ATP

ATP afsætter milliardbeløb til langsigtede investeringer i danske virksomheder

Del

Med ATP Langsigtet Dansk Kapital er alle danskeres pensionsselskab klar med op mod seks milliarder kroner til at understøtte udviklingen af nye eller bestående danske virksomheder. Ambitionen er at skabe et højt afkast, vækst og arbejdspladser i Danmark ved at understøtte den langsigtede udvikling af flere styrkepositioner i dansk erhvervsliv.

ATP investerer for at sikre de størst mulige pensioner til medlemmerne og har fokus på gode, risikojusterede afkast, der passer til ATP’s pensionsforpligtelser. ATP ser muligheder for at skabe gode risikojusterede afkast ved at bistå flere danske virksomheder med langsigtet kapital til at udvikle og skalere deres position og dermed bidrage til at skabe fremtidens store danske virksomheder med globalt potentiale.

Der er flere grund til det nye initiativ. I takt med at den grønne omstilling tager fart, og efterspørgslen stiger, står danske virksomheder i en helt unik position og har mulighed for at bidrage globalt med løsninger og knowhow. Samtidig er mange danske virksomheder selv på vej ind i en bæredygtig omstilling og omfattende digital transformation af deres forretningsmodel, som kræver kapital og kompetencer til realiseringen. Sideløbende står mere end 20.000 danske virksomheder i de kommende år over for et generationsskifte, hvoraf nogle vil have behov for kapital og bistand til at udvikle større internationale ambitioner.

Om ATP Langsigtet Dansk Kapital siger adm. direktør Bo Foged:

”Ved at ATP nu i højere grad går ind med langsigtede direkte investeringer, er vi med til at sikre vækst i danske virksomheder og vil forventeligt understøtte både dansk vækst og danske arbejdspladser samtidig med, at afkastet kommer alle danskere til gavn.

Vi har et særligt samfundsansvar herhjemme og ser en god mulighed for at bidrage til at udvikle flere store danske virksomheder samtidig med, at vi skaber et godt, risikojusteret afkast til gavn for vores medlemmer.

Vi tror på, at ATP er en attraktiv langsigtet, uafhængig, ansvarlig og forudsigelig investor med omfattende direkte og indirekte investeringserfaring, der både har kapitalstyrken og kompetencerne til at flytte virksomhederne i en positiv ambitiøs retning. Det er faktorer, som vi mener, vil være attraktive for danske virksomheder med behov for eller ønske om f.eks. international skalering.”

Som udgangspunkt vil ATP Langsigtet Dansk Kapital’s fokus være på virksomheder inden for specifikke brancher som fx informationsteknologi, medtech, pharma og vedvarende energi, og som står over for forretnings- og/eller ejermæssig transformation. Samtidig vil der være fokus på profitable virksomheder med omsætning på minimum 250 millioner kr., hvor vi kan opnå ejerandele på mellem 20 pct. og 49 pct. Bestyrelsen har foreløbig afsat seks milliarder kroner til investeringer på området over de næste tre år.

 ATP Langsigtet Dansk Kapital skal drives af et nyoprettet investeringsteam med base i Hillerød bestående af foreløbig tre personer.                                                                 

”Der er historisk set nogle gode eksempler på, at vi i Danmark har været dygtige til at opbygge store internationale virksomheder, men potentialet er til stede til at udvide paletten med flere. Det vil vi gerne bidrage til, da det vil være til gavn for både dansk erhvervsliv og for Danmark som samfund,” slutter Bo Foged.

For mere information, kontakt pressechef Stephan Ghisler-Solvang, tlf.: 6122 9392, mail: stg@atp.dk

Vedhæftede filer

Information om ATP

ATP
ATP
Kongens Vænge 8
3400 Hillerød

70 11 12 13https://www.atp.dk/

ATP Koncernen er Danmarks største pensionsselskab og administrationshus. Vi løser opgaver for næsten alle borgere og virksomheder i Danmark. Med en pensionsformue på 907 mia. kr. er ATP samtidig et af Europas største pensionsselskaber. Pensions & Investments er ansvarlige for ATP’s pensionsprodukt, ATP Livslang Pension. ATP Livslang Pension er en kollektiv ordning med over 5 mio. medlemmer. Målet er at levere gode, stabile pensioner i form af en livsvarig garanti, som vi tilstræber at realværdisikre. Det sker gennem investeringer i blandt andet obligationer, aktier, ejendomme og infrastruktur. ATP Livslang Pension sikrer, at næsten alle borgere i Danmark får et tillæg til folkepensionen den dag, de går på pension – og resten af livet.

Følg pressemeddelelser fra ATP

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ATP

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum