Babyer lærer at kommunikere med tegn

Del

I Øster Snede Børnehus lærer vuggestuebørnene at kommunikere med håndtegn, indtil de lærer at tale med ord. Resultatet er trygge børn, der kommunikerer bedre med både andre børn og med de voksne.

Gode omgangsformer og ordentlig kommunikation er grundlaget for alle fællesskaber og læringssituationer. Vi har god erfaring med at bruge simple håndtegn til at kommunikere med de helt små børn i alderen 8 mdr. til 3 år. Børnene bruger også tegnene, når de leger med hinanden, og vi oplever flere forældre, der bruger dem, fortæller Stinne Møller Jespersen, der er leder i Øster Snede Børnehus.  

Forskning viser, at de kompetencer, som børn lærer tidligt, har stor  betydning resten af livet. Grundlaget for en uddannelse lægges altså helt fra barnets fødsel. Derfor har Hedensted Kommune allerede fra barnets første måneder fokus på syv forskellige kompetencer, som alle er vigtige for børns læring. Konceptet kaldes ”Klar til læring”. 

Brugen af tegn bidrager til den kompetence, der hedder ”Gode omgangsformer.  Babytegn bruges i flere af Hedensted Kommunes 15 vuggestuer. Øster Snede Børnehus er dog en af de eneste, der bruger de håndtegn, som er udviklet af børnelægen Vibeke Manniche.

Et andet tiltag, der skal skabe tryghed og læring for de små børn er den såkaldte ”Før vuggestue gruppe.”  Gruppen består af forældre med helt små børn, som den første tirsdag i hver måned mødes i vuggestuen. Her mødes de med de yngste vuggestuebørn og pædagogerne.

”At få et kendskab til hverdagen, til pædagogerne, de andre børn, duftene, lydene, rutinerne og strukturen giver børnene en rigtig god og tryg opstart i Vuggestuen”, fortæller Stinne Møller Jespersen.

At lade gruppen mødes flere gange før den egentlige start i vuggestuen sker bl.a. med inspiration i forskningsprojektet »Barnet i Centrum« fra Aarhus Universitet, som udvikler ny teori og hverdagspraksis om de nul-treåriges trivsel.

Her anbefaler man, at forældre allerede fire-fem måneder før vuggestuestart tilbringer en time om ugen i institutionen, så barnet bliver trygt ved stedet. Det vil især have positiv betydning for de kommende afleveringssituationer om morgenen, og dermed på barnets trivsel og parathed til at lære.

På et Åbent Hus arrangement i Øster Snede Børnehus lørdag d. 11. juni fra kl. 10-12 kan interesserede forældre og børn høre mere om før vuggestuegruppen, se Børnehuset og tale med pædagogerne i det integrerede dagtilbud. Pressen er velkommen.

Øster Snede Børnehus er en del af det sammenhængende børnefællesskab Øster Snede Skole og Øster Snede Idræts SFO.

Kontakter

For mere information: Stinne Møller Jespersen, leder, 7589 3441
Marianne Christensen, pædagog, 2383 7655
Merete Guldberg, formand for forældrebestyrelsen, 2629 0399
www.klartillæring.dk

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22Pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23Pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l