Det Kongelige TeaterDet Kongelige TeaterDet Kongelige TeaterDet Kongelige Teater

Bach-forestilling vinder stor international pris

Del

Hofesh Shechter Company er blevet tildelt den prestigiøse FEDORA - VAN CLEEF & ARPELS pris for Ballet 2020 for LIGHT - Bach dances, der har premiere på Det Kongelige Teater den 30. april

Foto: Tonny Birch
Foto: Tonny Birch

FEDORA - VAN CLEEF & ARPELS pris for Ballet 2020 er gået til dansekompagniet Hofesh Shechter Company for LIGHT - Bach dances, der er et samarbejde mellem Det Kongelige Teater, Concerto Copenhagen og Hofesh Shechter Company.

Den fornemme pris bliver uddelt årligt til kunstnere, som samarbejder på tværs mellem kulturelle institutioner for at skabe nye ballet produktioner, der understøtter formmæssigt kreative og innovative forestillinger.

Hofesh Shechter takker alle, der har gjort det muligt at vinde prisen: "Jeg er så taknemmelig for den støtte det giver til vores partnerskab med Den Kongelige Danske Opera, til vores kunstnere og andre samarbejdspartnere. Mere end nogensinde symboliserer denne pris håbet for kunstnere og publikum. Med den i hånden kan vi drømme og skabe kraftfulde, meningsfyldte oplevelser via dans, musik og tekst på en livsbekræftende og samlende måde."

Operachef John Fulljames glæder sig over støtten til at udvikle et nyskabende værk i en meget udfordrende tid for kunsten: "Denne pris gør det muligt at samarbejde med et fantastisk kunstnerisk hold om at skabe en multi kunstarts forestilling, der kan nå et nyt publikum. Bachs musik er et af de mest rå og ærlige forsøg på at udforske liv og død i musikkens historie. Det er bevægende musik, som både er fyldt med ideer og inspiration til at bevæge sig og danse. Vi har aldrig skabt et værk af denne type og vi håber, at det vil tale på en ny måde til en ny generation af publikum."  

LIGHT - Bach dances
Johann Sebastian Bachs betagende kantater i samspil med moderne dans danner rammen om en forestilling med hjerte og nærvær. Hofesh Shechter koreograferer til Bachs toner, der spilles af Concerto Copenhagen, og skaber sammen med instruktør og operachef John Fulljames en forestilling, der med ærlighed og integritet giver ordet til mennesker, som ser slutningen på deres liv i øjnene. Forestillingen LIGHT er rejsen ind i et særligt univers udsprunget af bevidstheden om, at livet rent faktisk har en afslutning. Kan vi nærme os en forståelse og en accept af dødens uafvendelighed? Kan mødet med døden rumme humor og skønhed?

Produceret af Det Kongelige Teater og Hofesh Shechter Company
Instruktører: Hofesh Shechter og John Fulljames
Koreograf: Hofesh Shechter
Dirigent: Lars Ulrik Mortensen
Scenograf og kostumier: Tom Scutt
Lysdesigner: Paule Constable

LIGHT - Bach dances spiller på Det Kongelige Teater fra den 30. april - 15. maj 2021.

For mere info om Hofesh Shechter Company kontakt venligst Clióna Roberts tlf. +44 07754 756504 eller e-mail cliona@crpr.co.uk

Billeder

Foto: Tonny Birch
Foto: Tonny Birch
Download

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum