ATP Ejendomme

ATP Ejendomme og Better Energy indgår elkøbsaftale, som sikrer grøn strøm via ny solcellepark

Del

Som de første ejendomsejere i Danmark har ATP Ejendomme indgået en elkøbsaftale, som indebærer, at den strøm ATP Ejendomme selv indkøber til sine ejendomme vil blive dækket udelukkende af dansk solenergi. Aftalen indebærer, at Better Energy opfører en ny dansk solcellepark

Når lyset i slutningen af 2022 tændes i parkeringskælderen, i opgangen eller på andre fællesområder i ejendomsporteføljen hos ATP Ejendomme vil elforbruget blive udlignet af den tilsvarende elproduktion fra en ny dansk solcellepark. På den måde sikrer elkøbsaftalen, at der tilføres den samme mængde ny grøn strøm til elnettet, som der forbruges på fællesarealer i ejendommene samt hele forbruget i ATP Ejendommes egne kontorer i København og Aarhus.

Om aftalen udtaler Martin Vang Hansen, adm. direktør i ATP Ejendomme:

”Vi er meget tilfredse med, at vi skifter hele vores el-indkøb til grøn strøm og dermed medvirker til at accelerere den grønne omstilling og mængden af vedvarende energi i Danmark. At øge bæredygtigheden af vores ejendomme er til gavn og glæde for vores kunder samtidig med, at det skaber et bedre langsigtet afkast til vores medlemmer. For os som ejendomsejer, er det et attraktivt match, som understøtter både et stigende kundeønske og øgede bæredygtighedskrav til ejendomsbranchen.”

ESG-chef i ATP Ejendomme, Peter Hebin Bruun, tilføjer:

”Vi har løbende sænket CO2-udledningen fra vores ejendomsportefølje i form af en lang række forskellige energiforbedringer og ser frem til med den nye elkøbsaftale at tage yderligere et samlet stort skridt i den rigtige retning. Vi har i forvejen etableret solceller på en række af vores ejendomme, og kan med aftalen sikre ny grøn strøm til elforbruget på fællesarealerne i alle vores ejendomme. Det er et tiltag, vi glæder os meget over.”

Solcelleparken skal opføres i Stevning ved Sønderborg og færdigbygges i løbet af 2022. Med en kapacitet på 35 MW vil solcelleparken levere grøn strøm svarende til det årlige elforbrug hos ca. 22.500 danskere. Desuden vil solcellerne blive etableret på markedsvilkår uden statsstøtte.

Better Energy siger om aftalen:

”Det gør en verden til forskel, når virksomheder som ATP Ejendomme indgår elkøbsaftaler, der har reel effekt på opførelsen af nye vedvarende energianlæg. På den måde er det dem, der forbruger strømmen, der driver den grønne omstilling. Derfor er vi rigtig glade for partnerskabet med ATP Ejendomme og for at kunne understøtte deres bæredygtighedsindsats,” udtaler Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Energi Danmark siger om aftalen:

”Energi Danmark har i en længere årrække håndteret el-indkøb på el-børsen for ATP Ejendomme. Vi skal nu håndtere elkøbsaftalen fra Better Energy, hvor vi sørger for, at aftalen giver ATP Ejendomme den samme budgetsikkerhed som hidtil. Det er vi stolte af, og samtidigt glæder vi os over, at aftalen medfører ny vedvarende energi.” udtaler Viggo Aavang Jensen, Head of Sales i Energi Danmark.

For mere information, kontakt presserådgiver Robert Neimanas, tlf.: 9394 0205, mail: rne@atp.dk

Billeder

Vedhæftede filer

Information om ATP Ejendomme

Hos ATP Ejendomme brænder vi for at skabe de helt rigtige rammer om din virksomhed. Så du kan have dit fulde fokus på dine kunder, medarbejdere og forretning.

Vi ejer, drifter og udvikler nogle af de smukkeste ejendomme i Danmark. For os handler det om meget mere end bare mursten og beliggenhed. Det handler nemlig om at skabe rum til mennesker, ideer og den tid, vi lever i. Verden omkring os forandrer sig konstant og kræver, at vi hele tiden er nysgerrige og arbejder for at finde løsninger, der kan være med til at løfte dig ind i fremtiden. Så det gør vi – om det gælder et fullservice kontorfællesskab, et nytænkende spisested eller et ikonisk domicil. Og vi stiller alle vores kompetencer til rådighed for dig i én sammenhængende løsning – du får den fulde pakke, mens vi tager det fulde ansvar. Det ligger i vores DNA at skabe værdi. For dig som kunde, for din forretning, og i sidste ende for os alle sammen. For ATP Ejendomme er, som en del af ATP-familien, ejet af danskerne, og med det følger et særligt ansvar. Vores forretning skal ikke alene give plus på danskernes pensionskonto, vi skal også bidrage positivt til det samfund, vi er en del af. Derfor er vi med til at sætte nye standarder for bæredygtighed og for det gode arbejdsmiljø. På den måde investerer vi ikke bare i ejendomme. Vi investerer i kommende generationer.

Følg pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP Ejendomme

NH Collection Copenhagen åbner i dag. Fra ikonisk hovedsæde til femstjernet hotel – Ørkenfortet har fået et nyt liv1.9.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det tidligere Nordea hovedsæde på Christianshavn, Ørkenfortet, er blevet transformeret til et femstjernet hotel med en stærk bæredygtig profil. I dag åbner NH Collection Copenhagen dørene for rejsende og øvrige gæster og vil bidrage til vækst og nye arbejdspladser i København. Både ATP Ejendomme og den internationale operatør, NH Hotel Group, har stor tillid til hotellets fremtid på et marked, der er ved at åbne op igen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum