Udenrigsministeriet

Bæredygtig dansk design og arkitektur i top på Milan Design Week

Del

Danmark er stærkt repræsenteret på årets Milan Design Week (4.- 12. september) med en udstilling om dansk bæredygtig arkitektur og design. Milan Design Week, også kendt som Milanos designuge, er verdens vigtigste designbegivenhed og derfor et vigtigt udstillingsvindue for de danske deltagende virksomheder.

Den danske udstilling handler om genbrug, cirkulær økonomi og bæredygtige klimaløsninger og bliver opstillet i den verdensberømte gallerist Rossana Orlandis ”affaldsby” – TrashFormation Village – hvor den danske arkitekt Anders Lendager har tegnet og opført to større installationer. H.K.H. Kronprinsessen besøger i dagene 7. og 8. september de danske installationer og deltager i en række begivenheder i forbindelse med Milanos designuge.

De danske installationer består af en stor udstillingsscenografi der præsenterer danske produkter samt en større udstillingspavillon der fungerer som skole og læringsrum. Udstillingsscenografi og pavillon er opbygget af stole lavet af industrielt plastaffald samt træ. Stolene blev oprindeligt udviklet til den danske pavillon til de Olympiske Lege i Tokyo 2020. Erhvervsministeriet, den filantropiske forening Realdania, Industriens Fond og VisitDenmark stod bag dette projekt, og Udenrigsministeriet, Realdania samt VisitDenmark støtter også det danske projekt i Milano.

I tråd med Danmarks ambitiøse grønne dagsorden fokuserer udstillingen på vejen frem mod bæredygtighed og cirkulær økonomi og præsenterer danske grønne kompetencer for et vigtigt internationalt publikum. Netop nu står Italien over for en afgørende grøn omstilling i en lang række sektorer for at kunne implementere de omfattende grønne målsætninger, der er en del af den italienske EU-genopretningsplan.

Den italienske genopretningsplan er på markante 222 milliarder Euro, og 37 pct. af EU-midlerne, er øremærket den grønne omstilling. Danmark har mange virksomheder, der er langt fremme med bæredygtigt design, arkitektur og cirkulær økonomi og derfor giver Milan Design Week danske virksomheder gode muligheder for at komme ind på og for at udbygge og styrke deres position på det italienske marked. Samtidig er den danske udstilling også en mulighed for at brande Danmark som destination over for et internationalt, købestærkt publikum, der besøger Milan Design Week.

Udstillingen er blevet til gennem et tæt samarbejde og partnerskab mellem den danske ambassade i Italien og en række danske nøgleaktører: Creative Denmark, Dansk Arkitektur Center (DAC), Dansk Industri, Realdania, VisitDenmark samt de deltagende danske virksomheder, der hver især vil præsentere deres synsvinkel på den danske designtradition med bæredygtighed i centrum: Bang & Olufsen, Birgitte Due Madsen, File Under Pop, Hans Sandgren Jakobsen, Kompan, Linie Design, Mater Design, Menu, PP Møbler, Raawii, Small Revolution, Thors Design og Wehlers.

Pressekontakter

Danmarks ambassade i Italien
Iben Julia Ingemann Sørensen, Culture & Communications
ibesor@um.dk

Dansk Arkitektur Center
Johanne Troelsgaard Toft, Press Officer
jott@dac.dk

Lendager Group
Esben Pedersen, CCO
ep@lendager.com

Creative Denmark
Sine Frejstrup, Web Communications Manager
sf@creativedenmark.com

VisitDenmark
Monica Svendsmark Hansen, Chefkonsulent Kommunikation & Presse
msh@visitdenmark.com

Dansk Industri
Emil Stub, Market Advisor
Emns@di.dk

Realdania
Mette Geilø, Press Officer
mge@realdania.dk

Billeder

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Presserejse ifm. H.M. Dronningen og H.K.H. Kronprinsens statsbesøg til Tyskland den 10.-13. november 202122.9.2021 12:17:40 CEST | Pressemeddelelse

Hendes Majestæt Dronningen og Hans Kongelige Højhed Kronprinsen står 10.-13. november 2021 i spidsen for en stor dansk delegation under et statsbesøg i Tyskland. Besøget vil finde sted i hovedstaden Berlin og i Tysklands største delstat Bayerns hovedstad München. I den anledning arrangerer Udenrigsministeriet en presserejse med afrejse fra København den 9. november og hjemkomst den 13. november.