Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

Både hjerne og hjerte spiller ind i studievalget

Del

Faglig interesse, ønsket om at blive mere dannet og jobmuligheder er de tre ting, som unge har i baghovedet, når de vælger studium, viser nyt notat fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA)

Studievalget udgør et af de vigtige valg i mange unge menneskers liv. Som kommende studerende skal man balancere mange forskellige hensyn, når man beslutter sig for, hvilken uddannelse man ønsker at søge ind på.

Valget fylder meget for unge på de gymnasiale uddannelser, og mange unge oplever uddannelsessystemet som komplekst og uoverskueligt, viser undersøgelser

Det billede nuanceres i et nyt notat fra EVA, som bygger på surveydata for 29.662 kommende studerende.

Læs notatet her: Unge vælger studie med både hjerne og hjerte - og tager ikke let på det

Hovedresultater:

  • Faglig interesse, et ønske om at blive mere dannet og gode beskæftigelsesmuligheder er de tre ting, som de unge vægter højest i deres studievalg. De unge balancerer altså hensynet til både personlige interesser og uddannelsernes relevans efterfølgende.
  • De fleste vælger uddannelse i god tid før ansøgningsfristen. Kun 17 % træffer beslutningen i løbet af den sidste måned før fristen.
  • Tre ud af fire er helt afklarede omkring deres studievalg, når de søger. Jo mere uafklaret man er omkring sit studievalg, desto senere træffer man det

Bag om notatet

Notatet bygger på surveydata for 29.662 kommende studerende indhentet i august 2016 samt data fra Danmarks Statistik. Undersøgelsen omfatter alle videregående uddannelser, der optager studerende gennem Den Koordinerede Tilmelding.

Nøgleord

Kontakter

Information om Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

Eva - Danmarks Evalueringsinstitut
Østbanegade 55, 3. sal
2100 København Ø

3555 0101http://www.eva.dk/
Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) gør uddannelser og dagtilbud bedre - gennem evalueringer, analyser og redskaber, som bidrager til at udvikle kvalitet. Vores viden bruges på alle niveauer - fra institutioner og skoler til kommuner og ministerier.

Følg pressemeddelelser fra Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Eva - Danmarks Evalueringsinstitut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum