Esbjerg Kommune

Badesæsonen tegner flot langs kysten ved Esbjerg

Del

Fem ud af syv strande i Esbjerg hører nu hjemme i kategorien for strande med det bedste badevand. Vandkvaliteten langs stranden ud for skulpturen Mennesket ved Havet har i flere år været klassificeret som god, men rykker i år op i den bedste liga.

Alle vandhunde, som elsker at boltre sig ved strandene ved Esbjerg, kan godt begynde at glæde sig. Sjelborg Strand, Hjerting Strandpark, Strandpromenaden i Hjerting og Sædding Strand beholder den fornemme kategorisering som strande med udmærket badevandskvalitet, og nu slutter stranden ved Mennesket ved Havet sig til det fine selskab. Marbæk Strand er kategoriseret som god, mens Hjerting Syd defineres som tilfredsstillende.

Udover at en strand tager turen op i den bedste kategori, så faldt antallet af gange, hvor det velkendte røde flag strøg til tops sidste år. Flaget varsler, at badevandskvalitet er forringet, og fx i Sædding blev de røde flag kun hejst 17 gange i 2021 mod 35 gang året før. Tallet sætter ny positiv bundrekord. I Hjerting sås det røde flag kun to gange, hvilket også er en forbedring i forhold til fem gange i 2020.

”Det er gode nyheder, at vi kan se frem til en dejlig badesæson hvor fem ud af syv strande får topkarakterer for vandkvaliteten. Det betyder meget, at de badende trygt kan gå i vandet. Helt overordnet vil vi jo gerne tolke det i retning af, at initiativerne inde i landet bag kystlinjen bidrager positivt til at sikre en bedre vandkvalitet, selvom andre aspekter selvfølgelig også spiller ind”, siger Jøren Ahlquist, formand for Klima & Miljøudvalget.

Badevandssæsonen løber fra d. 1. juni til d. 1. september, og det er i den periode, at kommunen som myndighed skal varsle, når der er en begrundet mistanke om forringelse af badevandskvaliteten.


Som noget nyt har Esbjerg Kommune haft en officiel vinterbadersæson ved Strandpromenaden i Hjerting, Sjelborg Strand og Marbæk Strand.

I perioden fra september 2021 til februar 2022 har flagene ved Strandpromenaden i Hjerting været hejst seks gange samlet, og sidst var i oktober 2021.

Område udgår af varslingen

Kystparken, ved Karl Andersens Vej, udgår af varslingsordning. De røde flag vil altså ikke længere være at finde her. Det skyldes, at overløbsbygværket ved stranden nu kun kan åbnes i nødstilfælde.

”Det betyder, at vi holder fast i det permanente badeforbud ved Karl Andersens Vej. Ved kraftige regnskyl viser målinger stadig et forhøjet bakterietal, og det arbejdes der på at finde årsagen til”, slutter Jørgen Ahlquist.

Fakta om badevandsklassificeringen

Hvert år klassificerer EU alle unionens strande på baggrund af de seneste 4 års badevandsprøver. Derved inddeles også alle Danmarks strande hvert år i en af fire kategorier, på baggrund af en statistisk udregning af badevandskvaliteten. Den bedste klassifikation er ”Udmærket”, herefter i faldende rangorden kommer ”God”, ”Tilfredsstillende”, og ”Ringe”.

Kontakter

Formand for Klima & Miljøudvalget Jørgen Ahlquist, 27 24 52 82 eller jahl@esbjerg.dk.

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum