Fonden for Entreprenørskab

Bæredygtige, støjdæmpende lydpaneler gav elever 3. plads ved danmarksmesterskab

Del

Fire elever fra Runavíkar Komunuskúli blev torsdag nummer tre til DM i entreprenørskab med deres flyvefærdige idé til støjdæmpende lydpaneler.

Med fåreuld som hovedingrediens i støjdæmpende lydpaneler vandt de fire 10. klasseselever Trygvi Christiansson, Teitur Hentze Knudsen, Dávur Lindenskov Samuelsen og Ólavur Olafson Davidsen fra Runavíkar Komunuskúli på Færøerne torsdag tredjepladsen i DM i entreprenørskab.

Finalen fandt sted på slottet Koldinghus i Kolding og er kulminationen på flere måneders hårdt arbejde. Derfor var de fire elever meget glade for deres tredjeplads.

- Det har været en stor oplevelse at være med. Det hele er så meget større end på Færøerne, sagde Trygvi Christiansson umiddelbart efter modtagelsen af tredjepladsen og den medfø'lgende check på 4000 kroner.

I løbet af formiddagen pitchede de 23 finalehold fra hele landet deres idéer for dommerpanelet. Med forberedte videoer, præcise markedsanalyser og prototyper på bordene forsøgte de alle at overbevise dommere fra erhvervslivet i Danmark om deres produkts potentiale.

De har alle været en del af undervisningsforløbet Next Level, der lærer de unge i grundskolens ældste klasser at tænke kreativt og innovativt.

Finalisterne fik især ros af dommerne for at tænke bæredygtigt og for at være nået så langt med deres projekt:  "Genial idé. Virkelig god storytelling" og "Flot færdigt projekt, har hjemmeside og er klar til salg," lød anerkendelsen.

De fire elever, der har samarbejdet med lokale kunstnere om designet, vil nu gå videre med produktion og salg af deres produkt.

Nøgleord

Kontakter

Presse- og kommunikationskonsulent Christine Brasch Bækholm, tlf. 30229262 og mail christine@ffefonden.dk

Billeder

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum