Aarhus Universitet Technical Sciences

Autonom båd logger data fra Ishavet

Del

Ved at måle vanddybde, saltindhold og strømningsforhold i det Arktiske Ocean kan en lille autonom båd skaffe data, der kan forsyne os med væsentligt bedre klimamodeller. Fire diplomingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet har netop vundet den prestigefyldte Engineering Impact Award i verdensmesterskaberne i robotdesign i Texas.

Det hele startede som en god idé og et studieprojekt på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Et halvt år senere er det blevet til en vellykket forskningsekspedition til Ishavet, en helt ny viden om det kolde hav, en videnskabelig publikation og ikke mindst en overraskende førsteplads i verdens største robotdesignkonkurrence. 

Læs mere i artiklerne her og find video- og billedmateriale

Autonom båd logger data fra Ishavet
http://ingenioer.au.dk/aktuelt/nyheder/nyhed/artikel/autonom-baad-logger-data-fra-ishavet/

Studerende vinder VM i robotdesign
http://ingenioer.au.dk/aktuelt/nyheder/nyhed/artikel/studerende-vinder-vm-i-robotdesign-med-autonom-polarbaad/

Links

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://tech.au.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Millionbevilling hiver gymnasieelever med ind i kamp mod antibiotikaresistens26.6.2020 17:00:00 CESTPressemeddelelse

Nu får danske gymnasieelever mulighed for at prøve kræfter med natur- og ingeniørvidenskaben og måske endda være med til at gøre en opdagelse, der kan få kolossal betydning for millioner af mennesker verden over. En bevilling fra Novo Nordisk Fonden giver nemlig Aarhus Universitet mulighed for at lade eleverne deltage i vigtig forskning, der skal finde helt ny antibiotika.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum