Danske Spil A/S

At rejse er at leve: udlandsrejser er på førstepladsen, når man spørger danskerne om deres højeste ønsker

Del

I 2020 og 2021 var danskerne flittige gæster i det danske sommerland. Corona holdt os hjemme, men nu vil mange af os have revanche. En ny undersøgelse fra Danske Spil viser nemlig, at ’rejser’ er fløjet fra fjerde- til førstepladsen på danskernes ønskeliste over ting, de helst ville bruge en større gevinst på.

Rejsebureauer og lufthavnene melder i øjeblikket om ekstraordinær travlhed, og mange hoteller har allerede udsolgt. Danskerne har rettet blikket mod fjernere horisonter. Det understreges af en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Danske Spil, hvor rejselysten er fløjet fra fjerdepladsen til øverst på danskernes ønskeliste.

I den nye undersøgelse er rejser nu dét, som flest danskere drømmer om i 2022. Til sammenligning landede ’rejser’ på en fjerdeplads i en tilsvarende undersøgelse fra 2018. Dengang var bl.a. ’mindre arbejde’ og ’økonomisk frihed’ højere på danskernes ønskeliste.

”De sidste to år har mange været i sommerhuse eller andet under hjemlige himmelstrøg. Nu er rejselysten eksploderet. Danskerne drømmer om luft under vingerne og sydens sol, og det er nok også årsagen til, at mange i år har købt deres rejser i ekstra god tid,” siger Malene Mølgaard, administrerende direktør i Danske Lotteri Spil, som står bag Eurojackpot i Danmark.

Fredag kan rejsen blive ekstra god
I undersøgelsen svarer 47 procent, at de drømmer om at komme ud over den danske grænse, og nu kan drømmen rykke tættere på.

Det vil nemlig blive muligt at komme på en ekstra god rejse, hvis man skulle gå hen og blive den heldige vinder, når der fredag aften trækkes lod om en førstepræmie på hele 164 millioner kroner.

”Danskerne har lige nu en solid appetit på at komme til udlandet. Mange har allerede bestilt rejsen, men jeg håber, at nogen får mulighed for at booke den ekstraordinære rejse, de altid har drømt om. I dag er der 164 millioner kroner på højkant, og mon ikke det kan sende folk lige derhen, hvor de drømmer om,” siger Malene Mølgaard.

I år er Eurojackpot blevet større. Lotteriet er gået fra én til to ugentlige trækninger og den maksimale førstepræmie er steget fra 570 til 750 millioner kroner.

Om undersøgelsen fra 2022
Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov på vegne af Danske Spil. Der er i alt gennemført 1.023 CAWI-interview med danskere i alderen 18+ år, i perioden 31. marts - 4. april.

Om Eurojackpot

  • Eurojackpot havde premiere den 23. marts 2012 og trækkes fast hver fredag og tirsdag aften. Maks. puljen er 750 mio. kr.
  • Både spillere i Finland, Slovenien, Holland, Estland, Tyskland, Italien, Spanien, Norge, Sverige, Island, Letland, Litauen, Kroatien, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet og Danmark er med i kampen om de gigantiske puljer, som skal gøre europæiske lotterispillere til multimillionærer.
  • Den højeste, danske gevinst nogensinde blev vundet i 2015, hvor en heldig spiller fra Helsingør vandt 315.009.958 kr.

Billeder

Information om Danske Spil A/S

Danske Spil A/S
Danske Spil A/S
Korsdalsvej 135
2605 Brøndby

Pressetelefonen: 30 85 17 85https://danskespil.dk/

Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum