Hjørring Kommune

AVV’s affaldsenergianlæg fejlagtigt på "dødsliste"

Del

Planen om at tvangslukke AVV’s affaldsenergianlæg i Hjørring bygger på fejl og en uforståelig beregningsmodel. Sådan lyder kritikken efter kommunalbestyrelserne i Brønderslev og Hjørring onsdag blev orienteret om den såkaldte kapacitetstilpasnings plan for forbrænding af affald i Danmark.

Foto: AVV
Foto: AVV

Borgmester Mikael Klitgaard (V) mener, at det er uigennemskueligt, hvorfor AVV er et af de affaldsselskaber, der står til lukning.

- Jeg hæfter mig ved, at både KL’s plan og den analyse, der ligger bag rapporten bygger på data, der er hemmeligstemplet, og nærmest umulige at gennemskue. Men vi kan da forstå AVV’s egne oplysninger, og der kan vi se, at der er fejl i det beslutningsgrundlag, som forligskredsen på Christiansborg lige nu skal bruge til at drøfte næste skridt ud fra. Og et beslutningsgrundlag med fejl må være en ”ommer”.

Planen for reduktion af affaldsforbrænding er en udløber af det klimaforlig, der blev indgået på Christiansborg i sommeren 2020. Og det var hen over efteråret ventet med spænding hos affaldsselskaber og kommuner i hele landet, hvordan en plan for at reducere de affaldsmængder, der bliver brændt i Danmark, kunne se ud. Planen kom i december og i den plan var AVV med på listen over de 10 anlæg i Danmark, der står til at skulle lukke.

Den melding udløste stor forbavselse i Hjørring og Brønderslev, der er ejere af AVV. Onsdag aften blev byrådet i Brønderslev orienteret mens planen blev drøftet på et temamøde i byrådet i Hjørring, hvor spørgsmålene var mange og svarene færre.

- Det er helt nødvendigt, at vi som politikere kan stole på de beslutningsgrundlag, der bliver lagt frem, og når vi får øje på fejl, så både må og skal vi reagere, siger borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt (S).

De fejl, som de to borgmestre reagerer på, er eksempelvis, at personaleomkostninger er medregnet to gange. Derudover fastslår rapporten fejlagtigt, at AVV kun står for 57 procent af fjernvarmeforsyningen i Hjørring Kommune, hvilket er under det rigtige tal. KL har overset, at AVV også leverer hovedparten af fjernvarmen i Hirtshals og Lørslev. Begge borgmestre når til samme konklusion.

- Med så grundlæggende fejl bør der startes helt for fra. En omlægning af forbrændingen i Danmark skal ske på et faktuelt korrekt, sagligt og forståeligt grundlag – og ikke mindst baseret på korrekte tal, så vi alle kan stole på, at det er en plan, der giver mening for både klima og forbrugere, siger de to borgmestre.

Kontakter

Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard på 24 44 54 03
Borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt på 41 22 30 69
Direktør i AVV, Steen Madsen på 29 65 76 17
Bestyrelsesformand i AVV, Jørgen Bing på 41 22 30 54

Billeder

Foto: AVV
Foto: AVV
Download

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/
Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Sindals nye ældrecenter bliver i et plan – bygget med fokus på tryghed og hjemlighed.3.3.2021 09:24:42 CETPressemeddelelse

Udover at være et hjem for borgere, der ikke længere kan klare sig selv i eget hjem, skal det nye Vendelbocenter indeholde et aktivitetscenter for ældre borgere, træningsfaciliteter til genoptræning samt en sygeplejeklinik. Desuden skal der være plads til de mange frivillige, der hjælper til på centeret, og til foreningen Solgårdens Venner. Der arbejdes også på at skabe et cafétilbud på centeret, hvor borgere med nedsat fysisk og/eller psykisk funktionsevne eksempelvis kan betjene en café. Med 96 plejeboliger bliver det nye Vendelbocenter kommunens hidtil største. Hjørring Kommune har været igennem en længere proces for at vælge den rette arkitekt til byggeriet, og et enigt bygherreudvalg har nu valgt arkitektfirmaet Cubo. - Det nye Vendelbocenter skal både være et hjem for mange beboere og et sted, hvor borgere fra lokalområdet kan komme til genoptræning, i aktivitetscenter eller få kop kaffe i cafeen – og samtidig skal det være en arbejdsplads. Det er en svær opgave at rumme alle de

Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune har indgået en lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere på kommunens folkeskoler, Hjørringskolen og Hjørring Ny 1016.2.2021 09:45:43 CETPressemeddelelse

I 2020 indgik KL og Lærernes Centralorganisation igen en central arbejdstidsaftale på skoleområdet, A20. Intentioner og værdier i A20 er i god overensstemmelse med det mangeårige gode og stærke samarbejde mellem Lærerkreds Nord og Hjørring Kommune. Et samarbejde der allerede i 2018 førte til en lokal arbejdstidsaftale, som sikrede god sammenhæng mellem tid til undervisning og til forberedelse.

Besøgsrestriktioner på alle ældrecentre og botilbud i Hjørring Kommune16.12.2020 17:12:20 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag udstedt påbud om besøgsrestriktioner på alle ældrecentre i Hjørring Kommune. Restriktionerne træder i kraft i morgen torsdag d. 17. december og bliver ifølge styrelsen indført på grund af et stigende smittetryk. De nye restriktioner vil indebære, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende, som kan aflægge besøg i beboerens egen bolig. Derudover kan to pårørende aflægge besøg i særlige besøgsrum. Det er dog fortsat også muligt med besøg i kritiske situationer. Hjørring Kommune forventer, i løbet af et par dage, at modtage et tilsvarende påbud om besøgsrestriktioner fra Social- og Indenrigsministeriet gældende sociale botilbud med sårbare borgere. Alle plejecentre vil orientere både beboere og pårørende om besøgsforbuddet fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvis pårørende har spørgsmål, er de velkommen til at henvende sig til plejecenteret/botilbuddet. Påbuddet om besøgsrestriktioner fra Styrelsen for Patientsikkerhed er vedlagt som bilag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum