Aarhus Universitet Technical Sciences

AU’s bestyrelse vedtager ny organisering af ingeniørområdet

Del

På bestyrelsesmødet 8. oktober gav AU’s bestyrelse grønt lys til etableringen af fire nye ingeniørinstitutter på universitetet. Den nye organisering har til formål at samle fagmiljøerne på tværs af Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og Institut for Ingeniørvidenskab. De nye institutter åbnes 1. januar 2021.

En ny organisering, der skal samle og styrke ingeniørområdet. Sådan lød forslaget fra dekanen på Faculty of Technical Sciences før sommerferien, og det har overordnet set mødt stor tilslutning fra de høringsberettigede, der kunne indsende bemærkninger frem til 1. september. Høringssvarene indgik i beslutningsgrundlaget for den endelige beslutning, som AU’s bestyrelse nu har taget.

”Jeg er meget glad for, at bestyrelsen bakker op om de store visioner for AU’s ingeniørområde, og jeg glæder mig til, at vi nu for alvor kan komme i arbejdstøjet og få visionerne gjort til virkelighed,” siger dekan Eskild Holm Nielsen.

Parallelt med høringen har der fra juni til september kørt en inddragelsesproces, hvor de involverede medarbejdere gennem arbejdsgrupper har fået mulighed for at bidrage til udviklingen af de nye institutters arbejdsgange samt sikre effektivt samarbejde mellem de nye institutter. Hver arbejdsgruppe har indsendt deres anbefalinger til dekanatet.

”Det er medarbejderne, der har den største indsigt i dagligdagen, og de er en vigtig del af udviklingen af de nye institutter. De indsendte anbefalinger fungerer derfor som et kvalificerende grundlag for hvordan vi mere detaljeret kan planlægge den kommende etableringsproces. Jeg vil gerne takke alle deltagere i arbejdsgrupperne for deres bidrag og deres store engagement, som er udtryk for høj grad af professionalisme,” siger Eskild Holm Nielsen.

Etablering af fire nye institutter

På baggrund af arbejdsgruppernes anbefalinger samt de indkomne bemærkninger i høringsprocessen vil dekanatet udarbejde en implementeringsplan for, hvordan de nye institutter skal organiseres.

Det eneste der står klart nu er institutternes navne og dermed også den faglige afgrænsning. Pr. 1. januar 2021 etableres:

  • Institut for Bioteknologi og Kemiteknologi/Department of Biological and Chemical Engineering
  • Institut for Elektro- og Computerteknologi/Department of Electrical and Computer Engineering
  • Institut for Byggeri og Bygningsdesign/Department of Civil and Architectural Engineering
  • Institut for Mekanik og Produktion/Department of Mechanical and Production Engineering

De overordnede rammer for de fire institutter og den fremtidige organisering og konstitueringer vil blive præsenteret i slutningen af oktober, og snarest muligt derefter får medarbejderne formel besked om, hvilket institut de har ansættelse på pr. 1. januar 2021.

For at sikre at de fire nye institutter kan komme godt i gang med at levere på vores fælles vision for ingeniørsatsningen, vil der være en fungerende ledelse af både det videnskabelige og det administrative personale på hver af de fire institutter pr 1. januar.

Nøgleord

Kontakter

Eskild Holm Nielsen, dekan, Faculty of Technical Sciences. E-mail: dean.tech@au.dk

Tina Fruelund, kommunikationskonsulent, Faculty of Technical Sciences. Tlf. 29219632.

Links

Information om Aarhus Universitet Technical Sciences

Aarhus Universitet Technical Sciences
Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny Munkegade 120
8000 Aarhus C

8715 0000https://tech.au.dk/

Faculty of Technical Sciences ved Aarhus Universitet har indledt en proces, der har til formål at skabe en ny organisering af ingeniørområdet i fire nye institutter. Formålet er at samle og styrke ingeniørområdet omkring de centrale fagligheder, således at områdets potentiale udnyttes fuldt ud og ingeniørområdet på AU styrkes.

Formålet er at samle fagmiljøer og de eksisterende sektioner på tværs af de eksisterende enheder. Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og Institut for Ingeniørvidenskab vil dermed blive nedlagt.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Internationalt forskningscenter i simulering af socio-økologiske systemer8.12.2020 09:35:12 CETPressemeddelelse

Nyt internationalt forskningscenter på Aarhus Universitet anvender komplekse computersimulationer af samspillet mellem natur og menneskelig aktivitet til at forudsige konsekvenser af arealanvendelse. Der er tale om en ny, holistisk tilgang til miljøplanlægning kombineret med såkaldt high performance computing, når Center for Socio-Økologisk System Simulation (SESS) torsdag d. 10. december åbner på Aarhus Universitet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum