DI Trekantområdet

Bæredygtigt, holdbart og storsælgende smart arbejdstøj vinder DI’s Initiativpris 2018

Del

Når det danske kokkelandshold og kokkene rundt omkring på restauranter i ind- og udland står i køkkenet, er det ofte iført tøj fra fredericianske Kentaur A/S. Også medarbejdere inden for blandt andet plejesektoren og fødevareindustrien kan nyde godt af virksomhedens helt særlige evne til at designe arbejdstøj, der ikke bare ser smart ud, men som holder i brug og er behageligt at have på.

Ikke nok med det, så sælger arbejdstøjet også godt. Kentaurs imponerende økonomiske resultater gennem en årrække og det drive og ildhu virksomeden udstråler, belønnes nu med prisen som årets initiativprisvinder i DI Trekantområdet.

Prisen overrækkes af DI Trekantområdets formand Helle F. Andersen og Fredericia Kommunes borgmester Jacob Bjerregaard onsdag den 31. oktober kl. 14.00 på virksomheden.

- Den fantastiske udvikling Kentaur A/S siden starten i 1990 har leveret er bemærkelsesværdig, specielt de seneste år er det gået rigtigt stærkt med 2-cifrede vækstrater, og i 2017 opnåede Kentaur A/S et overskud på imponerende 24 mio. kr.

- Men det er også fortællingen om en virksomhed, der har taget det lange seje træk, og fået opbygget en forretningsmodel der virker. Den målrettet indsats for at skabe vækst i virksomheden og i lokalsamfundet gør, at Kentaur i allerhøjeste grad er værdig til DI’s Initiativpris siger formanden for DI Trekantområdet, adm. direktør Helle F. Andersen Exxit 59.

I 1990 startede 24-årige Bernt Dahl Kentaur A/S op på ruinerne af det gamle Kentaur Konfektion ApS. I dag har virksomheden 65 ansatte på kontoret i Fredericia og har en stor produktion på tekstilfabrikker i Vietnam, Serbien og Polen. Design og kvalitetstest fastholdes dog i det danske hovedkvarter. Og netop design har så stort fokus, at Kentaur blandt andet har designere, der tidligere har arbejdet i modebranchen. Det er en af forklaringerne på, hvorfor der er så mange der er glade for at bruge virksomhedens arbejdstøj.

- Vi oplever en stigende interesse for arbejdstøjets funktionaliteten. Derfor har vi i mange år designet og udviklet arbejdstøj i tæt dialog med brugerne. Hos os er arbejdstøj mere end blot en hvid kittel eller et par bukser. Det betyder meget for os, at medarbejdere føler sig godt tilpas i arbejdstøjet.

- Derfor bliver arbejdstøjet testet af brugerne via fokusgrupper, ambassadører og ikke mindst de professionelle vaskerier. For os er arbejdstøj ikke bare arbejdstøj. Det er erhvervsbeklædning med holdning, siger CEO Bernt Dahl, Kentaur A/S.

Det betyder også at Kentaur producerer bæredygtigt, og derfor har virksomheden tilsluttet sig UN Global Compact Initiative. Global Compact er FN’s globale initiativ for at fremme ansvarlig forretningsførelse, og det har stor tilslutning blandt virksomheder over hele verden. Global Compact er funderet i ti principper, som sætter rammen for at drive ansvarlig virksomhed.

- Global Compact fungerer som den overordnet ramme for vores CSR aktiviteter. Disse værdier er dybt forankret i måden vi arbejder på, siger Bernt Dahl.

- Kentaur A/S er et stort aktiv for Fredericia Kommune og for Trekantsområdet som sådan. Først og fremmest fordi deres tilstedeværelse sikrer værdifulde arbejdspladser, men virksomheder fungerer også som vigtig motivation for andre lokale virksomheder. Kentaur A/S konstante søgen efter optimering på et bæredygtig grundlag og innovative syn på funktionelt arbejdstøj tjener til stor inspiration for andre virksomheder, siger Helle F. Andersen.

Med DI Trekantområdets Initiativpris 2018 er Kentaur A/S blandt kandidaterne til at modtage DI’s nationale initiativpris, der uddeles på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder i januar 2019.

Fakta om DI Trekantområdets Initiativpris

DI Trekantområdet overrækker hvert år sin initiativpris. Formålet med initiativprisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen.

Kriterier for prisen er:

Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles.

Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.

Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen (bruttoavancen), årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

PRESSEN ER VELKOMMEN TIL AT DELTAGE I PRISOVERRÆKKELSEN, SOM FINDER STED DEN 31.10. 2018 KL. 14 HOS: KENTAUR A/S, BLYTÆKKERVEJ 20, 7000 FREDERICIA 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos regionalforeningskonsulent Johan H. Pedersen, tlf. 40843207, e-mail: jhp@di.dk, eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Koordinator Vinnie Røslau 
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Middelfart fastholder sin popularitet i erhvervslivet3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Middelfart Kommune fastholder og udbygger nu sin position som en af landets absolut mest erhvervsvenlige kommuner. I Dansk Industris årlige undersøgelse om erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2018, opnår Middelfart i år en placering som den sjettebedste erhvervskommune i Danmark, hvilket er en fremgang på en plads siden sidste år. - Vi oplever, at tilfredsheden med Middelfart Kommunes indsats er meget bredt funderet blandt kommunens virksomheder, men specielt populært blandt virksomhederne er kommunens fysiske planlægning - herunder især udbuddet af erhvervsgrunde, siger formand Helle F. Andersen, DI Trekantområdet. Virksomhederne sætter også pris på samarbejdet med jobcentret og kommunen om den store udfordring med, at virksomhederne kan få de kvalificerede medarbejdere, som de har brug for. Ligeledes udtrykker virksomhederne tilfredshed med kommunens arbejde med at tiltrække nye virksomheder og beboere til Middelfart Kommune. Også de kommunale folkeskolers samarb

Erhvervsklimaundersøgelse viser lys fremtid for Vejle Kommune3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Vejle Kommune er populær blandt nye virksomheder og tilflyttere. Det fremgår af den store årlige undersøgelse fra Dansk Industri om erhvervsklimaet i landets kommuner. 7.700 danske virksomheder har medvirket i undersøgelsen. Vejle Kommune er således en af de kommuner, der får flest nye tilflyttere i disse år, fremgår det af Lokalt Erhvervsklima 2018, som netop er blevet offentliggjort. - Det er gode nyheder for områdets virksomheder, for det giver et godt udbud af kvalificerede medarbejdere langt ud i fremtiden, siger formanden for DI Trekantsområdet Helle F. Andersen. Samtidig oplever Vejle Kommune, at mange nye virksomheder etablerer sig i kommunen. Den positive udvikling i kommunen understreges ligeledes af tal fra jobcentret, som viser, at Vejle Kommune er en af de bedste i landet til at få de ledige tilbage i beskæftigelse. Til gengæld frygter erhvervslivet, at infrastrukturen i kommunen ikke kan følge med udviklingen. - Jeg vil derfor gerne rose kommunen for den nye mobilitetspla

Stor fremgang i erhvervslivets tilfredshed med Fredericia Kommune3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

De lokale virksomheder er blevet markant mere tilfredse med servicen i Fredericia Kommune i det seneste år. I DI’s årlige undersøgelse af kommunernes erhvervsklima lander Fredericia i år på en 17. plads ud af alle landets kommuner. Det er en fremgang på hele 13 pladser siden sidste år. Kommunen fortsætter dermed sin opstigning mod toppen, der startede for 5 år siden, hvor Fredericia var placeret på en plads som nr. 78. - Vi ser nu resultatet af en meget målbevidst indsats for at gøre Fredericia til en attraktiv erhvervskommune, og det må siges at være lykkedes, siger formand for DI Trekantområdet Helle F. Andersen og føjer endnu mere ros til: - Et af de områder, der får ros i kommunen, er udbuddet af gode erhvervsgrunde, men vi ser også, at infrastrukturen, i tilknytning til nye erhvervsgrunde, er tænkt ind i planlægningen fra start. Det kræverblandt andet investeringer i nye kommunale veje, og det har kommunen været parat til, det ser vi de positive resultater af nu. Fredericia Kommun

Erhvervslivet roser Kolding: Rigtig god til folkeskoler og god til planlægning3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Kolding Kommune får positive vurderinger af erhvervslivet på en lang række områder i årets erhvervsklimaundersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2018, fra Dansk Industri. For eksempel roser virksomhederne kommunens indsats for at kunne tilbyde gode erhvervsgrunde og for et godt samarbejde med kommunens folkeskoler. Samlet set mister Kolding Kommune dog lidt terræn i årets undersøgelse. Kolding lander i år på en 29. plads på DI’s rangliste over de bedste erhvervskommuner, og det er en lille tilbagegang på fem pladser siden sidste år. - Placeringen som nummer 29 lever ganske givet ikke op til kommunens ambitioner på det erhvervspolitiske område, men vi ser dog en positiv udvikling på en række områder, siger formanden for DI Trekantområdet, Helle F. Andersen og uddyber rosen: - Vi kan f.eks. se, at virksomhederne er særdeles tilfredse med udbuddet af erhvervsgrunde og kommunens fysiske planlægning, så der er plads til både boliger og erhverv. Kolding Kommune scorer derudover meget højt på uddan

Helle F. Andersen genvalgt som formand for DI Trekantområdet28.5.2018 15:19:15 CESTPressemeddelelse

Adm. direktør Helle F. Andersen, Exxit59 A/S er blevet genvalgt som formand for DI’s lokale bestyrelse i Trekantområdet. Helle F. Andersen tager dermed hul på sin anden hele periode som formand. Der var ligeledes genvalg til de to næstformænd Mejeridirektør Jørgen Greve, Arla Foods Amba og CEO Søren Maarssø, Tresu A/S. Følgende blev nyvalgt til bestyrelsen: Operations Director Jan Ditlevsen, ITW Construction Products A/S, Vice President Bjarne Søndergaard, Alfa Laval Kolding A/S, og HR direktør Thomas Bundgaard, Siemens Gamesa Renewable Energy A/S.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum