ATP

ATP øger igen grøn milliardinvestering

Del

For tredje gang investerer ATP i svenske Northvolt, som er udvikler og producent af verdens grønneste elbilbatterier. Danskernes pensionskasse lægger 400 mio. kroner og den samlede investering fra ATP runder nu 1,9 mia. kroner.

Foto: Administrerende direktør Martin Præstegaard / ATP Presse
Foto: Administrerende direktør Martin Præstegaard / ATP Presse

Som den eneste danske investor deltager ATP nu for tredje gang i en investeringsrunde, der samlet rejser godt 7,8 mia. kr. til Northvolts videre udvikling.

“Vi er stolte over at bidrage i stor skala til den grønne omstilling. Bæredygtighed er central i vores måde at tænke investeringer på og Northvolt har allerede vist sig at være en fantastisk forretning for vores medlemmer. Selskabet er førende i verden i arbejdet med at genbruge batterier og bruger grøn strøm i sin fremstillingsproces samtidig med, at ordrebogen er fyldt”, siger ATP’s administrerende direktør, Martin Præstegaard.

Grønne elbilbatterier udviklet af Northvolt er i høj kurs. Kunder som BMW, Volvo og Volkswagen m.fl. har allerede lagt bestillinger for mere end 350 mia. kroner. Pengene fra denne investeringsrunde skal Northvolt blandt andet bruge på at åbne flere fabrikker i Europa.

”Vi er stolte over, at en verdensklasseinvestor som ATP vil fortsætte med at bidrage til Northvolts udvikling og vi arbejder benhårdt for at holde vores løfte om at bygge og levere verdens grønneste batterier”, siger Peter Carlsson, CEO og Co-founder af Northvolt. 

Sidste år ansatte selskabet 1800 nye medarbejdere og der kommer 150 nye medarbejdere til hver eneste måned.

Northvolts første batterier forlod den svenske fabrik i foråret. Nu skal der udvides med flere fabrikker, så selskabet kan efterkomme den stigende efterspørgsel. Northvolt forventer at fremstille batterier af en samlet kapacitet 150 GWh årligt i 2030. Sammenlignet med producenter, der bruger kulenergi, vil Northvolt-batterierne sætte 80% mindre CO2-aftryk. Det vil de bl.a. gøre ved at fremstille råmateriale af genbrug og drifte deres fabrikker med 100% grøn energi.

Siden ATP indtrådte i 2019, har Northvolt diversificeret produktionen yderligere. Ud over batterier til elbiler, har Northvolt også udviklet et mobilt batteri med skalérbar kapacitet. Det mobile batteri, kan f.eks. lagre grøn energi nok til at drive en byggeplads, afholde koncerter eller erstatte dieselgeneratorer ved strømnedbrud.  

Læs mere om Nothvolt.

Kontakter

For yderligere info, kontakt venligst presserådgiver Trine Fruergaard trfr@atp.dk +45 28 97 92 30

Billeder

Foto: Administrerende direktør Martin Præstegaard / ATP Presse
Foto: Administrerende direktør Martin Præstegaard / ATP Presse
Download

Vedhæftede filer

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 858 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 280 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

Ny kortfilm skal hjælpe kommende forældre med at forstå de nye barselsregler24.6.2022 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra 2. august kommer der nye barselsregler, og nu har Udbetaling Danmark lavet en kort animeret film, der skal gøre det nemmere for kommende forældre at orientere sig om reglerne. Reglerne betyder bl.a., at forældre, der bor sammen ved barnets fødsel og som opfylder betingelserne for at få barselsdagpenge, begge som udgangspunkt kan søge om 24 ugers orlov med barselsdagpenge efter fødslen. Ønsker forældrene en anden fordeling, kan de overdrage forskellige dele af orloven til hinanden. Se filmen på www.borger.dk/barsel-loenmodtager og læs om de nye barselsregler på www.borger.dk/barsel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum