Aveny-T åbner ny scene med TVÆRS

Del

TVÆRS – Du er ikke alene 22. oktober – 12. november 2022

TVÆRS – Du er ikke alene
TVÆRS – Du er ikke alene

Når det legendariske DR-program TVÆRS til oktober fylder 50 år sker det som en helt ny forestilling og åbning af Aveny-Ts helt nye scene House of T.

Som første teater har Aveny-T fået adgang til DRs Tværs-arkiv. Forestillingen TVÆRS bliver totalteater og en tidsrejse gennem 50 års ungdom  baseret på 50 års historier fra virkeligheden med stærke budskaber om, hvordan du oplever, overlever og lever livet som ung. 

I samarbejde med DR fejrer Aveny-T det program som engang var unges eneste ledetråd og hjælp og som søndag efter søndag gav unge tro håb og kærlighed. Ja, hvor Tværs-telefonen var eneste sted at søge hjælp og råd. Vi fejrer TVÆRS og skaber en forestilling om, at du aldrig er alene, men sammen med andre unge. Eller som programmets legendariske og elskede vært Tine Bryld sagde om sin medvirken: “Jeg er med til at male et billede af det at være ung.“

TVÆRS bliver skabt af holdet bag succesforestillingen „Mit navn er Greta“ og med et hold af helt nye skuespillere og hele tre debutanter på scenen.

Medvirkende:

Lucia Vinde Dirchsen, Anna Hawa Kamuk Mnasi, Sofia Cukic, Tobias Leander & Ludvig Brostrup 

Instruktør: Emil Rostrup Dramatiker: William Lippert Scenograf: Jon Stephensen, Lyddesign: Daniel Fogh Lysdesign: Jim Falk


EFTERLYSNING:
 
Har du medvirket og har du en
personlig Tværs-historie du vil
dele med os - så send en mail til: 
jon@aveny-t.dk

Sæson 2022/23 på Aveny-T bliver med i alt 5 forestillinger - om SEX, Kunstig Intelligens, Klimakamp en sæson med unge debuterende kræfter både på scenen og bag forestillingerne.

Yderligere oplysninger om sæson til teaterchef og kunstnerisk leder Jon Stephensen - 20960394

SEX – Female power

17. november – 10. december 2022

”Publikum skal mærke den kvindelige sexualitet dunke ud af bashøjtaleren”

- Nanna-Karina Schleimann (komponist)

27 årige Clara Mendes tog alle med storm, da hun skabte tv-serien SEX. 

Nu debuterer hun på teatret og på AVENY-T med en forestilling om pigers lyst, om at tænde – og pludselig tænde på en anden – en anden pige.

SEX er en forestilling om sex og kønsroller skabt af kvinder og med fire kvinder på scenen. SEX er historien om 20 årige Cathrine, hendes veninder – og sex, når det er akavet, grænseoverskridende, besværligt og ikke bare klimaks på en ro- mance og er skønt og dejligt.

Der er brug for, at vi taler om alle de ting sex også kan være“  Clara Mendes

Instruktør & dramatiker: Clara Mendes Scenograf: Sofia Stål
Komponist: Nanna-Karina Schleimann Lysdesign: Malte Hauge

Medvirkende:
Hanin Georgis, Nina Rask, Nanna Finding Koppel & Nanna Eide

SKYGGEN – Baseret på H.C. Andersen eventyr

23. februar – 9. marts 2023

Det sker lige for øjnene af dig. For første gang skabes der en fuldstændig forunderlig vild sanselig og poetisk forestilling i et 3D-univers, hvor kunstig intelligens sammen med publikum har hovedrollen – på en aften ingen ved hvordan slutter.

SKYGGEN inviterer dig helt tæt på en verden hvor grænserne mellem menneske og menneskelignende intelligens udviskes i en farlig handel mellem menneskets følelser og maskinens jagt på data.

SKYGGEN er en rejse gennem vores sind og ind i en digital verden. Ligesom i H.C. Ander- sens eventyr tematiserer forestillingen menneskets kamp for at finde sig selv i en ny verden, hvor kampen mellem at være herre eller skygge allerede er igang.

Instruktion: Mikael Fock
Lyddesign: Yann Coppier
Lysdesign: Thorbjørn Bach Larsen Videodesign: Carl Emil Carlsen / Sixth Sensor

Medvirkende: Luise Skov 

MIT NAVN ER GRETA

6. januar – 28. januar 2023

Den grønne omstilling er i fuld gang. I Danmark og resten af verden.
MIT NAVN ER GRETA er en forestilling om et ungdomsoprør, der har sat klimaforandringerne på dagsordenen i hele verden.

MIT NAVN ER GRETA er en hyldest til et ungt oprør, som medførte den største globale forandring en ung generation nogensinde har skabt. Kom med når Aveny-T går i grønt og bruger scenen til dem, der gør en forskel.

MIT NAVN ER GRETA er et eventyr om skolepigen Clara, der bekymrer sig om klimaet og ønsker at være som Greta Thunberg. Vi følger Clara på hendes rejse på vej mod at blive en klimaaktivist. Alt sammen for at blive klogere på Greta Thunberg, på klimakrisen – og på hvorfor Greta Thunberg er blevet symbolet på den fælles klimakamp, som mange unge kæmper for.

Instruktør: Emil Rostrup Dramatiker: William Lippert Scenograf: Jon Stephensen Lysdesign: Jim Falk Lyddesign: Viktor Dahl

Medvirkende: Karla Løkke

OGSÅ I 2022

Peter Sommer

15. sept – 29. okt 2022

I MORGEN ER ALT MULIGT

Aveny-T skaber teaterhistorie og tager teaterkoncerten et nyt sted hen, når en af Danmarks helt store sangskrivere og sangere Peter Sommer til september selv står på Aveny-Ts scene.

Peter Sommer har siden debuten i 2002 markeret sig som en af Danmarks mest prisvindende sangere og sangskrivere. Han står med et omfattende katalog af sange om kærligheden, også den uforløste, sange med håbet om, at alt det, der ikke lykkedes i dag, måske vil lykkes i morgen.

Nu tager han sine største sange og en hel del nye og stiller både dem og sig selv til rådighed for teatrets fortolkning. Mere end 20 Peter Sommer sange vil kunne opleves fra teaterscenen, heriblandt Elskede at drømme, drømmer om at elske, Hvorfor løb vi. Men også helt nyskrevne sange  fra det nye anmelderroste album “ De uforelskede i København” vil kunne opleves live på Aveny-Ts scene. Det gælder sange som Døds- ruten, Din idiot (jeg skulle have været din idiot) og De uforelskede i København.

Medvirkende: Peter Sommer, Charlotte Munck, Camilla Munck, Selina Gin, Palle Hjort & Søren Bigum
Instruktør: Peter Harton
Scenograf: Nikolaj Danielsen

Komponist Peter Sommer

HOUSE OF T

AVENY-T åbner ny scene i et helt nyt hus HOUSE OF T – vi åbner til maj.

Til maj slår Aveny-T dørene op til vores helt nye hus House of T. Et råt hus i en smuk indpakning, men først og fremmest de unges hus. Et mulighedernes hus for det nye, de usete, det uprøvede. Et hus der er med til at gøre Aveny-T til en nationalscene for ny og ung scenekunst.
Med ”House of T”, vil Aveny-T blande teater, kunst og musik og trække de unge indenfor med arbejds- og vækstlagspladser og ind i processen omkring de forestillinger, der udvikles og spilles. House of T er de unges hus.

Aveny-T tror på en ung generation som er stærkere og dygtigere end aldrig før. Aveny-T er nye måder at opleve teater på - Aveny-T er intense oplevelser i et nyt og meget mere direkte sprog. Historierne er i form og fortælling nærværende og eksplosive og noget som unge kan identificere sig med. Aveny-T vil de unges virkelighed med forestillinger 100 procent på de unges præmisser med historier fortalt uden filter.

Aveny-T skal være teater der ikke begynder og slutter med selve forestillingen.
Aveny-T har allerede bevist at vi kan få de unge i teatret. Nu gælder det om at fastholde de muligheder, der er skabt og gøre visioner og ambitioner endnu større og stærkere.

Glæd dig til morgencafé, der åbner allerede klokken 7. Sæt dig på terrassen med aftensol med udsigt til Frederiksberg Have og nyd et hurtigt måltid og en drink. Oplev en helt ny scene i byen med masser af kommende forestillinger. Kom og vær med når de unge får deres helt eget hus med studiepladser, deres egen scene og med plads til fest, dans og klubstemning.

AF UNGE – OM UNGE – TIL UNGE

Kontakter

Billeder

TVÆRS – Du er ikke alene
TVÆRS – Du er ikke alene
Download
SEX – Female power
SEX – Female power
Download
SKYGGEN – Baseret på H.C. Andersen eventyr
SKYGGEN – Baseret på H.C. Andersen eventyr
Download
MIT NAVN ER GRETA
MIT NAVN ER GRETA
Download
Peter Sommer - I MORGEN ER ALT MULIGT
Peter Sommer - I MORGEN ER ALT MULIGT
Download
HOUSE OF T
HOUSE OF T
Download
HOUSE OF T
HOUSE OF T
Download

Information om Aveny-T Fonden

Aveny-T Fonden
Frederiksberg Alle 102
1820 Frederiksberg C

Følg pressemeddelelser fra Aveny-T Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.