AVILEX PHARMA RAPPORTERER START AF FØRSTE KLINISKE STUDIE AF AVLX-144 – EN NY BANEBRYDENDE BEHANDLING AF SLAGTILFÆLDE

Del

Avilex Pharma, er et dansk biotek firma, som udvikler innovative behandlinger til akutte sygdomme som slagtilfælde (blodprop i hjernen), har i dag rapporteret, at de første frivillige forsøgspersoner er blevet doseret med stoffet AVLX-144 i et klinisk Fase 1 studie. 

Slagtilfælde er en af de hyppigste årsager til død og invalidering verden over, og med meget få behandlings muligheder tilgængelige. Avilex Pharma udvikler lægemidler til behandling af slagtilfælde baseret på et nyt princip, hvor hjernens beskadigede nerveceller beskyttes ved at hæmme proteinet PSD-95. Princippet af en beskyttende effekt på nerveceller, ved at hæmme PSD-95 er netop blevet påvist og dermed er det bekræftet at PSD-95 er et nyt og meget lovende mål for behandling af slagtilfælde (Hill et al. Lancet 2020).

“Når vi kombinerer de positive resultater fra vores omfattende prækliniske studier af AVLX-144, med de nye studier på mennesker, er vi overbevist om, at vi har en unik mulighed for, at AVLX-144 kan blive en transformerende behandling for patienter med slagtilfælde” siger Kristian Strømgaard, CEO i Avilex Pharma, ”Vi er utroligt stolte af at nå denne vigtige milepæl, hvor vi nu succesfuldt har designet, fremstillet og doseret et helt nyt ’best-in-class’ stof. Vi ser frem til at fortsætte Fase 1 studiet og opsamle vigtige kliniske data om AVLX-144 i de kommende måneder.

Fase 1 studiet, som er et dosis-eskalerende enkeltdosis format, bliver gennemført i samarbejde med ’Clinical Research Services Turku’ (CRST) i Finland. Studiet er designet til at undersøge tolerabilitet og farmakokinetik af AVLX-144 og bestemme en anbefalet dosis for et kommende Fase 2 studie. Efter afslutning af dette studie, forventer Avilex Pharma at igangsætte et Fase 2 studie, hvor det primære mål er at undersøge tolerabilitet i en patient population og se på den kliniske effektivitet af AVLX-144. 

Kontakter

Kristian Strømgaard, Professor, PhD
CEO & CSO, Avilex Pharma
Phone: (+45) 5123 6114
E-mail: kristian.stromgaard@avilexpharma.com

Information om Avilex Pharma

Avilex Pharma
Ole Maaløes Vej 3
2200 København N

http://www.avilexpharma.com

Om Avilex Pharma

Avilex Pharma er et dansk biotek selskab, etableret i 2012, baseret på opfindelser fra Københavns Universitet. Avilex Pharma udvikler en ny klasse af lægemidler der hæmmer proteinet PSD-95 i hjernen og derved beskytter nerveceller, for eksempel i forbindelse med slagtilfælde (blodprop i hjernen). Dette har ledt til identifikation af lægemiddel-kandidaten AVLX-144, hvor det unikke design af stoffet betyder en række særlige fordele, som særdeles potent binding til PSD-95, fremragende stabilitet og øget beskyttelse af nerveceller i dyremodeller. Det igangværende AVLX-144 program er blevet initieret gennem midler fra Innovationsfondens Grands Solutions program og Wellcome Trust Translational Award, samt investeringer fra Novo Holdings og Vækstfonden.  

Følg pressemeddelelser fra Avilex Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.