Varde Kommune

Badning frarådes forsat i Kvie Sø

Del

Vandprøver fra uge 31 og 32 viser fortsat for høje værdier af tarmbakterier til at anbefale badning i Kvie Sø.

Skilte har siden uge 30 frarådet badning ved Kvie Sø, og nye prøver viser, at der fortsat er for høje værdier af tarmbakterier i søen. Efter dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed fraråder Varde Kommune derfor fortsat badning.

Kilden til forureningen er endnu ukendt, men sporingsarbejdet er i gang, hvor fortsatte vandprøver forskellige steder i søen skal forsøge at identificere problemet.

Tarmbakterierne, der måles for, er E. coli og Enterokokker, som findes i forskellige koncentrationer i tarmen hos mennesker, dyr og fugle.

Kontakter

Klaus Bertram Fries, leder af Naturcenteret i Varde Kommune:
23 84 89 24 / klbf@varde.dk

Søren Toksvig Jensen, kommunikationsmedarbejder i Varde Kommune:
61 63 98 01 /srej@varde.dk

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Om Varde Kommune:
- 52 km sandstrande.
- UNESCO Verdensarv (Nationalpark Vadehavet).
- Tre garnisoner (Oksbøl, Varde og Nymindegab).
- En del af Destination Vesterhavet.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Varde Kommune indgiver politianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen20.1.2021 18:11:28 CETPressemeddelelse

Den 7. januar behandlede Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen og besluttede da en række tiltag, der skulle stramme op og sikre en tillid i det fortsatte samarbejde med hallerne. Udvalget har dog lyttet til den kritik, der har været efterfølgende og finder derfor, der er et behov for at afklare spørgsmålet om muligheden for domsfældelse i sagen om uretmæssig udbetaling af lokaletilskud til Skovlund/Ansager Hallen. Derfor har Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune besluttet, at der skal indgives poltianmeldelse i sagen om Skovlund/Ansager Hallen. Udvalget har på den baggrund bedt forvaltningen om at indgive politianmeldelse i sagen. Dokumenter i sagen kan findes under dagsordenpunkt 501 fra udvalgets møde den 7. januar 2021.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum