Aarhus Universitet: Science and Technology

Autonom båd logger data fra Ishavet

Del

Ved at måle vanddybde, saltindhold og strømningsforhold i det Arktiske Ocean kan en lille autonom båd skaffe data, der kan forsyne os med væsentligt bedre klimamodeller. Fire diplomingeniørstuderende fra Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet har netop vundet den prestigefyldte Engineering Impact Award i verdensmesterskaberne i robotdesign i Texas.

Det hele startede som en god idé og et studieprojekt på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Et halvt år senere er det blevet til en vellykket forskningsekspedition til Ishavet, en helt ny viden om det kolde hav, en videnskabelig publikation og ikke mindst en overraskende førsteplads i verdens største robotdesignkonkurrence. 

Læs mere i artiklerne her og find video- og billedmateriale

Autonom båd logger data fra Ishavet
http://ingenioer.au.dk/aktuelt/nyheder/nyhed/artikel/autonom-baad-logger-data-fra-ishavet/

Studerende vinder VM i robotdesign
http://ingenioer.au.dk/aktuelt/nyheder/nyhed/artikel/studerende-vinder-vm-i-robotdesign-med-autonom-polarbaad/

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Planteforskere får 50 mio. kr. til at skabe bæredygtige afgrøder13.6.2019 14:44:09 CESTPressemeddelelse

Planteforskere fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik, AU, er sammen med et internationalt forskerhold blevet tildelt 203 mio. kroner fra Novo Nordisk Fonden – heraf går 50 mio. kr. til planteforskerne fra Aarhus Universitet. Forskningsprojektet går ud på at skabe grundlæggende viden om planters interaktioner med de komplekse samfund af mikroorganismer, der lever i og omkring dem. Ambitionen er at øge fødevareproduktionen og sikre tilstrækkelig mad til en voksende verdensbefolkning ved at skabe et smartere og mere bæredygtigt landbrug, der bygger på biologiske metoder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum