MSC – Marine Stewardship Council

Bæredygtigt fiskeri er en forudsætning for, at vi fortsat kan spise fisk og skaldyr

Del
Tirsdag den 8. juni er World Ocean Day. En dag, som FN markerer for at fejre livet i vores have, men også for at fremhæve vigtigheden af ​​at beskytte havene og livet under overfladen. Årets tema er derfor ‘Liv og levebrød’.

Havets økosystemer og de dyr og mennesker, der er afhængige af dem, er i dag truet af overfiskeri, udnyttelse, eutrofiering (når et havområde bliver for næringsrigt) og klimaændringer.  

- World Ocean Day den 8. juni er en vigtig dag, fordi det giver anledning til, at vi tænker over, hvordan vi benytter os af havets ressourcer på en bæredygtig måde. Overfiskeri er en alvorlig trussel mod havets biodiversitet og produktivitet. MSC tilbyder et alternativ til de forbrugere, der ønsker at bidrage til bæredygtigt fiskeri ved selv at tage et aktivt valg, siger Linnéa Engström, MSC programdirektør for Skandinavien og Østersøregionen. 

Mere end 400 MSC-certificerede fisk over hele verden er allerede førende inden for bæredygtigt fiskeri, fordi de følger MSC’s standard for bedste fiskeripraksis. Dette svarer til ca. 15 procent af verdens fangster. Næsten alle MSC-certificerede fiskere har såkaldte betingelser knyttet til deres certificering. Betingelserne har til formål at forbedre fiskerierne yderligere og sikre, at de lever op til nyeste viden. Ved at opfylde betingelserne foretages forbedringer i det certificerede fiskeri, som ellers ikke ville have fundet sted. For at opfylde betingelserne arbejder fiskerne sammen med myndigheder og videnskabelige institutioner. Et eksempel er et rejerfiskeri i Island, der understøtter forskning i kolonier af havsvampe ved at kortlægge disse på havbunden. Svampekolonier er vigtige økosystemer på havets bund og følsomme over for f.eks. bundtrawl. 

- ISF’s (Islandsk Bæredygtigt Fiskeri) rolle er at søge og vedligeholde MSC-certificeringer for den islandske skaldyrsindustri. Bæredygtighed har været central for den islandske fiskeriforvaltning i årtier, hvilket er afgørende for at kunne nå betingelserne i vores MSC-certificerede fisk, siger Mr. Kristinn Hjálmarsson, projektleder for ISF.  

Ved at vælge bæredygtig certificeret fisk, når du handler, har du som forbruger mulighed for at støtte de fiskere, der forbedrer deres fiskeri og dermed bidrager til at vi også på lang sigt kan få glæde af havets ressourcer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om MSC – Marine Stewardship Council

MSC – Marine Stewardship Council
MSC – Marine Stewardship Council
Marine House, 1-3 Snow Hill
FC1A-2DH London

http://www.msc.org

xxxxxx

Følg pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MSC – Marine Stewardship Council

Marine Stewardship Council-teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland slår kræfterne sammen som region for Østersøen og Centraleuropa12.12.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Marine Stewardship Council (MSC) reagerer på de ændrede forhold i regionen ved at oprette en ny MSC-subregion for Baltikum og Centraleuropa. Den nye organisationsstruktur er beregnet til bedre at imødekomme udfordringerne med bæredygtig forvaltning af ressourcerne i Østersøen og Nordsøen og de voksende behov hos MSC-partnere i regionen. I november besluttede MSC at slå teams fra Polen, Sverige, Danmark og Finland sammen til ét team med ansvar for 17 lande i den baltiske og centraleuropæiske region. Det nye teams aktiviteter vil omfatte støtte til regionale fiskerier i MSC-programmet, der opererer i Østersøen og Nordsøen, samarbejde med industripartnere, videnskab, myndigheder, NGO'er samt opbygning af offentlighedens bevidsthed om behovet for bæredygtige fisk og skaldyr. Østersøen og Centraleuropa er en strategisk region for udviklingen af markedet for bæredygtige fisk og skaldyr. I området er over 1500 partnere (fiskerier, forarbejdningsvirksomheder, detailhandlere, NGO'er, akademiske

MSC advarer: Risiko for nyt sildekollaps – anbefalet 44% reduktion på fangster4.10.2023 12:13:21 CEST | Pressemeddelelse

Den nordøstatlantiske sildebestand er presset ned til kritiske niveauer, og fangsterne anbefales nu at blive reduceret med 44 %. Årsagen til denne udvikling er fiskerinationernes manglende evne til at blive enige om fordeling af kvoter for den såkaldt atlanto-skandiske sild (AS-sild), der både er den mest spiste i Danmark, og en af Europas mest ikoniske og økonomisk vigtige fiskebestande. I stedet fiskes AS-sild såvel som atlantisk makrel og blåhvilling i henhold til kvoter fastsat ensidigt af individuelle nationer, hvilket resulterer i en vedvarende overudnyttelse af disse ressourcer. Regeringer går i søvne ind i en potentiel gentagelse af sildekollapset i 1960'erne ved at undlade at forhindre overfiskeri af atlantisk-skandisk sild (AS-sild), afslører nye tal fra ICES (International Council for the Exploration of the Sea). Den videnskabelige organisation med ansvar for at rådgive regeringer om bæredygtige fangstbegrænsninger, har meddelt [1], at en kraftig nedskæring på 44% i AS-sildf

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye