/customer-service/

Hvis der mod forventning måtte være kunder, der har oplevet problemer med sikkerheden af deres balanceboards, opfordres de til at tage direkte kontakt til Arbejdstilsynet.

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum