Sparta Atletik og Løb

Atletikkens verdenstour kommer til Østerbro torsdag

Del

Torsdag kommer atletikverdenens Continental Tour på sit eneste danske stop, når Copenhagen Athletics Games løber af stablen på Østerbro Stadion. Den danske og internationale elite samles, og for flere atleter er der VM-billetter på spil.

Katrine Koch Jacobsen kommer til CAG i storform (Fotocredit: Dansk Atletik)
Katrine Koch Jacobsen kommer til CAG i storform (Fotocredit: Dansk Atletik)

De danske atleter er i storform forud Copenhagen Athletics Games, og med sin entré i verdens top-10 er Sparta-atleten, Katrine Koch Jacobsen, brandvarm, efter hun i Slovakiet forbedrede sin egen danske rekord med mere end tre meter til 74.22 meter og kvalificerede sig til årets højdepunkt, VM i Eugene, USA. Jacobsen er den højest rangerede af alle danskere til Copenhagen Athletics Games.

”Det er jo fantastisk, at vi har et atletikstævne på allerhøjeste niveau i Danmark, og det er noget helt specielt at kaste på hjemmebane, hvor jeg har publikum i ryggen. Det er et stærkt felt af hammerkastere med blandt andet en tidligere OL-finalist, men jeg går selvfølgelig efter at kaste med om sejren,” lyder det fra Jacobsen.

Siden 2020 har Jacobsen taget atletikverden med storm, hvor hun gjorde sin entré, og med sine bare 22 år har hun en stor fremtid foran sig.

Tre internationale sejre på stribe

Hækkeløberen Mette Graversgaard ankommer til Copenhagen Athletics Games med vind i ryggen. Aarhus 1900-atleten kan se frem til sæsonens hidtil hårdeste modstand i form af det 20-årige jamaicanske stjerneskud, Crystal Morrison, som lørdag i Gene løb i en verdensklasse tid på 12,69 sekunder.

”Morrison bliver godt nok svær at slå, men jeg vil gøre mit bedste. Det betyder virkelig meget for mig, at vi har et internationalt stævne på dansk grund. At publikum er der for at bakke op; det giver mig forhåbentlig lige dét ekstra, så jeg når VM-kravet (12,84s, red.),” lyder det fra Graversgaard.

Kampen om eftertragtede pladser

På 100 meter sprint kan forhåndsfavoritten Emile Erasmus fra Sydafrika forvente hård kamp fra blandt andet de to danske atleter fra 4x100 meter stafet-landsholdet, Frederik Schou-Nielsen (Sparta) og Emil Mader Kær (Skive AM). Begge går efter at få en af de eftertragtede VM- og EM-pladser. Senere i år drager herre stafet-landsholdet henholdsvis til Eugene og München, og en sejr til CAG kan være med til at sikre atleterne de ombejlede pladser.

Danske talenter skal vise sig frem mod de bedste

En anden og mere kendt sydafrikaner til start er Caster Semenya. Den dobbelte olympiske mester på 800 meter er grundet særlige omstændigheder gået op i distance og gør i København sin første europæiske start i år – nu på 3000 meter. Med i feltet er det unge stortalent Sofia Thøgersen fra Sparta, der er Europas bedste i U18-klassen.

Et andet stortalent, den regerende U20-europamester på 5000 meter, Joel Ibler Lillesø fra Bagsværd AC, går ned i distance, når han stiller op på mændenes 1500 meter, som også bliver pakket ind i et stærkt internationalt felt af erfarne og hurtige atleter.

Tegner til en tæt og intens 200 meter

Mændenes 200 meter tegner også til at blive en tæt og intens dyst. Her kommer historiens to hurtigste danskere på distancen op mod hinanden, når rekordholder Simon Hansen (Aarhus 1900) møder stafetmakkeren Tazana Kamanga-Dyrbak (Sparta). Gediminas Truskauskas, hvis litauiske rekord med 20,48 sekunder er 0,01 hurtigere end den danske, sørger her for behørig modstand.

Copenhagen Athletics Games – Østerbro Stadion torsdag d. 16. juni

Start: kl. 17.30 (hovedprogram 18.45)
Entré: 95 kr. (gratis for børn under 12)
Hjemmeside: http://spartacag.dk/

Livedækning

Som noget nyt bliver Copenhagen Athletics Games broadcastet på Eurosport 2 samt Discovery+ fra 18.30 - 21.20.

Stævnet er det eneste danske stop på den internationale stævneserie World Athletics Continental Tour, som rangerer lige under Diamond League. CAG er i seriens tredje kategori (Bronze label) og har en præmiesum på 30.000 euro.

Kontakter

Billeder

Katrine Koch Jacobsen kommer til CAG i storform (Fotocredit: Dansk Atletik)
Katrine Koch Jacobsen kommer til CAG i storform (Fotocredit: Dansk Atletik)
Download
Katrine Koch Jacobsen har taget atletikverden med storm (Fotocredit: Dansk Atletik)
Katrine Koch Jacobsen har taget atletikverden med storm (Fotocredit: Dansk Atletik)
Download
Mette Graversgaard har haft en rigtig god optakt til CAG (Fotocredit: Lone Dybdal)
Mette Graversgaard har haft en rigtig god optakt til CAG (Fotocredit: Lone Dybdal)
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum