ATP

ATP investerer millioner i miniput-fodbold

Del

Danmarks største pensionskasse ser stort potentiale i den danske virksomhed Veo, der producerer kameraer med kunstig intelligens til at optage, live-streame og analysere fodboldkampe. ATP har købt sig ind med et trecifret millionbeløb i virksomheden, der er en af de hurtigst voksende tech-virksomheder i Danmark.

Anja B. Eriksson, ATP og Henrik Teisbæk, Veo // ATP PR Foto
Anja B. Eriksson, ATP og Henrik Teisbæk, Veo // ATP PR Foto

Dansk vækst i intelligent fodbold-streaming

Idéen om det intelligente sportskamera opstod i 2015, da én af stifterne kom for sent til sin søns fodboldkamp, gik glip af et mål og undrede sig over, hvorfor det ikke var muligt at streame miniputternes kamp med den teknologi, vi i dag har til rådighed. Den forretningsidé viste sig at være god. Så god, at ATP nu investerer et millionbeløb i virksomheden, der har hovedkontor og produktion samlet i København. ”Veo passer godt ind i ATP’s tankesæt. Vi går efter at skabe et godt afkast til vores medlemmer, men det er også vigtigt for os, at vi kan bidrage med langsigtet ejerskab af en dansk virksomhed, hvor der er stort potentiale for vækst og nye danske arbejdspladser,” siger Anja B. Eriksson, underdirektør i ATP.

En million optagelser og en halv million brugere

Siden det første Veo-kamera blev introduceret på markedet i 2018, er salget vokset eksponentielt. Mere end 15.000 klubber i over 80 lande bruger ivrigt Veo. For nyligt rundede Veo én million optagede kampe og mere end en halv million brugere. Ud over selve kameraet tjener virksomheden også penge på tilmeldte abonnenter på den digitale platform. ”Veo er et af de hurtigst voksende danske tech-selskaber. De er first movers på deres marked med et unikt produkt. Vi ser potentiale i deres forretningsmodel i en verden, hvor streaming og remote tilstedeværelse bliver mere og mere udbredt,” siger Anja B. Eriksson.

For Henrik Teisbæk, medstifter og adm. direktør i Veo, har det stor betydning, at ejerkredsen nu er udvidet med ATP: "Det er en milepæl i Veos udvikling at få ATP med på holdet. Samtidigt er det en blåstempling af vores iværksættersucces, at de kan se, og nu også tager del i, vækstpotentialet. Vores mission er, at videoteknologi skal være en integreret tilgængelig del af sport på alle niveauer. Med ATP i ejerkredsen kan vi skalere virksomheden, nå flere nye markeder og større tilstedeværelse på vores eksisterende” siger Henrik Teisbæk, der foruden Veo også har stiftet virksomheder som Billetto og Bloggers Delight.

Veo har i dag kontorer i København, Miami og London. Både hardware og software er designet og udviklet fra bunden på Veos kontor på Nørrebro i København, hvor kameraet også produceres.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information kontakt presserådgiver Trine Fruergaard +45 28 97 92 30 trfr@atp.dk

Billeder

Anja B. Eriksson, ATP og Henrik Teisbæk, Veo // ATP PR Foto
Anja B. Eriksson, ATP og Henrik Teisbæk, Veo // ATP PR Foto
Download
Foto: Henrik Teisbæk, Veo og Anja B. Eriksson, ATP
Foto: Henrik Teisbæk, Veo og Anja B. Eriksson, ATP
Download

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med mere end 5 mio. medlemmer og en pensionsformue på 858 mia. kr. Vores opgave er at sikre gode, stabile pensioner, så danskerne har lidt mere at leve for den dag, de går på pension. Derudover sikrer vi udbetaling af en række velfærds- og sikringsydelser. To ud af tre velfærdskroner, der udbetales i Danmark, kommer fra ATP Koncernen. Sammenlagt udbetaler vi 280 mia. kr. om året til 2,4 mio. borgere på vegne af staten, kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Om Veo

Veo løser et problem, der findes i sportsklubber på de fleste niveauer: For at optage en kamp, kræver det et godt kamera, en platform til at filme fra og en kameraoperatør, der kan følge spillet gennem hele kampen. Veo har udviklet et sportskamera med kunstig intelligens, der identificerer bold og spillere og dermed kan følge spillet på banen i foreløbigt ni sportsgrene. 
Uanset om det er miniputternes forældre, trænere eller elitesportsudøvere, der vil live-streame en kamp, gør Veo det muligt. Kameraet fanger hele banen og producerer kampen, som blev den sendt på tv. På Veos platform findes der dataanalyser og højdepunkter, som f.eks. kan benyttes til taktiske forbedringer. Veo blev grundlagt i 2015 af Henrik Teisbæk, Jesper Taxbøl og Keld Reinicke. Af andre investorer, kan der nævnes Chr. Augustinus Fabrikker, Seed Capital, Ventech m.fl.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

Ny kortfilm skal hjælpe kommende forældre med at forstå de nye barselsregler24.6.2022 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Fra 2. august kommer der nye barselsregler, og nu har Udbetaling Danmark lavet en kort animeret film, der skal gøre det nemmere for kommende forældre at orientere sig om reglerne. Reglerne betyder bl.a., at forældre, der bor sammen ved barnets fødsel og som opfylder betingelserne for at få barselsdagpenge, begge som udgangspunkt kan søge om 24 ugers orlov med barselsdagpenge efter fødslen. Ønsker forældrene en anden fordeling, kan de overdrage forskellige dele af orloven til hinanden. Se filmen på www.borger.dk/barsel-loenmodtager og læs om de nye barselsregler på www.borger.dk/barsel.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum